Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Killmonger Rescued Tony Stark? (S01E06)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Killmonger zachránil Tonyho Starka?

VOD (1)

Americký vojak menom Killmonger zachráni Tonyho Starka, keď zaútočia na jeho auto v Afganistane. (Disney+)

Recenze (33)

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na díl s Killmongerem jsem se těšil - hlavně kvůli samotné postavě, neboť je jednou z nejzajímavějších postav jinak poměrně slabého kolosu zvaného MCU (od kterého ovšem i přesto sleduju každou blbost, aby mi náhodou nic neuniklo, že?). Co jsem ale dostal? Už samotná záchrana Tonyho Starka Erikem je šíleně přitažená za vlasy, jejich následné přátelství je nevěrohodné a následná zrada až neuvěřitelně předvídatelná (byť jsem tajně doufal, že neproběhne, jen proto, aby se tvůrci vyhnuli zbytečnému a stupidnímu patosu). Děj není nijak překombinovaný, ale jednotlivé jeho sekvence jsou na sebe velmi podivně našroubované. V konečném důsledku je vidět, že toto skutečně vzniklo jen kvůli názvu What if Killmonger Rescued Tony Stark? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když černý zabije bílého, je to v pořádku... Killmonger byl machr už ve filmu a tady hru rozehrává ještě lépe. Přátelství se Starkem i příchod do Wakandy variují známé scény vážně dobře, ale i tak si myslím, že se z toho dalo vyždímat víc. Přišlo mi to dost neukončené. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl to právě první Iron Man, který v roce 2008 odstartoval celé Marvel Cinematic Universe. Seriál What If...? se přitom v 2. polovině 1. série rozhodl též zaměřit hned na úvodní scénu celého Marvel Cinematic Universe a podívat se na jednu zásadní věc.... co kdyby se Tony Stark nikdy nestal Iron Manem a seznámil by se s Erikem Killmongerem známého ze sólovky Black Panthera?   V rámci šesté epizody What If...? rozhodně tak trochu zamrzí promrhaný potenciál. Z téhle klíčové zajímavé změny ve finále What If...? zase tolik nápadů nevytřískalo a v podstatě se vydává tak trochu předem očekávaným směrem. V jednom ohledu sice 6. epizoda What If...? solidně překvapí a ukáže se, že upoutávky možná dosud tak trochu diváka klamali, ve finále z toho ovšem kdovíjak zajímavá zápletka vytažena není.   Michael B. Jordan je zpátky a i za mikrofonem dává do role Erika Killmongera všechno. Mick Wingert je jako vokální náhrada Roberta Downeyho Jr. opět naprosto v pohodě a vokálně nezklame ani Chadwick Boseman, John Kani či Angela Bassett. Animace je pořád na solidní úrovni, šestá epizoda What If...? v několika momentech sympatickým způsobem zrcadlí známé momenty ze sólovky Black Panthera. Celé finále možná nepůsobí tak epicky, jak celý koncept nabízel, přesto je to v jádru fajn a šestá epizoda What If...? rozhodně nezklame. Prozatím se ovšem jedná o nejméně zajímavou epizodu, kdy i první dobrodružství Captain Carter bylo o poznání zajímavější....... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť nezaujimé, úvod navnadil aj ten black panter ale to je asi tak všetko. Obaja tam boli len nachvíľu. Inak neškodný priemer. Ani táto epizoda nie je v červených číslach. Fanušikovia musia byť dosť pobúrení. 3* ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z lepších epizód, ktorú si pre seba kompletne ukradol Killmonger. Zákulisné ťahy a machinácie využíva na dosiahnutie svojho cieľa. Záverečná bodka - čo ak by to malo pokračovanie - už nebola potrebné. Nie vždy musí dobro vyhrať. 80% Disney plus ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem se musel podívat kdo to vůbec ten Killmonger je na internet. Díky tomu jsem si připomněl, že je to vlastně záporák z mojí nejméně oblíbené Marvelovky. A při sledování tohohle jsem si lehce připomněl proč. Navíc nacpat zrovna tohohle mumlala do děje filmu, který vlastně celé MCU začal a ještě z něj udělat hrdinného posla dobra (je “black”, takže mu nějaká ta vražda projde, abychom nebyli za rasisty :)) je fakt přes čáru. Dávám hvězdičku za myšlenku změnit děj Iron Mana. Ten zbytek je crap. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co by se stalo, kdyby nejméně zajímavý záporák z nejméně zajímavé Marvelovky zvrátil události jedné z nejlepších Marvelovek? Zjevně nic zajímavého, protože méně zajímavou alternativní povídku byla už jen striktně nezajímavá první epizoda s nezajímavou variací na prvního Avengera. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, v pohodě epizoda, hlavním tahačem byla tentokrát hlavně akce, finální bitva vypadala opravdu krásně, skvělá animace. Palec nahoru i za hudbu, krásná kombinace normálních Marvelovských orchestrů, Göranssonovy Wakandské hudby a trapu, který se hodí ke Killmongerovi. Jenom mě ten příběh nějak extra nezaujal, něco tomu prostě chybělo, plus si tam pár věcí s hlavním MCU vyloženě odporovalo (např. to, že se T’Challa stal Black Pantherem o minimálně 5 let dříve, než by měl). Michael B. Jordan byl ovšem výborný, dokonce to pro mě vytáhl na 4 hvězdy. Slabších 7/10. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek slibný, posléze to šlo trochu dolů. Této epizodě zkrátka něco chybělo. Zaměření na Erika mi vůbec nevadilo, jen to bylo takové celé zvláštní a ne úplně zajímavé... ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda mě v trailerech lákala asi nejvíc, avšak její celkové provedení příliš neučarovalo. Po zajímavém začátku se díl plně vybarvil jako jen nepatrně obměněná kopie Black Panthera. Postavy, jejichž přítomnost díl odlišovala, byly rychle odpraveny a příběh klesl opět k banálnímu konfliktu ohledně distribuce wakandských zbraní a Killmongerově nutkání hrát si na hrdinu. Je to, jako by se tvůrci báli vymyslet něco nového. Což zase nedává smysl, uvážím-li, jaký husarský kousek se povedl dílu o Doctoru Strangeovi. Ten nabídl hodně zvláštní odbočku s takřka hororovým námětem, a uspěl především proto, že to bylo něco originálního a odvážného. Tohle je jen vyprchaná sázka na jistotu, který se minimálně u mě s úspěchem nesetkala. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl snad zatím nejslabší díl... a nevím, proč je ve WI pořád tak baví zabíjet oblíbené postavy... tak nějak mám dojem, že se z některých dílů dalo vytřískat mnohem mnohem víc. ()

Reklama

Reklama