Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julie Davis (Amanda Seyfried) je milující matkou, manželkou a autorkou dětských knížek. Přesto ale není šťastná, bojuje s depresí, která souvisí s traumatem z dětství. Přesto se snaží žít každodenní život a být dobrou matkou a manželkou. Aby si pomohla od depresivních stavů, uniká z reality do barevného světa plného fantazií ze svých knih. (Tejkina)

(více)

Recenze (13)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Mouthful Of Air" je podľa mňa veľmi tichý, veľmi atmosférický a vynikajúco napísaný film. Plus obohatený o fantastický výkon Amandy Seyfried, ktorá predáva túto rolu absolútne skvele. Veril som jej úplne každú jednu momentku. Veľmi dobre zachytáva matku, ktorá trpí psychickými problémami a často trpí pocitmi, že by iní zvládli jej situáciu lepšie. Je vidno, že sa snaží tú situáciu zvládať... a najmä som nikdy nemal pocit, že by niekedy reálne myslela na seba. Skvelá práca z jej strany. Veľmi sa mi páči koľko farieb má svet, ktorý tvorí okolo seba, pričom jej vlastný svet vnútri je skôr plný strachu a bolesti. Ale ako som kedysi zistil, človek najlepšie píše o tom, čo by si najviac želal, než o tom, čo reálne veľmi dobre pozná. Pretože niekedy tá túžba nám pomáha nejako veci zhmotniť a dáva im silu. Rovnako ide ale aj o veľmi zaujímavý príbeh, ktorý som miestami skutočne prežíval spolu s ňou. Scénky v nákupnom centre alebo v parku keď sa dozvie pohlavie dieťaťa sú asi jedny z najlepších. Skutočne silný a emocionálny film, ktorému som veril asi úplne všetko. Hodnotenie: A ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je ukotveny ve skutecnem zivote a vyzaduje malo vnimavy dobry vkus. Amanda Seyfriedova bere za srdce. Vzkaz filmu je ze jste bezbrani vuci chemii mozku. O filmu budete premyslet dlouho po tom, co vam dojde predplatne Netflixu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Och, nenormálne depresívna nálada išla z tohto filmu! Ale to je asi aj dobré, nech sa radšej o takýchto témach verejne rozpráva a možno to pomôže k tomu, aby sa ľudia nebáli zdôveriť so svojimi psychickými problémami aj verejne. Ale späť k filmu. Amanda zahrala zdeprimovanú a traumatizovanú Juliu vynikajúco. Aj keď mnohí  asi nepochopíme, čo sa v Julii počas týchto stavov odohrávalo, ja som s ňou úprimne súcitil a držal som jej palce. Ľúto mi bolo aj Ethana, určite to nemal jednoduché. Dej bol turbolentný a napriek tomu dosť jednotvárny, čo považujem za najväčší mínus celého filmu. Bolo to smutné a vypäté, no stojí za to, vidieť to! (Možno mnohí pochopia, že depresiu treba brať vážne) ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně super herecký výkon A. Seyfried, ale jinak šíleně přetažený film s naprosto předvídatelným průběhem i závěrem, nepřekvapivý a ani nic nového. Za mě bohužel lehce zklamání. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neokázalá sonda do niterných pocitů mladé ženy s poporodní depresí, kterou úzkostné stavy dovedou až k pokusu o sebevraždu, nedává žádná rozřešení ani jednoduché návody (naznačené "daddy issues" klišé působí spíš kontraproduktivně), hlavně chce na tento navenek nepochopitelný stav mysli upozornit. Amanda Seyfried jej zvládá zvěcnit suverénně a citlivě, ještě zdůrazňujíc jeho nestálost v silném závěru. 69 % ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Bylo to smutné, hlavní hrdinky mi bylo moc líto. Amanda předvedla fantastický výkon, věřila jsem jí úplně všechno. To, že depresi je třeba brát vážně je naprosto jasné a pevně doufám, že to většina lidí už ví. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Svět ve kterém Julie žije působí velmi pozitivním dojmem, dětské knihy, spousta barev a všudypřítomný klid, který je cítit i z atmosféry filmu. Jenže potom jsou tu ty chvíle, ty často pouze naznačené chvíle, ve kterých je najednou všechno špatně, s čímž nic nenadělá Julie, ani jinak velmi obětaví Ethan. Ten kontrast je vlastně naprosto šílený a přitom tak přesný, přesně vystihující nejen poporodní depresi, ale depresi celkově. Amanda Seyfried je výborná, prakticky neopouští záběr kamery, svým výkonem tak filmu přidává na kvalitě. Ten ovšem zůstává u naznačení i u jejího traumatu, kde mohlo být řečeno více, nebo raději nic, takhle ta scéna působí lehce navíc. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No nemozem skryvat sklamanie,pre mna to bola nezazivna drama,ten cas straveny jej sledovanim bol nekonecny,vliekol sa ako sopel z nosa,no a myslim,ze kazdy uz od zaciatku predvida,ze ako to skonci a aj Amanda Seyfried mi liezla na nervy,cize sorry,ale davam len dve hviezdy...:-) ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný film, ktorý je citlivo natočený. Téma popôrodnej depresie je vážna a je dobré, že vznikol tento snímok, ktorý poukazuje na jej úskalia. Amanda svoju rolu zahrala bravúrne. Určité scény boli veľmi citlivo (svojim spôsobom) vystrihnuté, čo vo výsledku oceňujem. Je to film, o ktorom sa dá dlho premýšľať a je dobré, že si divák bude pamätať úsmev Amandy a nie krv. Soundtrack krásny, kamera a strih super. Pomalšie tempo môže niekomu prekážať, ale má to svoje opodstatnenie. Je to smutný a zároveň krásny film. 4*. ()

wof 

všechny recenze uživatele

Myslím že tento film má veľmi hlboké posolstvo. Depresiu by nikto nemal podceňovať. Sledovala som film a už od začiatku som sa bala konca. Ale stále som dúfala... No ale fakt oceňujem ze tam nebola scéna jej pokusu o sebevrazdu a ani jej sebevrazda. To čo sme videli bolo aj tak dosť silné.  Skvelý výkon Amandy Seyfried.👍 ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Julie Davis (Amanda Seyfried) je milující matkou, manželkou a autorkou dětských knížek. Přesto ale není šťastná, bojuje s depresí, která souvisí s traumatem z dětství. Asi jsem byl nepozorný, ale co přesně bylo to trauma z dětství? Něco s otcem, jasně .... Amanda Seyfried je skvělá, rozhodně její nejlepší role, co jsem viděl. Je pravdou, že jsem si film vybral kvůli Britt Roberston, která je v obsazení na 2. místě. Zase, zaspal jsem něco, nebo fakt byla, jakožto dcera Julie v porodnici, těch pár desítek vteřin na konci ? ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Postnatal depresion drama. Po prvním porodu jí deprese převede k sebevraždě, ačkoli něžňoučký vztah se synáčkem kojenečkem a byt plný dětsky fantazijních obrázků a dekorací ji zdánlivě konejší. Přežije a užívá medikaci. Nové těhotenství a touha kojit ji odvedou od užívání antidepresiv, zjistění, že čeká děvčátko a rozvzpomenutí se na dětské trauma způsobené otcem postnatální depresi sebevraždou ukončí. Amanda S. se mi moc jako něžná plachá matka líbila, líbily se mi všechny rozhovory a argumentace. Byly věrné. Je i fajn, že senzacechtiví diváci nezjistí přesně ani jak se přesně zabila ani co jí vlastně v dětství ten otec provedl. On si člověk stejně často prd pamatuje. ()

Reklama

Reklama