Reklama

Reklama

Stanice Komančů

  • USA Comanche Station (více)

Jefferson Cody, pronásledovaný stínem své vojenské minulosti, vyhledá u indiánů unesenou bílou ženu a koupí ji za pár cetek. Sám Cody totiž mnoho let pátrá po své ženě, kterou unesli indiáni, a rád proto pomáhá cizím lidem v podobných nesnázích. Zachráněnou bílou ženou je paní Loweová, Cody si vezme za cíl doprovodit ji domů. Na Komančské stanici narazí na trojici pistolníků, kteří po paní Loweové pátrají, neboť její muž nabídl odměnu pět tisíc dolarů tomu, kdo jeho ženu přivede zpět domů. A Cody se tak stává návnadou a současně překážkou, které se chce trojice zlotřilců zbavit. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrný a taky poslední western režiséra Boettichera s Randy Scottem. Ten tentokrát zachraňuje cizí ženu ze zajetí Komančů zaplacením výkupného. Na ni je však vypsána manželem vysoká odměna pro zachránce a tak se ke dvojici záhy připojí i tři bandité, kteří mají na odměnu zálusk. Přes polovinu filmu vládne docela nuda občas narušená neschopně bojujícími indiány, napětí se zvýší až ke konci, kdy dojde ke konfliktu jako obvykle tvrdě nekompromisního Scotta s vůdcem banditů. Film v závěru graduje při návratu ženy domů pointou jako z červené knihovny. Poslední dobou jsem ale shlédl více Boetticherových filmů a tak mi dost vadilo, že režisér zrecykloval zápletku z Tall T a Seven Men from Now a exteriéry ze Seven Men from Now a dalších svých westernů. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xG6nDS0gZ54 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný "malý" western s docela zajímavě rozestavěnými charaktery, kdy ani záporná strana neujde polidštění a vůdce trojice pistolníků je spíš šedý než černý. Škoda jen dost předvídatelného finále, vzhledem k tomu, jak se s charaktery pracovalo až do té chvíle, jsem doufal, že tvůrci od podobně nabízejícího se rozuzlení uhnou jinam. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westernová jednohubka, ktorá nesklame priaznivcov žánru. R. Scott už čo to vo westernoch odohral. Tu stvárňuje muža, ktorý sa u Komančov objaví zakaždým, keď chcú vymeniť rukojemníčku za nejaký tovar. Už dlhé roky totiž hľadá svoju ženu, ktorú zajali a stále dúfa, že to tentoraz bude ona. Príbeh pomerne slušný, vo westernoch nič zložitého nečakajte, navyše v jeho prospech hovorí i dĺžka filmu do ktorej sa podarilo dostať všetko podstatné. Stanica Dajto v poslednej dobe veľmi často vysiela cez víkendy tieto staršie westerny a mňa zatiaľ baví sledovať ich. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Necelé čtyři hvězdičky za přes šedesát let starý western. Klasická schémata daného žánru, příběh až na občasné detaily ničím nepřekvapuje, ale udržuje si své tempo a přiměřenou míru napětí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

16 bodový klasický sujet westernového žánru o príchode a odchode hrdinu bez minulosti do mestečka nie je samozrejme jedinou formulkou, western je priam stvorený aj na road movie. Ak sa pritom zachraňuje ešte pekná žena a hrdina je čestný chlap, o zábavu je postarané. Bohužiaľ v roku 1959 Boetticher nechá svojho hrdinu strielať komančov ako dobytok a nikoho pri písaní scenára nenapadlo, že to boli tiež ľudia. Tieto prestrelky taktiež nepôsobia bohvieako prirodzene, proste biely chlap svoj cieľ neminie, indián je slepý ako patrón. Napriek tomu zaujímavý a zábavný film, ktorý nám hovorí niečo o tom, čo s ľuďmi robia peniaze a že dokážu zničiť aj priateľstvo, hodnotnejšia mi však prišla záverečná (inak dosť nešikovne podaná) pointa, pretože sme asi všetci očakávali iný, predvídateľnejší záver. 70%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Western vyzerá skor ako z 50. rokov, ale určite nie je zlý, chválim akurátnu dĺžku a taktiež hercov. Film je skor o rečiach ako o akcii, ale aj tá je urobená slušne. Takisto musím pochválit kvalitný markizácky dabing. Hodnotenie: 65% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

WERE YOU MINE, I'D COME LOOKIN' TO FIND YOU EVEN IF I HAD TO DIE IN THE DOIN'!! Další průměrný western s průměrným Scottym. Téma, které jsme viděli již mnohokrát, tohle jen nedokáže nabudit tu správnou atmosféru. Akce poskrovnu, ale házení sedel po indiánech a šípy v páteři jsou něco. Western, který už s největší pravděpodobností nikdy neuvidím znovu. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Dobrák proti chybné, na plné mošně závisící morálce. Stálice. Jeden ze soubojů za slunce. Pažba na pažbě, z níž padne, hyne ona, pohana života, povaha chamtivá. Mezi skalami skalp mračného jedince. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, a patřičně velice napínavé putování napříč územím komančů. Krásná žena, a ještě lákavější odměna za její záchranu. Důvody, na které si dělá nároky každý. Kvalitní a příjemná žánrovka jednohubka s překvapením. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Boetticherovy westerny se Scottem jsou jako přes kopírák. Krátká stopáž, skupina lidí v nějakém zapadákově, mezi nimi žena, málomluvný hrdina a aspoň jeden křivák. Spousta nudy a uspávacích dialogů. Stanice Komančů je však paradoxně nejsnesitelnější, protože je tu celkem dost akčních scén, převážne s jako vždy zlotřilými rudochy a také celkem slušné finále. I tak je to dá-li se to u takto starých filmů vůbec říct - béčkový western za pár šupů se zrecyklovanou zápletkou. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Ještě kalsický western jako z 50. let, i když je jasné jak to bude probíhat, tak jsem byl celou dobu trochu napjatý a doufal, že to dobře dopadne. Celý western je v podstatě o 4 lidech a až na přestřelku s indiány se spíše bojuje slovy než kolty. ()

WesternMan 

všechny recenze uživatele

Stanice Komančů je nevšední western se zajímavou zápletkou, záchrana ženy totiž není ve westernech moc častá, má hodně krátkou stopáž takže není zbytečně natahován a do filmu se vleze to nejdůležitější, o akci zde nouze není, Randolph Scott podává solidní výkon, a také konec není moc předvídatelný. Stanice Komančů patří mezi ty lepší westerny se Scottem, a za mne je to příjemná, napínavá, nenudící podívaná. 75% ()

reich 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi mile překvapen tímto filmem, samotný námět filmu je originální. Randolph Scott hraje klasicky sympaťáka Jeffersona Codyho, který pomáhá ženě dostat se zpět domů. Ale za celým příběh se skrývá více, než se zdá a i když Jefferson vypadá, že se mu jedná pouze o odměnu, tak má přeci jenom ušlechtilé pohnutky. Navíc Cody musí čelit Komančům a ještě samotným lovcům odměny, kteří se k němu připojí. Za zmínku stojí i Nancy Gatesová, která zdatně Randolphovi sekunduje. 75% ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Průměrný western,bývalí voják který zachrání ženů ze zajetí komančů,pak cestou narazí na partu pistolníků kteří chtějí dostat odměnu za tu ženu tak cestují spolu a plánují jak se bývaleho vojáka zbavit,nechybí pár přestřelek ,herecké výkony docela dobré. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát pouze tři hvězdy, ale je to prostě western se vším všudy. Klaďas proti záporákům, indiáni, krásná žena, příroda, no prostě klasika. Nic víc, ale také nic méně. Věta " Hanba, kam až je člověk ochoten zajít pro peníze! " je mementem i dnes. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Ve svém šestém a posledním společném westernu Boetticher a Kennedy do značné míry opisují od leckoho včetně sebe samých. Akins postrádá charisma Marvina i Boonea, závěrečná pointa působí křečovitě; skaliska v Lone Pine hrají ostošest a akce je prvotřídní. ()

Reklama

Reklama