Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

V roce 2038 se odborník na robotiku vyrábí kopii svojí zemřelé manželky i s jejími vzpomínkami. Prototypy, které vytvořil jako první, ale začínají čím dál víc žárlit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi by tomu viac slušala cca hodinová stopáž a zaradenie do seriálu typu Black Mirror. Extra originálne to nie je, v niektorých scénach sa režisér inšpiroval seriálom Westworld, v retro dizajne starších verzií robotov zase v klasikách typu Silent Running. Treba byť správne naladený, mať slabosť pre podobné komorné sci-fi, zato s kvalitným vizuálom a potom vás prekvapí aj pointa. Tá je nečakaná, nie je síce prevedená totálne odzbrojujúco, ale zase sme pri tej slabosti indie scifíčok. No a Theo James to celé utiahol, myslím si, excelentne. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět dobré sci-fi, tak si najděte modře hodnocené kousky na csfd. Jedním z nich je i Archiv. Komorní záležitost, která si hraje s diváckým očekáváním, přičemž nabízí i nečekaný dějový zvrat a dobrou futuristickou atmosféru v nejspíš hodně skromném budgetu, který nemůžu než pochválit. Kdy jste naposledy viděli ve filmu lidi převlečené za pochodující roboty uvěřitelným způsobem? Stejně tak kulisy jsou naprosto uvěřitelné, ač velmi levné. Vše pak navíc táhne nahoru skvělý hudební doprovod a hlavně zasněžené horské prostředí, čehož kameraman plně využívá. Problém mám jedině s poněkud přestřelenou stopáží, což jde znát hlavně na lehce utahané první polovině, a taky s tím, že režisér nemá úplně cit pro minimalismus, o který snímek spíš zoufale prosí a vy budete také, když si vzpomenete třeba na Ex Machina. Jinak ovšem velmi poutavá podívaná a v rámci žánru zas něco trochu chytřejšího a osobně myslím, že v jistých směrech i originálního. ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Chlapík zneužívá laboratoř, aby si pěkně v klidu vyrobil robotickou kopii své mrtvé manželky. Celkem mu to jde, má i pár prototypů. Ty se ale začnou chovat jako normální ženy, tedy začnou lhát, sabotovat, žárlit, podvádět, chovat se majetnicky a tak... Tak, jak to píšu, to asi zní zajímavě. Pravý opak je ale pravdou. Takové obrovské snůšky zbytečných žvástů, jakýchsi vzpomínek a kila zbytečně natočených záběrů se jen tak nevidí. Výsledkem je fatálně nudná, nezajímavá, komorní hovadina, která se táhne jak sliz. (8%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne úplně záživná sci-fi o tom jak si Theo James staví repliku mrtvé manželky chvilku připomíná Black Mirror, chvilku zase Ex-Machinu z wishe a dohromady funguje s bídou na půl plynu. Jestli se něco Rotherymu povedlo, pak je to ne zrovna nejoriginálnější, ale v rámci možností solidně překvapivý závěr...40% ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Hodinu a sedem minút trvalo, kým sa dostavila prvá z dvoch ako tak zaujímavých scén a prebrali ma z polospánku. Toto bola jedna veľká nuda, ktorú nezachránil ani ako tak uspokojivý koniec o jednom, miestami dvoch hercoch a dvoch obživlých krabiciach s jednou androidkou zavretých v lese na samote v komplexe, pozostávajúcom z jednej chodby a dvoch miestností s občasnými pasážami v lese, keď si náš sexi vedec hodil elasťáky a šiel zabehať alebo opraviť wifinu. Neviem, čo alebo o čom mal byť tento rip off Ghost in shell či Ex-machina, ale zjavne to nevyšlo. A keď už ideme navodiť cyberpunk 2077 alebo Blade runner atmosféru aspoň v jedinej exteriérovej pasáži mimo labák a les, tak si dáme záležať alebo sa vysereme na to, lebo dve aziatky v pršiplášti a jeden hitman s neónkou v hlave a plastovým desert eaglom boli akurát na smiech rovnako, ako futuristický, technológiami nabitý labák s čiernobielymi bezpečnostnými kamerami s vga rozlíšením. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film mal mať pôvodne premiéru na South by Southwest v marci 2020, ale kvôli pandémii COVID-19 bol zrušený. Namiesto toho dostal digitálne vydanie s obmedzenými premietaniami v kinách po celých Spojených štátoch 10. júla 2020. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Budapešti (Maďarsko) a v uliciach Chicaga (Illinois, USA). Vonkajšie zábery z vodopádov sú z Månafossen v Nórsku. Natáčalo sa od konca októbra 2018 a skončilo sa vo februári 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama