Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (7)

What If... Captain Carter Were the First Avenger? (2021) (S01E01) 

První epizoda nás zavede zpátky na začátek a to ke zrodu prvního Avengera. Female power tady funguje  bezvadně a Peggy je úžasná postava, s kterou se dobře pracovalo i v samostatném seriálu Agent Carter. Bohužel je to na rozjezd a celkovou atmosféru pro upoutání k čekání na další epizody docela průměrné a rozhodně nás čekají ještě šťavnatější epizody . ()

What If... T'Challa Became a Star-Lord? (2021) (S01E02) 

Druhá epizoda What If…? ukazuje příběh T’Chally a jeho odhodlanosti změnit svět, prozkoumat ho a pomáhat druhým. Stejnou message nám MCU dávali celou dobu a tenhle příběh mě při nejmenším mrazí nejvíc právě z toho důvodu, že je od Ch. Bosemana poslední. Možná to je můj sentiment, ale celkově to na mě působí velice nostalgicky a sevřeně do vyvrcholení osudu této postavy, která nám navždy utkví v paměti. Ale stop pláči! Je to vlastně i bláznivá epizoda plná hodných titánů, zlých sběratelů a opilých kačerů. Seriál se konečně zhoupl s druhou epizodou do vod, kde si může s animákem přes reality dělat co chce a svědčí mu to a pro fanouškovskou základnu to musí být jedno velké easter eggs porno. Očekávám podobné tempo v dalších epizodách.  PS: Návrat Yondu v podání hlasu M. Rookera zahřál na srdíčku nejvíc. Im Marry Poppins y’all! ()

What If... the World Lost Its Mightiest Heroes? (2021) (S01E03) 

There was an idea to stop Avengers. Nápad dobrý, zpracování už o něco slabší. Prozatím se What if...? potýká ve všech epizodách se stejným problémem a to je délka epizod a snaha do nich nacpat co nejvíce šíleností. Druhé epizodě se to téměř povedlo uzavřít a zároveň nám otevřít příběh do budoucna, ale tady to bohužel tak dobře nefunguje. Celkově jsem rád viděl návrat ikonických scén, jako Tonyho s koblihou a Thora, který v Mexiku hledá poprvé na zemi své kladívko. Zároveň odkazy na hlášky typu "We dont do that here" a nebo "You took everything from me". Největšího fanouška Stevea Rogerse agenta Phila Coulsona s velice originálním heslem a odkazem na tento fakt. Návrat k úplným kořenům universa a k jeho scénám z The Incredible Hulk. To všechno je naprosto super, akorát obaleno v průměrné detektivce, u které jsem čekal mnohem větší vyvrcholení. Zároveň ale musím ocenit kreativitu tvůrců a využití opravdu širokého spektra postav z universa. Konec byl nejlepší a je to samotná odpověď na to, co by bylo asi tak bez iniciativy Avengers. Čekám zlepšení do dalších dílů, co se výpravy týče. ()

What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands? (2021) (S01E04) 

Fenomenální příběh, který měl úplně vše a hodnotil bych to celkově jako prozatím nejlepší epizodu. Postava Dr. Strange ukazuje svůj potenciál a taky jsem cítil tak nějak přípravu na Multiverse of Madness, kde by se Dark Strange taky mohl objevit. ()

What If... Zombies?! (2021) (S01E05) 

Na zombie epizodu jsem se moc těšil a nejspíš jsem měl zbytečně vysoké očekávání. Čekal jsem temnější atmosféru a lepší práci s postavami. Celkově to na mě působí pouze jako experiment, do kterého se tvůrci snaží narvat zbytečně moc postav najednou a přisolit to zbytečnými vtípky, které připomínají například seriál Futurama. Animace je v pohodě a jsou tu i některé vizuální momenty, které jsou nádherné a do zombie světa zapadají. Nejkladněji cením scénu Buckyho a Capa. What If…?  doposud v některých epizodách ukázalo, že se umí odvázat, dělat šílenosti, konspirovat a vykládat kvalitní příběhy s kvalitní výpravou ve 30. minutách. Bohužel všechny epizody nejsou do nebe volající a tohle je jedna z nich. ()

What If... Killmonger Rescued Tony Stark? (2021) (S01E06) 

Chápu fanoušky, kteří jsou s touhle epizodou méně spokojeni. Naopak já však  jako naprostý milovník OG příběhu Tonyho Starka jsem naprosto spokojený, protože mě známe scény zahřály u srdíčka. Chybělo už jen Back in black od AC/DC a nějaké to cameo , kde by se objevil Ivan Vanko v Rusku, kde by žil pokojně dál po smrti svého otce Antona. Příběh se odklonil směrem k Wakandě a tak trochu recitoval záměry původního záporáka z Black Panthera Killmongera a tak nějak vše dává smysl a pokud by to měl být skutečný filmový příběh, dost bych těmto událostem věřil. Samozřejmě se během půlhodiny nemůže využít plný potenciál toho, že Tony nebyl unesen a proto to není tak super, jak by mohlo být. Ale v mé nostalgii to probudilo naprostou nádheru a já to dávám za plný počet. PS: dabing opět na high úrovni, dokonce dabér Tonyho dokázal napodobit dobře původního Downeyho ()

What If... Thor Were an Only Child? (2021) (S01E07) 

Epizoda po delší době ukazuje sílu animované série, ve které si můžete prosadit jakoukoliv šílenost. Variace Thor x Hangover by mě nikdy nenapadla a v tom je to kouzlo, které rezonuje nenaplněnými touhami, po kterých se mi ani nesnilo. Do toho vysněný fight pro fanoušky Thor vs. Cap. Marvel a poukaz na různé charakterové nevyrovnalosti a jejich rozdíly. Opět se mihne Duck Howard a dokonce se ožení s někým, koho dobře známe a je to další vtipná skládanka do tohoto chaosu na Midgardu. Loki jako obr a vznešený princ Jotunheimu byl taky boží. “You’re my brother from another mother”. Plno nám známých postav a jedna neskutečné pařba na zemi. Díl poněkud uvolnil napětí a vydává se komediálním směrem. Je k němu nutno přístupovat zdravě a hned od začátku se odreagovat. MCU vtípky jsou často marnotrapné, ale tady se mi dost humor zamlouval. Už jen díky easter eggs na předchozí projekty marvelu a nebo jiné situační gagy. Animaci hodnotím doposud jako jednu z nejlepších ze všech dílů. Epizoda se mi moc líbila, ale pět hvězd si nechám pro seriózní epizody, jako byla ta se Strangem. H ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama