Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 2
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Zajímavosti (142)

  • Dle A.C. Bradleyho se první série zaměřuje na témata zničit svět a všechny zabít. To se změní ve druhé sérii, která je zaměřena na příběhy jednotlivých postav a ukazuje je z jiného úhlu pohledu. (Kubaaa97)
  • Tvůrci museli vystřihnout epizodu, kde se z Petera Parkera měl stát po kousnutí pavoukem skutečný pavouk, protože to prý bylo moc temné na přístupnost PG-13. (Kukelnik)
  • Tvůrce seriálu A.C. Bradley uvedl, že navzdory animovanému stylu a antologickým předpokladům je vše v pořadu považováno za kánon. (Mahriz)

Co kdyby...? - What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Po zničení projektu Rebirth přebírá kontrolu nad SSR (Strategic Scientific Reserve) plukovník John Flynn namísto Chestera Phillipse, protože ten zemřel v této časové ose při výbuchu. John Flynn se přitom ve filmu Captain America: První Avenger (2011) vůbec nevyskytuje a objeví se až v Marvel One-Shot: Agent Carter (2013), kde slouží jako Peggyn poválečný nadřízený v SSR. (Kubaaa97)

Co kdyby...? - What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)

Co kdyby...? - What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Red Skull se v tomto díle snaží přivést s pomocí Tesseractu na Zemi bytost z jiného světa. V komiksech se tato bytost jmenuje Hive. Je experimentem, který měl představovat fyzické ztělesnění Hydry. Variace na toto monstrum se objevila ve třetí sérii seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). V tomto seriál byl Hive (původně se jmenoval Alveus) parazitický Inhuman, jehož následovníci založili tajnou společnost, ze které se později vyvinula HYDRA. (Frca)

Co kdyby...? - What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (epizoda) (S01E01)

  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)

Co kdyby...? - What If... T'Challa Became a Star-Lord? (2021) (epizoda) (S01E02)

  • The Collector má ve sbírce Helinu pokrývku hlavy, což by mohlo naznačovat, že v této časové ose Odin zemřel dříve, čímž se uvolnila pečeť, která držela Helu uvězněnou. The Collector má ve sbírce také Mjölnir. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama