Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (102)

Nin 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybraný námět čerpající ze stejnojmenné komiksové série a celkově tradice vymýšlet u superhrdinů různé alternativní vesmíry. Styl animace může být poněkud kontroverzní. Někdy vypadá pěkně, někdy hůř... Divné je, když postava vypadá v obličeji poměrně jinak, ale má k tomu dabing původního herce, takže to vypadá, že to prostě netrefili. Animace ale funguje dobře v akci, a o to šlo asi tvůrcům především. Jednotlivé epizody mají velmi různorodou kvalitu. Asi se každému bude líbit něco jiného, ale u mě je většina dílů lehce nadprůměrnou pohodičkou... Je tu však nemálo hrozných dílů. Například mě zklamal díl se zombíkama, kde místo inspirace temným komiksem Marvel Zombies, tu máme jen zhuštěný zombí béčko překypující trapným humorem. Celkově nevtipné vtipy a větší děj zhuštěný do krátké epizody je tu poměrně častý jev. Velmi častým jevem tu je ale taky to, že námět, který by byl dobrý na maximálně pětiminutovou flashovou animaci je tu zase pro změnu natáhnutý (a nejsou v něm moc dobré vtipy, které by tu délku ospravedlnily), například díl s pařmenem Thorem. Za nejhorší díl mimochodem považuju díl, kde Strážce galaxie vede Black Panther. Strážce galaxie mám moc rád, a tohle mi přišlo jako až znásilnění původního filmu, kdy je najednou všechno šíleně trapný - v čele s Panterem, který je tu ten největší husťák na světě, takový neironický Eso Rimmer. Za naopak nejlepší považuju poslední dvojdíl (hlavně první část), kde se do děje dostane i samotný Watcher a konečně nejen tematicky, ale i temnějším zpracováním to bylo přesně to, co jsem si od tohohle seriálu přál. Takže What If je nakonec průměrný seriál, u kterého se vytrpí přetrpět několik strašných dílů kvůli finále. (6/10) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Space, time, reality. It's more than a linear path. It's a prism of endless possibility. I am the Watcher. I am your guide through these vast new realities. Follow me, and ponder the question: what if?" ________ Animovaná antologie 'What If?' pod hlavičkou platformy Disney+ nabízí relativně originální variace na premisy marvelovek, které poměrně nápaditě využívají externalit alternativního univerza – diváci se tak kupříkladu dozví, jak by to vypadalo, kdyby umřeli všichni Avengeři, kdyby T'Challa byl Star-lordem, kdyby Ultron získal všechny Kameny nekonečna, anebo jak by v MCU vypadala zombie apokalypsa. Pisálci v Marvelu si však až v předposlední epizodě uvědomili, že mají neomezenou kreativní volnost, takže onen jedinečný potenciál k experimentování je využit víceméně na jedno brdo – 'What If?' tak mnohdy připomíná žoviální remix MCU, a nic víc. Jde tak o sérii, která je z hlediska dramaturgie hodně ambivalentní a zkratkovitá, přestože fanoušci si zde vyzobou to svoje, jelikož seriál vytváří autentický dojem, jako kdyby jste sledovali rozpohybovaný komiks. Ale jako nenáročná oddechová zábava ujde. Pokračování dám určitě šanci...... ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Multiverse do filmového světa MCU přijít (bohužel) musel, což nepochybně bude vést k stále více a více zamotaným příběhům. What If...? je hrozně zajímavý pohled co-by-kdyby, ale asi by mi prostě vyhovovalo více, kdyby multiverse zůstal v komiksech, popřípadě v tomto seriálu. Forma animáku je fajn, je to něco jiného a má téměř neomezené možnosti akce a nápadů. Nejsilnějším kalibrem je tu asi Strange, respektive Benedict, kde se objeví, tam to stojí za to, jen je škoda, že poslední díl trochu ztratil oproti osmé epizodě, ale propojení všech předchozích (zdánlivě nesouvisejících) příběhových linií bylo zajímavé. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel, že MCU, místo aby rozvíjelo svůj svět, bude provádět doslova svou vlastní fanfikci… No přišlo mi to zbytečný. Tenhle formát ale nabízí tak neskutečný potenciál! A často jej i naplňuje – třetí epizoda o ztrátě Avengers byla takřka geniální. Tolik narážek, paralel a možností! Kdo má pečlivě nakoukané marvelovky a váhá, tak není o čem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolik možností s "what if" konceptem měli, a jediné co dokázali vymyslet je že místo Thanose bude Ultron, a ti klasičtí hrdinové budou vypadat trochu jinak. Wow, tolik fantazie. A samozřejmě celé je to ještě o několik řádů nesmyslnější než originál, ale to už principiálně vychází ze samotného konceptu. /// S02 - První díl o dost lepší než první série - tradiční superhrdinský kýč potlačený na minimum, je to mnohem víc normální neonoir cyberpunk, jen s pár známými bizarními postavičkami. Průměr v rámci žánru, ale pořád zlepšení... které bylo VELMI dočasné. Druhý díl a i všechny po něm už jsou zase návratem do toho předchozího bahna a ještě hlouběji. Animace je lepší, ale příběhy tak debilní a hlavně absolutně nevyužívající možností konceptu seriálu, že i na tak krátké ploše to diváka až uráží a nudí. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (143)

  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)
  • The Collector má ve sbírce Helinu pokrývku hlavy, což by mohlo naznačovat, že v této časové ose Odin zemřel dříve, čímž se uvolnila pečeť, která držela Helu uvězněnou. The Collector má ve sbírce také Mjölnir. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama