Reklama

Reklama

Osamělý jezdec Buchanan

  • USA Buchanan Rides Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když selhává spravedlnost, bere zákon do vlastních rukou... Tom Buchanan má namířeno domů do západního Texasu. Cestou se však zatoulá do jednoho zapadlého pohraničního městečka, kde všechno stojí deset dolarů a nepanuje tam zrovna přátelská atmosféra. Celé město má pod palcem mocný klan bratrů Agryů. Buchanan rychle pochopí, že se na šibenici může ocitnout každý, kdo se jim znelíbí. Když ho vypočítaví bratři připraví o životní úspory, neváhá si je vzít zpět a zjednat v morálně pokleslém městě pořádek. Hlavní roli spravedlivého pistolníka ztvárnil Randolph Scott, který zde navázal na osvědčenou spolupráci s režisérem Buddem Boetticherem. Společně natočili celkem sedm westernových snímků, mezi ty nejúspěšnější patří Sedm mužů na zabití (1956) nebo Muž z Arizony (1957). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý americký western, dramatická šachová partie o čest i peníze mezi šerifem, soudcem i klaďasem Randolphem Scottem. Opět si uvědomuji, jak chabá je je pětihvězdičková škála hodnocení. Chtělo by se dát čtyři, ale čtyřku dostalo "Tenkrát na Západě", a to je o hodně lepší. Ale na svou dobu vzniku jde nesporně o kvalitní film s některými výbornými okamžiky. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

TAKE THE LAW INTO YOUR OWN HANDS, IS THAT IT? NO. JUST YOU!!! Příjemná podívaná s naivním Scottem. Ten chlap nikdy nepůsobil dost tvrdě, ale za to je to taková legendární postava, že mu to člověk odpustí. Film si hezky běží a jediný co se mi zdálo divný, byl ten šílenej konec na mostě. To mi přišlo teda ultra divný, že to někdo takhle natočil a řekl si, že je to v pořádku. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poctivé americké westerny s morálním poselstvím a charismatickým "dědečkovským hrdinou" R.Scottem, vždyť největší slávy si tento herec užíval a na koni se proháněl kolem šedesátky, v letech, kdy budeme každý rád, že se vůbec sehneme, natož... :-) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Boetticherových westernů s Randolphem Scottem, který jako pistolník Buchanan přijíždí do městečka, kde vládne a všechny okrádá rodinný klan ovládající pozice soudce, šerifa i hoteliéra. Místo spravedlnosti jde všem jen o peníze a tak pro muže s penězi je snadné se dostat do basy i na šibenici. - Na rozdíl od jiných režisérových filmů pro něj typická psychologie postav zde nefunguje, vidíme tu spíše jen karikatury s odpornými charaktery a figurky, hrdinové jednají nelogicky a často přímo hloupě. Napětí nechybí, ale akce jsou polovičaté, patrně úmyslně s komediální prvky, nad scénářem asi budete občas kroutit hlavou... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RyM8HLDC1IU ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Randolph Scott natočil desiatky westernov, osobne som zatiaľ videl asi 5-6. Tento patrí k priemeru, ktorý neurazí. Nájdeme tu hazlíkov, zradcov a Scott ako vždy stojí na tej správnej strane.Pozastaviť sa musím pri cenách, ktoré mali v Agry town. 10 dolárov za izbu, fľašu či steak? To je veľa i dnes, vtedy to boli šialené prachy...60%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama