Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Základem příběhu Vrah skrývá tvář je skutečný případ sedminásobného vraha Mrázka, který svého času vzbudil u veřejnosti velkou pozornost. Major Kalaš a jeho pomocník nadporučík Varga řeší složitý případ série vražd mladých žen. Nakonec se rozhodnou k riskantnímu pokusu – provedou rekonstrukci přepadení dívky, která jako jediná unikla smrti. Dívka však trpí psychickou poruchou a hrozí nebezpečí, že se její stav po rekonstrukci ještě zhorší… O vystižení atmosféry a tísnivého pocitu lidí žijících v kraji, kde se pohybuje neznámý vrah, se postarala i citlivá kamera Jiřího Vojty. Vedle Rudolfa Hrušínského se setkáte s Radoslavem Brzobohatým, Jiřím Pleskotem, Ferdinandem Krůtou, ale i s MUDr. Miroslavem Plzákem, který zde vytvořil roli psychiatra. Snímek zanedlouho po premiéře získal Cenu za nejlepší film roku... Postava majora Kalaše v podání výborného Rudolfa Hrušínského se objevila ve čtyřech filmech režiséra Petra Schulhoffa: Strach (1963), Vrah skrývá tvář (1966), Po stopách krve (1969) a Diagnóza smrti (1979). (Česká televize)

(více)

Diskuze

McKing

McKing (hodnocení, recenze)

BigBang

Bylo to natáčeno různě. Něco v Malé skále, v Železném brodě a Radka seděla na balkóně zpustošeného zámku Hrubý Rohozec. Zuzana Ondrouchová na 16 let vypadala hodně dobře. Škoda krásné herečky..

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Krásná Zuzana Ondrouchová, škoda, že zemřela velmi mladá.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Na tu dobu výborná detektivka, dnes již tolik nenadchne. Vlastní odhalení záporáka je nezajímavé. Příběh si jen tak plyne, atmosféra stejná po celý čas. 3*

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

genialna detektivka, fakt najlepsie filmy sa tocili v cs kinematografii v 60. rokoch 

miris944s

miris944s (hodnocení, recenze)

Zdravím, nevíte kde byla natočena scéna na koci filmu u toho lomu? To vypadá uplně jak ve Štramberku na kamenárce..

na příspěvěk reagoval McKing

skudiblik

skudiblik (hodnocení, recenze)

Film se odehrává v Drahovicích, nikoliv v Drnovicích, jak se píše v oficiálním obsahu distributora.

Reklama

Reklama