Reklama

Reklama

O chloupek

  • Japonsko Nakitai wataši wa neko wo kaburu (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka s legrační přezdívkou si zoufale láme hlavu, jak se sblížit se svojí láskou. Pomůže jí kočičí proměna? Druhý celovečerní film od studia Colorido. (Netflix)

Recenze (20)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po stránce animace je to film moc hezký, dokonce má i zajímavý nápad do svého příběhu s těmi maskami, ale... Po pravdě mám za sebe dva dost velké problémy - neoslovila mě příliš hlavní hrdinka a emocionálně mě to prostě nechytlo za srdce. Z romantické linky jsem měl po celou dobu takový zvláštní pocit, nebo spíš mi byla víceméně docela ukradená a to je u romantického filmu rozhodně průšvih. Nedojalo mě to, nevyvolalo to ve mě skoro žádnou citovou odezvu... Hlavní hrdince jsem nedokázal fandit, byly i chvíle, kdy jsem si říkal, že tohle pubertální chování, nebo neodbytnost s jakou pronásledovala hlavního hrdinu, mi vlastně nejsou sympatické... Příběh nebyl špatný, některé věci byly originální a povedené, třeba "město koček". Co bylo také velmi povedené byla hudba, tu jsem si během filmu užíval. Zajímavý film to je, ale mě prostě asi nesedl... 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Whisker Away" je pre mňa celkom sklamanie. Nemôžem povedať, že by bol film zlý, no rozhodne nemám pocit, že by toho dokázal veľa ponúknuť. Myslím si, že má dobré nápady a zaujímavé momentky, no málokedy sa ich rozhodne využiť. Celkovo sú tu dva problémy, od ktorých sa to odráža. V prvom rade je to naša hlavná hrdinka Miya (alias Mege). Keď som ju sledoval, nedokázal som s ňou ako postavou nejako výrazne súcitiť. Má to dobrý úvod, no potom vidíme jej správanie a ja len rozmýšľam kam ten film reálne pôjde ďalej. Lebo to pôsobilo ako keby úplne stratil svoj smer. A hoci jej scénky, keď je mačkou Taro sú príjemnejšie, vychádza to hlavne z toho, že do toho nedáva všetku svoju energiu. A áno. Je nám všetkým jasné, že jej šialené správanie je skôr kompenzácia niečoho, čo ju vnútorne trápi. Indikuje to hlavne úvod a samozrejme aj mnohé jej vnútorné monológy. Je zaujímavé, že vidí väčšinu ľudí okolo seba iba ako strašiakov. A má to svoj význam. Ale len veľmi ťažko som si k nej budoval nejaký vzťah. A v podstate tak ako jej boli ukradnutí všetci okolo nej, tak rovnako som zaujal aj ja svoj postoj voči nej. Zloduch filmu je podľa mňa tiež celkom nudný. Jeho dizajn je super, no myslím si, že ak chceli, aby táto postava fungovala, tak ho mali spracovať trošku diabolskejšie alebo aj jemne strašidelnejšie. Snažia sa ho urobiť skôr komickou figúrkou a dať mu trošku strašidelnosti, no to nie je správna cesta. Myslím si, že mal pôsobiť hrozivejšie. A okrem toho je tu aj jedna podľa mňa celkom slušne nevyužitá momentka, ktorá toho mohla priniesť viac. Nebudem to spoilovať, no povedzme to takto. Keď sa Miya stretne s niekoľkými ďalšími ľuďmi, s ktorých sa stali polo-mačky/kocúri, stretne medzi nimi jednu mačku, ktorá jej povie ako sa ona dostala do tejto situácie. A z tých slov som mal na jazyku otázku, či náhodou nereprezentuje niekoho z jej života. Nebudem to viac rozvíjať, no myslím si, že keby toto urobili, mohlo to byť oveľa zaujímavejšie. Animácie sú celkovo dobré, no nemám pocit, že by do toho tvorcovia priniesli niečo výraznejšie extra, čo by ich nejako zvýraznilo. Z japonských animovaných filmov toto bude jeden z najslabších čo som videl za posledné roky. A mrzí ma to. Vidím v tom koncepte potenciál. No nie je správne využitý a príbeh ako taký viac-menej zakopáva o svoje vlastné barličky, ktoré si tu spravili. Hodnotenie: C+ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

69% - příbeh až tak nezaujal. Je zajímavé, jak je divák hozen do příběhu dívky, nasazující si kočičí masku, aby měla klid od rodiny a mohla být se spolužákem, ale ne zcela to fungovalo a některé zvraty na konci jsou vyloženě deus ex machina. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A Whisker Away se hlavně topí ve své průměrnosti. Celkově milý snímek s poměrně neotřelou ideou dvojího života hlavní hrdinky i přes spoustu hozených šipek nikdy netrefil kýžený bullseye. Nápad dobrý, ale s tuze předvídatelným twistem. Hrdinka sympaticky činná a aktivní, ale taky nepochopitelně padlá na hlavu, vznětlivá a až přespříliš dotěrná (nerozumím, že v jedné poloze je klidná a empatická, což klučinovi očividně vyhovuje a poté ani zdaleka nereplikuje tyto poznatky do druhé polohy). Klučík je tááák nudný a ničím nevyčnívající. Závěr nění epický, ani dvakrát dojemný i přes snahu kopírovat známé prvky Ghibli světů. Kresba důstojná, jediná hudba je příjemně zkomponovaná. Bohužel je to film, na který lehce zapomenete svou neunikátností. Šipka se zabodla na smutně zasloužených 3*. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad, ktorého potenciál bohužiaľ nie je dostatočne využitý. Ak by sa podobného námetu ujal niekto ako Mamoru Hosoda alebo Makoto Shinkai (ktorý už mimochodom na konte pár snímkov s mačkami má), mohlo by sa jednať o veľmi príjemnú záležitosť. Nanešťastie sa to dostalo do rúk menšieho štúdia Colorido (jedná sa o jeho druhý celovečerný film) a hoc to mohlo dopadnúť výrazne horšie, nie je to úplne uspokojivý zážitok. Film je síce vizuálne pekne natočený (krásne reálie, zaujímavo vykreslený mačací svet) a je v ňom občasná roztomilosť a hravosť, ale romantická línia je veľmi slabá, komediálna stránka má bližšie k trápnosti než vtipnosti a hlavnej hrdinke som nevedel prísť na chuť. Jej hyperaktivita, energia, neodbytnosť a tvrdohlavosť mi po celú prvú polovicu filmu narúšala zážitok filmu a nedokázal som si ho tak poriadne užiť. Jej vysnenému chlapcovi sa síce nedivím, že ju v škole ignoroval (keby po mne niekto vrieskal na celú chodbu, obťažoval a bezdôvodne po mne skákal, tiež by som sa v jeho situácii zachoval rovnako), ale občas, najmä v jednej určitej scéne, mi tiež liezol na nervy. A tak jediné scény, ktoré som si počas prvej hodiny užíval boli, keď mala hlavná hrdinka mačaciu podobu, kedy to bolo milé a roztomilé. Odkedy sa film začne sústrediť na linku ďalšej mačacej postavy sa to našťastie zlepší a začne to baviť aj mňa. Nanešťastie je však hudba priemerná (nie je tu žiadna výraznejšia pieseň či krajšia melódia) a nenájde sa tu ani jeden silnejší emocionálnejší moment, čo je pri takýchto typoch filmov celkom problém. Aj keď sa tu sem tam mihne nejaká milá scéna, dve najpodstatnejšie stránky (romantická línia a dramaturgia) tu vôbec nefungujú a väčšinu času som sa nudil, takže tomu tretiu hviezdu nemôžem a nechcem dať. Sklamanie. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin studia Netflix, kterému rozhodně musím přiznat moc hezkou animaci a docela zajímavý příběh i námět. Pravda, kvalitám filmů např. od studia Ghibli se nevyrovná, ale i tak mi je to v mnoha ohledech připomnělo, což já za sebe rozhodně beru jako pozitivum. Postavy jsou sympatické, ale chybělo jim právě to "něco", co by mě přinutilo si k nim vytvořit silnější vztah. To "něco" právě umí vytvořit právě filmy Ghibli a je asi dost těžké se tomu vyrovnat. Nicméně film je to opravdu hezký, hudební doprovod se, myslím si, také povedl. Je potřeba myslet na to, že je to film hlavně pro dětské diváky, takže obsahuje dost naivních prvků i zápletek, ale to se dá odpustit, zejména když se zakoukáte do těch krásných očí ústřední kočičí postavy jménem Taro :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Japonci majú pre mačičky slabosť a tento animák to len potvrdzuje. Výhodou je celkom originálny príbeh so silnou dávkou rodinného fantasy a behom deja rozvinuté charaktery postáv. Aj keď mi vadil prílišný dôraz na romantiku, ešte k tomu u detí zakladnej školy (niečo na spôsob amerických detských komédií) či pojašenosť hlavnej postavy, ale postupne sa to 'vytriaslo' do znesiteľnej podoby. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné. Stylově mi to připomínalo Království koček. Ale chyběla tomu nějaká jiskra, něco navíc, co by tomu pomohlo k těm pěti hvězdám. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Achjo. A whisker away je anime s úžasným potenciálem. Námět i zpracování jsem první polovinu absolutně žrala. Sice souhlasím s ostatními, že postavy nebyly nijak extra sympatické, ale přesto jsem jim fandila a Miyo jsem dokonce odpustila ten její weird stalking, asi pro tu roztomilou ztřeštěnost a vlastně fakt hrozně pure motivaci k jejímu chování. Co mě ovšem zarazilo úplně nejvíc, bylo to vyvrcholení, které vlastně tak nějak nebylo. Film celou dobu přirozeně eskaloval a stavěl si schody k něčemu, co mohlo být docela epické (i když asi tak trošku vykradené ze Spirited away), jenže pak to prostě doeskalovalo a spadlo a nějak dopadlo. Takže nakonec jsou z toho takové slabší tři, což mě fakt mrzí. Čekala jsem tsunami emocí, která mě chytí za srdce a rozpláče mě, a nakonec se mě to sotva dotklo. Škoda. Zůstal mi celkem příjemný pocit, protože animace i hudba byly fajn, ale to je tak všechno. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

A to by to byl tak krasnej film, s uzasnym pribehem, nebejt ty roztahanosti. Ale Muge a Hinado se k sobe dle me hodili ... nebo ne? 😁 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Pro lásku udělají lidi cokoliv. A je tady moje racionální Já, které se jim vysmívá. Film mi sedl, animace překrásná, příběh tuctový, ale hudba ho zachránila. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Tento film není nic jiného než průměrná anime romanťárna, která ničím nepřekvapí ani nenadchne. Celý plot ohledně koček a převtělování může vypadat fajn, ale mě osobně už to připadá ohrané. Jak už jsem řekl film je ve všech směrech průměrný a myslím si, že nestojí za váš čas, i přesto, že máte Netflix. 5/10 ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Před osmnácti lety, natočili velmi podobný film. Neko no ongaeši (Království koček). Stejně potrhlá hlavní představitelka, proměna člověka v kočku, sice za jiných okolností, ale přesto to nedokážu vidět, jako původní film. Když se asi z 60% něco překrývá, prostě to tak je. Přesto se mi to líbilo a kdyby zůstal konec vyloženě japonský, tak by mi to tolik nevadilo. Toho sentimentu tam ale bylo moc. Od Netflixu bych čekal víc. Anime je to o něco horší než jeho předchůdce. Včetně nesmrtelné písničky Kaze ni naru. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Šibnuté dievča je zamilované do svojho spolužiaka a tak ho navštevuje v podobe mačky. Od určitého momentu ale hrozí,  že mačacej podobe ostane navždy. Mačička bola milucka, páčilo sa mi finále v mačacom svete a to ako si hlavní hrdinovia našli k sebe cestu. S Muge sa mi zdalo, že moc tlačí na pílu. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj! Hnus odpornej! Hlavní hrdinka nemá ani špetku sebeúcty. Z toho jak se chovala je mi na blití. Ani to, že ji opustila matka (údajně - jak to doopravdy v její rodině bylo se nikdy nedozvíme), neospravedlňuje její ubohé chování hraničící se stalkingem a harassmentem, vůči stoickému debílkovi, který si jí vůbec nevšímá a sere na ni z vysoka! Kdo tohle napsal je psychopat! Tohle se asi těm úchylným Japoncům líbí, ženy ponižující se před stoickými muži, kteří je ignorují. Mně to vtipné, roztomilé ani k smíchu nepřipadá. A nepasuje to ani na tento specifický věk adolescence před střední školou (13-14let). Bývá to spíš naopak, kluci ztřeštění, neví jak se dvořit holkám a děvčata už rozumně a dospěleji se chovající slečny. Bůhví proč je to v Japonských anime vždy naopak. Dále mi vadila nejasná motivace většiny postav a to i těch (možná především těch) nadpřirozených. Odkud se z ničeho nic vzaly masky k přeměně z člověka na kočku? Spadly z nebe? A do klína zrovna hlavní hrdince? A z jakého důvodu? Z neopětované pubertální lásky k tomu třídnímu hezounovi? A co měla znamenat ta úvodní scéna??? Ta to měla jako nějak vysvětlit? A hlavně co motivovalo tlustého kočičího Mask Sellera aby šikanoval a zaměřil se zrovna na hlavní hrdinku a chtěl po ní její lidskou masku a získat tím její lidský life-span navždy, když zrovna ona nebyla zas až tak rozhodnutá stát se navždy kočkou? Proč tu životní sílu co z ní chtěl vysát nebral mnohem snadněji od nějakých depresivních sebevražedných zoufalců, co opravdu chtěli život mezi lidmi v lidské podobě ukončit a opravdu se stát kočkou a přejít navždy do zvířecí říše??? Vždyť jich tam takových na tom kočičím stromě byli milióny!!! Absolutní slátanina s docela dobrým nápadem, ale dokonale zabité debilním scénářem! S trochou umělecké nadsázky a sarkastickým zpracováním se z tohoto zajímavého námětu dalo udělat existenciální drama se suchým a drsným humorem ála když dáte někomu na výběr mezi životem polotoulavé kočky, která si může dělat co chce a dokonce být i na blízku se svým milým, versus lidský život svázaný povinnostmi, školou, konvencemi a dysfunkčním rodinným zázemím...Jak se bude chovat, co bude zkoušet, jak se bude rozhodovat, čím bude vyvažovat svá rozhodnutí, atd.. Z toho mohlo plynout spousta zajímavých a humorných situací. Ale bohužel se z toho stala trapná a ulítlá (jak to jen Japonci dovedou) love story pro teenagery s nechutně a otravně ztřeštěnou hlavní hrdinkou která snad musela všem lízt na nervy! Zmiňovat vynikající uměleckou vizuální stránku a animaci, v dnešní době vyspělých digitálních technologií a finančně neomezených možností bohatého Netflixu najmout ty nejlepší z nejlepších a vše zasypat unlimited funds, je asi zbytečné a tak nějak se to očekává a nikoho to dnes dvakrát neohromí a nenadchne! Co by ohromilo by byl dobrý a zajímavě vystavěný scénář a klidnější, méně rozhárané vyprávění které by vás vtáhlo do děje tak, abyste se v průběhu filmu vedoucímu k nemastnému-neslanému finále třeba několikrát nenudili! 0% () (méně) (více)

Krnac 

všechny recenze uživatele

8/10 trailer vyzeral výborne a film si kvalitu potvrdil, zo začiatku vám bude pravdepodobne vadiť že hlavná postava je puberťáčka s ktorou lomcujú hormóny (kape jej na karbit) avšak potom si ju obľúbite, tak ako na konci uvidíte aj tie hlúpe scény budú mať význam, postupne sa čiastočne aj vlastnou chybou dostane do dosť nepríjemnej situácie a vy budete sami rozmýšľať ako z niečoho takého von a konci sa ukáže výborná hlavná myšlienka, to že hl. postava není dokonalá nakoniec do deja sedí, jediný výrazný problém filmu vidím v tom že chvíľu trvá kým sa doňho dostanete a tiež kým sa do vžijete do situácie hlavnej hrdinky a proste ten pocit deň po filme že tomu asi niečo predsa chýbalo a nechce sa vám ho znovu celý pozrieť znovu. ()

ajmdzizis 

všechny recenze uživatele

Film, který se nezavděčí každému (klasicky). Dá se říct, že je to o hledání sebe sama. Ať už si to každý vyloží jinak, mně to přišlo opravdu dobré, až na trochu zvláštně přehnaný konec(s prodavačem masek)). Ale celkově ten film je vážně krásný, ikdyž mi chvíli trvalo, potřeboval jsem si ho nechat uležet v hlavě, abych pochopil co mě na tom zaujalo. ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele

Solidní bída, čekal jsem něco podobného tvorbě Makoto Šinkai, ale s jeho filmy se to nedá srovnávat. Pár pěkných momentů, ucházející animace, tlustá kočka bez mozku, snaha o aktuální témata typu rozvod či deprese .... ale všechno moc povrchní a konec tomu fakt nepomohl. ()

Reklama

Reklama