Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? (S01E04)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Doctor Strange prišiel o srdce namiesto rúk?

VOD (1)

Doctor Strange, zasiahnutý smútkom, využije Oko Agamottovo pri nebezpečnom pokuse o zmenu minulosti. (Disney+)

Recenze (48)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy majú ,,temnejší" tón, ako prvé dve (temnejší rozumejte v zmysle, že stále sa jedná o animovaný seriál od Disney na motív Marvel komiksov). Kým sa vrhnem na chválu, tak musím skritizovať to, čo budem zrejme kritizovať pri  väčšine epizód a tým je dĺžka. Tých 35 minút mi prišlo málo, tvorcovia do nich museli narvať veľa vecí a vďaka tomu niektoré momenty nepôsobia tak, ako by mali (napríklad celá tá scéna, ako Strange získava silu je síce vizuálne pekná, ale človek z toho nemá nejaký pocit, že by šlo o ťažkú vec. Práve naopak, mal som z toho pocit RPG, keď expíte na ľahkých potvorách, aby ste získali vytúžený level). Čo ma privádza k pozitívu a to je animácia, alebo skôr vzhľad tých rôznych magických potvor. Taktiež záverečný duel pôsobil epicky a je vidieť, že Strange a jeho kúzla lepšie vyniknú v animácií ako v hranom filme. Koniec je potom čerešničkou na torte. Som spokojný, bodaj by to ale bolo dlhšie. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní animovaná depka, která si vyloženě pohrává s neduhy, které Stephena Strange provázejí od dob, kdy podlehl magii. Já se osobně bavil více u předchozí části, ale naprosto chápu hype zrovna na tento díl. Už teď doufám, že takový ambiciózní projekt se nám vrátí i s druhou sérii. S takovým počtem postav v celém MCU bude ještě dlouho z čeho čerpat. ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!Spoilers! Toto akože vážne ľudí bavilo (a navyše až tak veľmi)? No ja som skoro dal odpad! nebyť toho konca, že sa zničil celý vesmír. Polovicu epizódy pozeráme najskôr na rôzne scenáre smrti Strangeovej ženy alebo priateľky (neviem už, ako to bolo), navyše niektoré z nich ani nedávajú zmysel. Potom sledujeme, ako Strange vcucáva potvory. Druhá polovica je fight medzi dvoma Strangeami. Vrhali po sebe všelijaké kúzla, no ja som tam videl len voľajaké farebné machlaniny. O nejakom dramatickom alebo osobnom príbehu sa tu ani len nedá baviť, je to naopak celé akurát tak smiešne. A práve tú "vyspelosť" a "vážnosť" štvrtej epizódy všetci ospevujú. Nechápem. Mňa to strašne nudilo... ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co kdyby Doktor Strange ztratil srdce namísto rukou? Tak jestli byla třetí epizoda masterpiece, tak tato byla masterpiece všech masterpieců. Příběh je strašně jednoduchý a přitom extrémně dobrý. V podstatě se stane jenom jedna věc ve Stephenově minulosti jinak a můžeme vidět, jaký to má, na jednoho z nejmocnějších lidí ve vesmíru dopad a následky. Musím uznat, že mě celkem zajímalo jak by to dopadlo, kdyby byl Strange zaslepený svou mocí, ale žádná z mých přestav se nevyrovná tomuto krátkému snímku, do kterého tvůrci dali srdce a dokázali mě přitáhnout k obrazovce bez toho aniž bych mrkl. Tento díl si jemně hraje s filozofií a musím říci, že na to, že jde v podstatě o animák jsem byl překvapen a dojat. Režie ve mně dokázala vyvolat emoce, což se u animáků moc často nestává. Celkově jsem byl příjemně překvapen a doporučuji všem. 10/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktor Divný ve variaci na Wellsův Stroj času posunuje laťku Co kdyby? hodně vysoko. Práce s charakterem je i díky Cumberbatchově účasti na úplně jiné úrovni. Každá z prozatimních epizod končí hodně temně, ale tady jde Bradley do úplného extrému. P.S: Všichni sice špekulují, že tenhle Strange bude v Parkerově poslední štaci, ale podle mě to bude ještě malinko zamotanější. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • V této epizodě si někdo poprvé všimne přítomnosti The Watchera. (Kubaaa97)
  • V této epizodě je zmíněn Cagliostro a jeho knihovna vědění. Cagliostro byl čaroděj, jehož žákem byl i Victor von Doom. Caglostro použil knihu zaklínadel „Darkhold“, která se objevila již v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013) i v seriálu WandaVison (od r. 2021). (Frca)
  • Jedná se o první epizodu What If...?, kde jsou všechny postavy nadabovány herci, kteří si své postavy zahráli ve filmech z MCU. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama