Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace mi až na pár detailů sedí, ale příběh jako takový je poměrně slabý. Peggy je jako Captain fajn, ale tohle od What If opravdu neočekávám. Až na pár drobných odchylek se jedná pouze o genderově obráceného "Prvního Avengera", což na zajímavou epizodu prostě nestačí. Málo kreativity = průměrný start jinak velmi perspektivního seriálu. Aspoň Hive (předpokládám, že to byl on) na konci potěšil. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela slušný rozjezd, bohužel na úvodní epizodu vybrali jeden z těch méně lákavých a šťavnatých příběhů, nic extra divokého. Zároveň působí trochu uspěchaně, protože se dvouhodinový film snažili (ve změněné podobě) odvyprávět za 30 minut, takže na nějaký pořádný character development můžeme zapomenout. A tenhle příběh už jsme vlastně viděli, jen místo Steva stojí v jeho čele Peggy. Některé z následujících epizod už teď zní zajímavěji, např. ty s Killmongerem či s Ultronem. Abych ale jen nekritizoval - animace je výborná, vizuálně to prostě vypadá fantasticky, líbí se mi, že Steve se stal hrdinou i bez séra, Peggy je sympatická,oceňuji návrat drtivé většiny hlavního obsazení, no a možná také náš vůbec první pohled na Shumu Gorath?? To asi ještě uvidíme, každopádně… epizoda 1 - 6.5/10. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätáte hru The Saboteur? Jak mix Assassinu s GTA-čkom za druhej svetovej, ale bolo to nedorobené a plné bugov. Tak takú hnusnú to má animáciu. Ale Peggy je super postava. Prvá séria jej seriálu patrila k tomu najlepšiemu z Marvelovej TV tvorby, je tu namachrovaná, jak by to v normálnom MCU nebolo možné a ten akcent je nezameniteľný. “Keptn Kaa T.” ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve skrytu duse jsem doufal v trosku odvaznejsi premisy, nez toto. Captain Britain / Carter je ok, ale nedeje se tam nic nejak zajimaveho nebo nedej boze odvazneho, co by ospravedlnilo samotnou existenci teto epizody. Oskliva animace tomu teda nepridava. A nakonec rada pro tvurce: Jestli vas scenar konci obri chobotnici, potrebujete lepsi konec. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Parádní epizoda věnovaná Peggy Carter v roli Captaina Americy. Pro čtenáře takových komiksů, jako jsou například Exiles, ta myšlenka není nová, ale je skvělé být u toho, když se i nadále rozvíjí. Nový animák od Marvelu byl risk, protože animovaný Marvel dobrou reputaci nemá, ale situace se příznivě mění. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, ve které se Peggy Carter dostane do současnosti, je stejná jako ve filmu Avengers (2012), kdy portálem, který vytvořil Tesseract, prošel Loki. Stejně jako ve filmu jsou přítomni Nick Fury a Clint Burton / Hawkeye. (Frca)
  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)
  • Po zničení projektu Rebirth přebírá kontrolu nad SSR (Strategic Scientific Reserve) plukovník John Flynn namísto Chestera Phillipse, protože ten zemřel v této časové ose při výbuchu. John Flynn se přitom ve filmu Captain America: První Avenger (2011) vůbec nevyskytuje a objeví se až v Marvel One-Shot: Agent Carter (2013), kde slouží jako Peggyn poválečný nadřízený v SSR. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama