Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 1
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele MiniMinion k tomuto seriálu (9)

What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (S01E01) 

Docela slušný rozjezd, bohužel na úvodní epizodu vybrali jeden z těch méně lákavých a šťavnatých příběhů, nic extra divokého. Zároveň působí trochu uspěchaně, protože se dvouhodinový film snažili (ve změněné podobě) odvyprávět za 30 minut, takže na nějaký pořádný character development můžeme zapomenout. A tenhle příběh už jsme vlastně viděli, jen místo Steva stojí v jeho čele Peggy. Některé z následujících epizod už teď zní zajímavěji, např. ty s Killmongerem či s Ultronem. Abych ale jen nekritizoval - animace je výborná, vizuálně to prostě vypadá fantasticky, líbí se mi, že Steve se stal hrdinou i bez séra, Peggy je sympatická,oceňuji návrat drtivé většiny hlavního obsazení, no a možná také náš vůbec první pohled na Shumu Gorath?? To asi ještě uvidíme, každopádně… epizoda 1 - 6.5/10. ()

What If... T'Challa Became a Star-Lord? (2021) (S01E02) 

Mnohem lepší než první epizoda. Ta trpěl tím, že její “co kdyby…?” vlastně nebylo nijak zajímavé, prakticky jsme viděli první Captaina Americu, ale místo Steva zabrala Peggy. Druhý díl nabízí mnohem odvážnější scénář - T’Challa se stal Star-Lordem. T’Challova povaha tedy pomáhá a spojuje lidi ne na zemi, ale v celé galaxii. Tvůrci jeho postavu výborně vystihli. Za to určitě body nahoru. A díky tomu jsme se taktéž dočkali Thanose a Koratha jako Ravagerů, barmana Draxe či uklízeče Quilla. Prostě heist movie zábava, která ale umí hrát na emoce a pro Marvel fanoušky připraví spoustu easter eggů a odkazů. No a zároveň se jedná o takové hořkosladké rozloučení z Chadwickem Bosemanem alias T’Challou. Jasně, z trailerů víme, že se ještě vrátí, ale svou vlastní epizodu už pravděpodobně nedostane, tak tedy rozloučení. U závěrečného věnování jsem málem uronil slzičku. 7.5/10, ale kvůli Chadovi to na těch 8/10 vytáhnu ()

What If... the World Lost Its Mightiest Heroes? (2021) (S01E03) 

Třetí díl je vlastně alternativní verze takzvaného “Furyho velkého týdne”. Právě návrat na k začátkům MCU a odkazy na různé projekty vlastně byly nejsilnější stránkou příběhu. Chválím též Lake Bell, která si s rolí Black Widow poradila skvěle, a vlastně mi Scarlett tak moc nechyběla (ačkoliv bych byl pochopitelně radši, kdybychom slyšeli právě ji). Velice také potěšil návrat Betty Ross, i když také v přeobsazené verzi. Stejně tak jsem uvítal návrat Agenta Coulsona do *oficiálního* MCU, zaprvé to byl dobrý throwback, a za druhé ze mě jeho gagy ohledně Steva a Thora nějaké to zasmání dostaly. Co bych epizodě vytknul je její rozuzlení - sice bylo zajímavé vidět pomstou posedlého Hanka Pyma jako Yellow Jacketa, jenže právě to změní kořeny celému příběhu. Epizoda by se vlastně mohla (měla) jmenovat “What If… Hope Van Dyne Became a SHIELD Agent And Died?”, jenže k tomu jsme nedostali žádné vysvětlení - prostě se to stalo. Za to určitě body dolů. Jinak ale mystery murder story působilo zábavně, řešení bylo v rámci možností napínavě, a bonus ta Lokiho, ten mě bavil. Palec nahoru i pro Samuela L. Jacksona a Clarka Gregga, díl rozhodně utáhli. Slabších 8/10 ()

What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? (2021) (S01E04) 

Zatím bezpečně nejlepší epizoda. V první řadě nemohu nevychválit Benedicta Cumberbatche - zatím byly výkony v seriálu oukej, nic špatného, ale je poznat, že ti herci nejsou profi dabéři, ovšem Cumberbatch tento trend změnil… výborný výkon. Čím je ale epizoda hlavně zajímavá je její velikost, význam a také její srdce (no pun intended), její emocionální linka. Viděli jsme, jaký potenciál Doctor Strange vlastně má, jak může být mocný a nebezpečný, že má sílu zničit celý vesmír, když ztratí chladnou hlavu. Poprvé také někdo nejen zaregistroval Uatuovu přítomnost, ale dokonce s ním dokázal komunikovat. No a Stephenova láska ke Christine a jeho trápení bylo tak dobře napsané a Cumberbatchem tak dobře zahrané, že mi opravdu bylo smutno. Čtvrtá epizoda rozhodně nastavila pro zbytek série vysokou laťku, 9.5/10. ()

What If... Zombies?! (2021) (S01E05) 

Další slušná epizoda, jen mě mrzí, že vždycky utnou v tom nejzajímavějším. Seriál by rozhodně vytěžil z delších epizod, aspoň nějakých 35-40 minut. Vím, že dojde k nějakému propojení a že se s postavami setkáme znovu, pochybuji ale, že by dokázali narychlo uzavřít úplně všechny linky. Líbilo se mi vykreslení charakteru Petera Parkera (ačkoliv ta zvláštní skoro-romance mě trochu vyvedla z míry) škoda jen, že jsme neslyšeli hlas Toma Hollanda - jinak se však prakticky všichni vrátili, což je opět plus. Měl jsem zpočátku radost, jak se tvůrci nebojí jít trochu do temna, ale v polovině jsem pochopil, že to vlastně vůbec neberou vážně a dělají z toho zbytečnou komedii. Škoda, díl by měl potenciál být stejně těžký a vážný jako ten předchozí, bohužel byl tento potenciál promrhán Scottem ve skleničce. Animace jako vždy skvělá, tak jako hudba. 6.5/10 ()

What If... Killmonger Rescued Tony Stark? (2021) (S01E06) 

Ale jo, v pohodě epizoda, hlavním tahačem byla tentokrát hlavně akce, finální bitva vypadala opravdu krásně, skvělá animace. Palec nahoru i za hudbu, krásná kombinace normálních Marvelovských orchestrů, Göranssonovy Wakandské hudby a trapu, který se hodí ke Killmongerovi. Jenom mě ten příběh nějak extra nezaujal, něco tomu prostě chybělo, plus si tam pár věcí s hlavním MCU vyloženě odporovalo (např. to, že se T’Challa stal Black Pantherem o minimálně 5 let dříve, než by měl). Michael B. Jordan byl ovšem výborný, dokonce to pro mě vytáhl na 4 hvězdy. Slabších 7/10. ()

What If... Thor Were an Only Child? (2021) (S01E07) 

Bolestivě promarněný potenciál. Thor bez Lokiho a bez zkušeností, které by sám nezískal, je hrozně zajímavý koncept, nabízí spoustu možností, a oni z toho udělali… party? Vážně? Párkrát jsem se pousmál, to ano, potěšil mě návrat Natalie Portman (v Endgame jsme ji viděli, tady jsme ji slyšeli… dostáváme takové ochutnávky před Love & Thunder), a souboj mezi Thorem a Captain Marvel byl čistý fanouškovský sen, který působil jako z Contest of Champions, a sám o sobě vytáhl bodové skóre o něco nahoru. Bohužel žádná další slova chvály nemám, zbytek epizody bych popsal třemi slovy: “nuda, infantilnost, cringe”. Jo, je to animák, ale to po Doctor Strange epizodě neberu jako omluvu. 45%. ()

What If... Ultron Won? (2021) (S01E08) 

Na takovouhle epizodu jsem čekal týdny. Konečně zase jednou pořádný akční fanboy-dreaming nářez, který byl ovšem také protkán emocemi a osobními momenty. Vlastně jednou z mých nejoblíbenějších částí dílu byl (překvapivě) zlomený, unavený Clint. Konečně jsme se také dočkali Ultrona v plné síle, ne té beta verze, která byla byla v Age of Ultron. Tenhle je možná přeci jen trochu over powered, ale tak je tomu i v komiksech, takže beru. No a také se konečně dostáváme k propojení celé série. Pár výtek by se také našlo, například výběr dabéra Ultrona (nebyl nijak špatný, jeho Red Skull je skvělý, jen se k postavě Ultrona moc nehodí, a nevím, proč prostě nepozvali opět Paula Bettanyho, když už Visiona daboval v páté epizodě), a obečně hlavně zkratkovitost, kvůli které nedostáváme moc expozice, což je velký problém celé série. Jinak ale výborné, 85% ()

What If... the Watcher Broke His Oath? (2021) (S01E09) 

Velmi dobré finále, i když, podobně jako celá série, dost zkratkovité a uspěchané. Neuškodilo by mu nějakých 10 minut navíc a trochu to ještě rozvinout, nebo přidat nějaký ten zvrat. Jinak ale výborné, po vizuální stránce přímo fantastické, asi nejlepší akční z celé série, a protože to mohlo dopadnout jakkoliv, bylo to dokonce i trochu napínavé. Potitulková scéna navnazuje druhou sérii, na kterou se docela těším, snad přijde již příští rok. 9/10 ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama