Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Scénáristka a producentka Vicky Jonesová natočila pro HBO nový půlhodinový komediální seriál Utíkej, který sleduje ženu, jejíž fádní život se obrátí vzhůru nohama poté, co obdrží zprávu od svého bývalého přítele z vysoké školy. Ten jí přiměje všeho nechat a setkat se s ním v New Yorku, aby naplnili dohodu, kterou uzavřeli před sedmnácti lety... Merritt Weverová a Domhnall Gleeson se představují v hlavních rolích tohoto romantického komediálního thrilleru o ženě jménem Ruby Richardsonová (Weverová), která opustí svůj obyčejný život na předměstí, aby oživila společnou minulost s bývalou láskou Billym Johnsonem (Gleeson). Právě s ním se totiž před sedmnácti lety dohodla na tom, že pokud jeden z nich napíše zprávu se slovem UTÍKEJ a druhý odpoví to samé, oba hned se vším praští a setkají se na Grand Central Station, aby se vydali na společnou cestu napříč Amerikou. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsem si říkal "tohle mě fakt baví!". Skvělej námět, nepříliš okoukaní a nelíbiví herci, absurdní humor, střílení si z údržbářů všednosti i bizarních motivačních koučů, prostě supr. S každým dílem ale ve mně rostl velkej otazník uzavírající capslockem v hlavě napsanou větu CO TO KURVA. Korunu tomu nasadil poslední díl, kdy komplikovaně budovanej příběh zničí jedno video. Skvěle rozehraná a napsaná postava policistky zastaví dramaticky vlak jen proto, aby tahle linka úplně zmizela a najednou jsme v trapných a vyloženě odfláknutých posledních dvou minutách pracně dokoukaného seroše. Prostě to nechápu. Snad by nedalo zase až tolik práce to celý zakončit trochu důstojněji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pouze jemně naznačující trailer navnadil,ale realita je zklamání.Žánrový eintopf,který se snaží míchat dohromady drama,komedii,romantiku a snad i něco z thrilleru,ale vy finále bojuje sám se sebou a tím jak chce být vším tak nakonec není pořádně ani jedním z toho.Na thriller je Run málo napínavé,na romantiku nebo drama je dost povrchní a ani se nesnaží jít moc do hloubky (to že naznačí,že obě hlavní postavy jsou ve svých životech nespokojené nestačí) a na komedii je to zase málo zábavné a vtipné to není vlastně vůbec.Přitom Merrit Wever je sympaťanda a Domhnall Gleeson už dokázal,že zvládne jak romanci tak komedii...50% ()

Reklama

hwnd 

všechny recenze uživatele

Seriál začal docela solidně, neotřelý námět, zajímaví herci. Ústřední námět, kdy dvě esemesky spustí útěk dvou starých "přátel" napříč amerikou, měl rozhodně co nabídnout. Jenže s každým dílem to kvalitativně klesalo. V předposledním díle začne děj oživovat policistka a její přítelka preparátorka zvěře (takže kdo se půl seriálu bál, že by tam třeba nebyla alespoň nějaká ta sexuálněmenšínová agitka, tak tomu se nakonec ulevilo ;) ) v podání skvělé Phoebe Waller-Bridge, ale ani to ději ve finále nepomohlo, potažmo se ta jejich linka z děje prostě ztratila, což je prostě nehorázné. Jakoby se scénář na poslední díl psal narychlo a bez korekcí. Konec samotnej vlastně taky nepotěší, za posledním dílem zůstane až moc nevyřešených otázek. Kdyby to nekomplikovali problémy z jejich normálního života a nechali to jako vztahovou kecačku ve vlaku (s nějakým tím závěrem že "fajn, zkusili jsme to a teď zpátky k dětem"), tak by to asi bylo lepší, ale napsat komorní scénář pro dva herce, který baví celou dobu seriálu by pak bylo mnohem náročnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že podľa vizáže ide o britský seriál, ale s prekvapením som zistil, že ide o Američanov. Z toho možno len konštatovať, že hercov vyberali v miestnom obludáriu. Okrem tohto neestetického zážitku tu zažijeme mizerný námet. Po prvej časti príde aspoň zvedavosť. Nič nie je poriadne vysvetlené, takže právom očakávame v ďalšom vývoji objasnenie konania postáv. Nakoniec sa dozvieme, že dejovo to začína len osprostievať, absolútne nelogické konanie postáv, niektorým ide len o jedno a za to sú ochotní zaplatiť čokoľvek, iným zase ide len o peniaze. Piata epizóda to úplne preklopí do prazvláštneho pokusu o komédiu a thriller v jednom, pričom ten takzvaný humor vyznieva v mnohých ohľadoch trápne. Nesympatie k hlavnej predstaviteľke sa stupňujú s každým novým dielom a „romanca“ má maximálne nepochopiteľné zakončenie. Niet divu, že úvodná epizóda má 71%, kým tá posledná 49%. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Celých šest týdnů jsem naprosto nekriticky hltal tuto v jádru prachobyčejnou romantiku z červené knihovny protože oplývala zběsilým tempem, kousavým humorem a hlavně chemií mezi skvělou ústřední dvojicí. K té se ještě v posledních dílech přidala typicky trhlá Potvora s maloměstskou policistkou. Finále ale bylo bohužel tak odfláknuté, že celý ten (rail)roadtrip docela vyšuměl, a jediné zajímavé co z něj vzejde je ta nečekaná maloměstská romance. ()

Galerie (43)

Související novinky

Filmový Blade má novou scenáristku

Filmový Blade má novou scenáristku

06.02.2021

Marvel zase jednou přepisuje historické tabulky. Vůbec poprvé totiž najal pro jeden ze svých filmů – konkrétně filmového Bladea – černou scenáristku. Stacy Osei-Kuffour má na kontě několik velice… (více)

Reklama

Reklama