Reklama

Reklama

VOD (1)

Pomstitelia sa nakazia zombie morom a preživší hrdinovia sa vydajú hľadať liek. (Disney+)

Recenze (39)

Orion12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zombíci , to je moje. Nacpali to i do Marvelu. Jelikož jsem vyrůstal v mých 12-13 letech na seriálu Živí mrtví tak tohle byla pastva pro oči. Spousta nápadů bylo odtamad a některé legendarní scény z živých byli zde vyformulovany také. Takže jo, já se bavil, bylo husté sledovat jak naše oblíbené postavy umírají a pak znovu umírají jako zombie xd. Ta Wanda byla mooc strop. Jednoduchý jednubka na kterou podle informací naváže další marvel animák Zombies, který by měl snad vyjít ještě tento rok, tvůrci můžou pokračovat klidně s jednou minisérii o kratších 4-5 dílech. Za mě vcelku dobrý díl s horrorovým nádechem podobně jako Strange, více takových Marvel horrorů. A ty bitky mezi hrdiny byly super! 8/10 ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co kdyby.. zombíci!? No tak jako zombii musí být úplně všude. Proč nevyužít tak originální námět že? Ale tak jako dobře. Nebylo to vůbec špatné. Kombinace superhrdinů a zombii byla až překvapivě dobrá podívaná. Sice za třicet minut toho moc nevymyslíte, ale myslím si, že to dopadlo jak nejlépe mohlo. Zápletka je jednoduchá a snadno pochopitelná i pro lidi, kteří nejsou fanoušci Marvelu. Příběh byl dobrý, nic excelentního, ale určitě lepší než první dva díly seriálu. Postavy jsou dobré, hlavně tedy Vision a Vanda. Upřímně by mě i zajímalo pokračování tohoto vesmíru, i kdyby třeba jen v nějakém komiksu. 8/10 ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z povedenějších dílů, zasazení do děje třetích Avengerů je perfektní, rozehrává mnoho možností. Zombie žánr umožňuje schopnosti hrdinů využívat na 90% - což se výrazně liší od hraných filmů, kde jsou tyto schopnosti využity pouze z cca 20%. Opět platí, že rychlé tempo snímku škodí, úplně se tak ztrácí vyznění mnoha scén (hned úvod s Brucem, Visionovo obrácení etc.). Zde doufám v nějaké pokračování. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečakal som, že by sme sa niekedy dočkali spracovania Marvel Zombies, hlavne keď má teraz Marvel pod palcom Disney. Ale nakoniec to prišlo, síce ako animovaný kraťas v rámci What If..., ale čo narobíme. A nejak ma to nevtiahlo. Vadil mi trochu humor na začiatku, našťastie rýchlo prišli vážnejšie momenty, ktoré si podobná téma priam žiada. A trochu mi prišiel zvláštny dabing Marka Rufalla, ktorý pôsobil, ako keby sa práve zobudil. Otvorený koniec tiež k dobrému pocitu nepridal. Ale aby som sa len nesťažoval, tak tu bolo pár pekných momentov, napríklad postavy zomrú tak, že sú odtiahnuté mimo kameru. Ale zase sa trochu posťažujem, lebo ono je to celkom fajn atmosférické, ale keď už po tretíkrát postavu odtiahli mimo záber, aby ju zabili, tak to bolo celkom ,,meh". Ale je mi jasné, že nemohli ukázať trhanie hrdinov na kusy priamo, to by sme si veľa priali. A ten JEDEN moment, prevzatý priamo z komiksu, mi prišiel celkom nasilu vtlačený do deja. Nemal totiž ten dopad, aký by mohol mať. (SPOILER: Je divné, že Vision láka ľudí, aby mal krmivo pre Wandu, ale stačí pár slov od hrdinov a ,,ľutuje" svoje počínanie. Keď už, tak ho mali nechať v tom ,,zlom" móde. KONIEC SPOILERU). Takže prvá epizóda, ktorú nevypínam s takým nadšením, ako predchádzajúce. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. epizoda seriálu What If...? přichází s proslulou alternativní zápletkou z komiksů, kde se hrdinové světa Marvelu stanou zombíky. Prozatím je tak 5. epizoda dost možná nejdivočejší a ukazuje, že je tento animovaný seriál rozhodně klíčem k zajímavým nápadům, které by na velkém plátně jen tak pravděpodobně realizovat nešlo. Animace navíc snese brutalitu, kterou zombie tématika tak nějak automaticky potřebuje (a je jí zde skutečně dost) a celkově je 5. epizoda seriálu What If...? rozhodně další zajímavou ukázkou toho, co vše je v alternativních světech Marvelu možné.   V rámci 5. epizody je skutečně odvyprávěn zajímavý post- apokalyptický příběh, kdy jen zamrzí, že příběh dost možná není další. Postavy se vracejí a představují se tak v trochu jiném světle. Peter Parker/Spider-Man například naváže zajímavý vztah s Hope van Dyne/Wasp, Vision se též ukáže ve velmi zajímavém světle. Tyhle alternativní reality skutečně snesou hodně a divák nemusí být nutně závislý na tom, co zná z hlavní linie MCU.   V jistých momentech je toho humoru možná opravdu příliš. Především v momentech, který by především měli být emocionální. Taková konfrontace Buckyho Barnese a jeho nejlepšího přítele Stevea Rogerse v zombie formě je toho ryzím příkladem. I návrat jedné postavy v poslední třetině epizody za velmi zvláštních podmínek působí tak trochu zvláštně. Přesto se hned několik momentů emocionálně skutečně dokáže prodat a většina postav v této linii se dočká důstojného odchodu.   Opět se nedá nic říct proti animaci, která je na velmi vysoké úrovni. Hudební motivy připomenou známé motivy z Avengers či sólovek Ant-Mana, sem tam se objeví vyložený eye-candy závěr. V jistých ohledech skutečně dokáže 5. epizoda What If...? připomenout známé zombie filmy, kde postavy cestují z bodu A do bodu B a závěr naznačuje, že by tato linka mohla mít do budoucna potenciál. Snad se tedy v budoucích sériích dočkáme.   5. epizoda What If...? není prozatím nejlepší epizodou seriálu a kvalitami se nechytá na předchozí epizodu s Dr. Strangem. Přesto si dokázala se zajímavým konceptem velmi slušně vyhrát a prospělo by jí jen více času, více ubrání humoru a přidání temnější atmosféry. Přesto ovšem další povedená záležitost, která navíc stojí za vidění i díky jedné zajímavé paralele (W+V) s hlavní linií Marvel Cinematic Universe...... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (23)

  • Alternativní vesmír, ve kterém se odehrává daný příběh, má označení Earth-2149. (UncleMorty)
  • V této epizodě byl poprvé v rámci MCU zmíněn strýc Petera Parkera – Ben. (Frca)
  • Díl je inspirovaný komiksovou sérií „Marvel Zombies“ (která vyšla v 5 sešitech od prosince 2005 do dubna 2006) od tvůrce „Walking Dead“ – Roberta Kirkmana. Podle původní předlohy byl hlavním protagonistou Magneto, který se ukryl ve vesmíru se zbytky Avengers. (UncleMorty)

Reklama

Reklama