Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár se zoufale snaží zachránit svoje manželství a rozhodne se přestěhovat. Jenže v novém domě snů se brzy začnou dít věci, které odhalí jeho pohnutou minulost. (Netflix)

Recenze (59)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Pch, zevraj strasidelny dom, jedine co bolo tu strasidelne, bol napad niekoho natocit to. 3254. variacia na temu strasidelny dom, kde sa nic nedeje   : 0 % ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Dakota Gorman skvěle kouří a pak zkušeně vydírá. Teď si určitě říkáte, jak to asi tak můžu vědět, co? Inu, není to, jaxi patrně myslíte. S poměrně slizkou plagiátorskou pizdou bych se nikdy nezahazoval, ani kdyby škemrala a chtěla mi zaplatit. Navíc, já jsem si dokonale vědom, že by mě pak za ochotné asistence hnutí labilních pičí #meboo mohla mávnutím kouzelného tvítru a vyprávěním Feritales bolševickému vytřiprdelníku A2ass lehce kancelačně zkulturnit. Ne, řešením je prostá dedukce! Když nabroušenou Occamovou břitvou ořežeme očividné, tedy že by na kposrání nudnou, značně pomatenou, příšerně porežírovanou a do zdí bijící vykrádačku výborného Paktu a slušného Plížiprostoru, v níž se k tomu všemu neštěstí špatně hrající postavy navíc chovají jako nesvéprávní čuráci a vedou dialogy hodné lehké mozkové dysfunkce, dal prachy jen naprostý idiot, zbyde jen ta felace a následný nátlak, když už si tu „kariéru“ pracně odpolykala na nějakém obstarožním obřezanci. Každopádně nechat si za něco takového připsat scénáristický kredit, to je do pekla volající nestydatost, a být Mikulášem MekKártym, okamžitě ji zažaluju za loupežné přepadení mimořádně retardovaným způsobem! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíme na myšlenku, že za zdmi mohou být nejen trubky, elektrické rozvody, potkani, šváby a oběti drogových kartelů, máme tady seznam filmů, které jsou chronologicky i kvalitativně sestupně seřazeny takhle: The Pact, Housebound, Within, Aftermath. To poslední se Sméagolem paní architektky není řemeslně úplně špatné, ale cpát v tomto žánru další a další minuty nad limit hodiny a půl, je až na vzácné výjimky kontraproduktivní. Co se týká střídání kukuče dětský rošťák a psychopat, Ashmore evidentně koupil licenci od Tima Robbinse.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo na podobném konceptu jako Within, ale ne tak očividné a tím pádem mi připadalo mnohem povedenější. Atmosféra byla celkem dobře budovaná a ani mi nevadila délka, jelikož jsem do poslední chvíle nevěděl zda se jedná o duchařinu a nebo jen promyšlený thriller. Nutno však dodat, že kdyby to bylo trochu svižnější, dal bych hvězdy čtyři. Jen kdo proboha vymyslel název filmu Spoušť? Nejenže to nedává smysl, ale ani neodpovídá překladu. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vlezla do postele s jiným. Dokonce s někým, s kým by to Ice Man z X-Menů Shawn Ashmore nečekal. Obnovit důvěru v manželství s Ashley Greene má nový domov. Barák snů, chtělo by se napsat. Jenže se v něm odehrála vražda a sebevražda a kdo ví, jestli ještě nebude tu a tam cítit mozek, který skončil kdesi na zdi obýváku. Občas něco zavrzá, věci se objevují a mizí nebo změní polohu, občas se objeví nějaký vzkaz. Halucinace? Hysterie? Zlé to není, jen je to všechno „čekání“ už strašně dlouhé. Odhalení nakonec ne úplně špatné, samotné vypořádání se s ním mdlé. Na druhou stranu není mnoho věcí, které se pokazily, pokud divák nemá příliš vysoká očekávání. 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nič nové pod slnkom, 269 verzia filmu o strašidelnom dome. Je fajn, že tvorcovia na to šli inou cestou. Na príbeh sa dá pozerať aj ako na drámu o manželskej kríze a tá naozaj dostáva slušný priestor. Fajn film na jedno pozretie, ale zázraky nečakajte. Našťastie je film položený na reálnych základoch a nič nasilu diváka nedráždi, záver má logickú pointu, ale predsa len mi nedá...---Spoiler---To si ako človek bežne nevšimne, že je dom o 15-20m2 menší než zvonku? Že mám v dome nejaké dvierka? O smrade z toho bunkru ani nehovorím...60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Solidní napětí a sem tam povedené lekačky bohužel zabíjejí totálně mimózní úsměvné scény, vlastně jsem to dokoukal jen díky týpkovi z X-Menů a kukuči ústřední sexiny. [Netflix] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podobný námet sme videli viackrát. Straší v dome duch alebo človek? Ide o suseda, cudzinca, alebo niekoho iného? Aj keď je koncept otrepaný a hrdinovia sa občas správajú iracionálne (ako je u hororu bežné), bavil som sa. Objektívne by som dal 3, ale s prižmúrením oka hádžem hviezdu navyše. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko tu na mňa pôsobilo ošumelým dojmom. Zápletka, jednanie postáv, atmosféra... to všetko banálne až strach. Už po pár minútach bolo jasné, že ide o stratu času, žiaľ pri konci sa tento nepríjemný pocit zabíjania času ešte znásobil. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[58%] Je to takové jak jsem očekával. Ani zklamání, ani nadšení. Prostě nízkorozpočtový, táhlý rádoby thriller, který má podle mě trochu delší stopáž. Nebo je to spíš tím tempem filmu. Co se povedlo, tak určitě hlavní manželské duo. Postavy mě docela bavily a i to ti herci dobře zahráli. Co se týče žánru, tak horor bych z toho moc nedělal. Určitě jsou tu takové hororové náznaky (scénky), ale spíš je to takové drama, kdy je přimíchán ve finále trochu thriller. Ale dost o tom, nebudu si zde hrát na odborníka. Je super, že jsem si po celý čas kladl otázku o co vlastně jde? Straší se v domě, je tam nějaký narušitel, nehrabe té ženě apod. Finální pointa dává svůj logický smysl, ale moc mě neuchvátila + je tu 1 nebo 2 né teda tolik zásadní věci, které mi nedávali logiku. Víc bych to asi neokecával, v rámci jednorázové záležitosti to nebylo špatné. Sice trochu zdlouhavé, ale dalo se to. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ashley Greene je kus hezké ženské, což je  však pouze jedno ze dvou pozitiv téhle skromné hromádky filmového smetí, nabubřele nazvané Spoušť. Tím druhým je trochu specificky subjektivní dojem a pozor na spoilery, milý čtenáři, že jsem tu mezi stěnami zahlédl Tommyho Wiseaua a jeho nahou prdel. A vzpomínky na nedostižný The Room si přece nelze nevážit.   Kdyby bylo tohle téma jen otřepané a  film sprostě vykrádal bůhvíco, vlastně by mi to vůbec nevadilo, byla-li by to alespoň zábava.  Ale blbě napsaná a špatně zahraná vztahovka, o kterou de facto jde celý tři čtvrtiny filmu? To bych mohl klidně koukat na Daničku Morávkovou s Honzíkem Čenským, jak léčí kouzelníkovi Magiášovi moribundus. I když to jsem asi něco popletl, vidťe.   A ta zbývající čvrtinka s Tommym, já vám říkal pozor na spoilery, pak stála taky za to.  Nejděsivější ze všech děsivých scén byla ta s tenisákem nejprve POD a pozor, posléze NA posteli! Jinak jsem měl pocit, že všem, co se zúčastnili natáčení ani neřekli, že se jedná o film, ale točí se další  Big Brother, "scénář" by tomu vcelku odpovídal.  Na Ashley Greene bych byl docela tvrdej, takže jednu hvězdu dám (Ne, není to nesmyslná věta, přečti si ji s pochopením ... ano, jsem prase) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to paranormalni film smichany se zanrem "home invasion" a rodinnym dramatem. Postavy jsou stupidni, pribeh je plochy, nerealny a bez prekvapeni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller s malými hororovými prvkami, ktorý je založený na skutočných udalostiach. Dosť dlho necháva diváka hádať, čo za tým tajomnom bude. Halucinácie, duchovia, zlodej, psychopat, všetko bolo možné. Odhalenie a záver nakoniec celkom ušli a na konci film zanecháva aj cliffhanger pre prípadné pokračovanie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdybych nedávno neviděl hned několik filmů na podobné téma, možná by mě dokázala zápletka i zaujmout. Takhle však musím souhlasit s tím, že jde jen o další tuctovou kopírku starších kousků, která moc originality nepobrala. Tvůrci kradli nápady, kde se dalo a bohužel z nich vytvořili jen zdlouhavě nudnou podívanou, která má sice několik slibných momentů, ale jako celek to moc nefungovalo. Navíc nám to bylo podáno v mnohem horším provedení, než tomu bylo kupříkladu v Hrůzné minulosti nebo ve filmu V domě.    Víc jak polovina filmu se točí okolo manželské krize, nevěře, nedůvěře a hádek, což moc kreditu rovněž nepřineslo. Spíš než horor či thriller to dlouhou dobu působilo jako tuctové manželské drama a já se u toho opravdu dost nudil. Potom si konečně někdo vzpomněl, že chtěl točit vlastně něco jiného a tak se trošku přitvrdilo. Atmosféra se mírně zlepšila, dojde i na nějaké to násilí, ale stejně to nefungovalo tak, jak bych očekával. Když se ve finále objevil nezvaný nájemník, musel jsem se hlasitě zasmát. I v tomto případě tvůrci prohráli na plné čáře oproti svým předchůdcům. Ti co snad očekávali, že by za vším mohly skutečně být nadpřirozené síly, tak ti budou zklamáni ještě víc. Vrzání dveří, blikání světel a přemísťování předmětů už dneska moc lidí nevyděsí.    Jediným kladem bylo herecké obsazení hlavní dvojice. Shawn Ashmore nepředvedl špatný výkon, ale já se stejně více soustředil na Ashley Greene. Jak jsem neměl rád Stmívání, tak jí jsem v té době vážně zbožňoval. Už sice dost zestárla, ale pořád je to docela pěkná baba. Navíc již nějakou dobu odhodila stud před kamerou – což samozřejmě přivítají hlavně chlapi. I ona zahrála svou roli docela slušně, ale co je to platné, když samotný příběh byl nic moc. Já už prostě viděl na tohle téma několik filmů a tento patří mezi ty slabší. Takže to nevidím ani na průměrné ohodnocení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ztráta času, tenhle film. Nemastný, neslaný, sterilní. Nenápaditý, šablonovitý, předvídatelný (i tu finální pointu už jsem někde viděl, jen si teď nevzpomenu kde). Ale hlavně je strašlivě zdlouhavý a nudný, prospělo by mu zkrátit stopáž aspoň o půl hoďky. Když sečtu čas zajímavých/napínavých pasáží, vyjde sotva na pár minut. Na druhou stranu je v něm pak spousta pasáží vyloženě otravných, třeba ty vztahové dialogy, nebo to, jak ti dva furt řeší svého čokla, jako by to bylo děcko. Aspoň že Ashmore byl ve své roli fajn, tenhle chlápek je mi docela sympatický. Druhá hvězda za ním a za jeho fajn partou uklízečů míst činu (mozek na zdi a tak). Kdyby rejža radši natočil film o nich a o jejich práci, bylo by to jistě stokrát zajímavější a záživnější pokoukání. / Jo tak už vím kde okopčili zápletku (díky verbalově zmínce), takže nebude ani ta druhá hvězda: Crawlspace (2016) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se snaží dát dohromady svůj pošramocený vztah a do novésho startu si pořídí barák s krvavou minulostí. Triviální zápletka a triviální děj a proto moc nechápu, proč to bylo tak dlouhé. Určitě nejsem sám, kdo by se obešel bez neustále se opakujících manželských problém. Ne že by to samo o sobě film úplně zachránilo, ale přinejmenším by to dodalo na tempu. A možná by to alespoň částečně zakrylo nulovou invenci, co se strašení týče. Pouštění vody, vrzání podlahy či otevřené dveře do sklepa dokážou tak akorát otrávit. Co zaslouží mírnou pochvalu je místy solidní atmosférický vizuál, sem tam to dokáže být i napínavé a jako plus vidím také Ashley Green, které se mi prostě líbí. Ani ten závěr nebyl úplně debilní, ačkoliv s maskou si odpovědná osoba mohla vyhrát víc. Celkově slabší průměr. Nebo silnější podprůměr. 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku, nič nové pod slnkom. Podobných filmov je niekoľko a najbližšie a to hlavne k pointe sa približuje The Pact, ktorý je určite záživnejší i finále ponuka lepšiu gradáciu. V tomto filme zabíja hlavne prepálená stopaž, keby bola skrátená aspoň o 30 minút, bol by film oveľa pôsobivejší. Lenže to sa nestalo a tak vidíme veľa zbytočných scén a nezaujímavostí, ktoré pochovávajú sľubne vyvíjajúcu sa atmosféru i napätie. Hlavne vypätých scén je tu veľmi malo a to je na obsah tohto filmu až zvláštne, Tých tu malo byt neúrekom, ale nie sú. To asi aj preto, že postavy boli ako uderene. Mne keby sa dialo len polovica z toho tak zbystrím a spozorniem a oni sa dokázali len hádať a obviňovať, hlavne ten mužský kretén mi začínal piť krv. Ale nie je to až tak výnimočne, keďže týmto hendikepom trpí veľmi veľa filmov aj z inou tematikou. Aspoň, že tu hrala Ashley Green, na ňu sa mi veľmi dobre pozerá. Slabé 3*. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha variací na bububarák s bubákem, který vypadá zezačátku jako jasný posel z vykastrální dimenze, aby z toho vylezl pošuk, co má fakt divný nehty. Nakonec všechno dobře dopadne i pejska si zase pořídí a můžou do nových dobrodružství. Nic světobornýho, akorát zbytečně dlouhý, o dvacet minut bych sestříhal zbytečnosti a mohlo to dopadnout ještě líp. Hlavní kostička je ale celkem kostička a Shawn Ashmore sympatický týpek. 55% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kevin a Natalie sú mladý pár, ktorý si prechádza manželskou krízou a zároveň sa sťahujú do nového domu, kde ako dúfajú svoj vzťah nanovo nakopnú. V dome sa však odohrala tragédia a najmä Natalie má z nového domova od začiatku nepríjemný pocit...ktorý mám po dopozeraní filmu aj ja. Že by bol americký pár tak dementný že si nevšimne koľko priestoru je v dome nevyužitého (respektíve použitého na iné účely) to by som ešte bral, to tu už bolo viackrát. Že by pes necítil prítomnnosť iného človeka v jeho teritóriu povedzme tiež. Ale že aj vyšetrovateľ je tak tupý, že si to nevšimol (pochopiteľne kakaovník, v poslednom čase sú nečakane všetci policajti kakaovníci a je to odraz reality, aj v našich končinách sú všetci policajti osadníci z Katanu, ktorých rodičia sú zároveň súrodenci a preto zvládajú psychologické testy na jednotku a z rovnakého dôvodu sa k polícii nedostane nikto bielej farby pleti) to ma celkom pobavilo. Pochopiteľne nechýbal pravicový fašizmusizmus, obhajoba trojice mladistvých výtržníkov (pochopiteľne kakaových) veď podpáliť niekomu auto je úplne normálne a vrchol bol keď z poradne vyšli Natalie s Kevinom a Kevin odpadol. Tesne predtým v pozadí prechádza okolo žena bielej farby pleti. Akonáhle však odpadne Kevin a Natalie volá o pomoc pribehnú k nim dvaja ľudia kakaovej farby pleti. To aby bolo jasné že keď niekomu príde v meste nevoľno, biely ľudia ho majú na háku a zo svojich smartfónov kúpených za sociálne dávky okamžite zavolajú pomoc osadníci z Katanu...záver naozaj nie je zlý, ale v poslednej dobe to tu bolo už pomerne často a práve za tento pre bezmozgov "pozitívny" rasizmus iba 2* hodnotenie... ()

Reklama

Reklama