Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

teltri 

všechny recenze uživatele

Zajimavost: manzelska fotografie pani Zazvorkove a pana Kopeckeho je prava z doby kdy byly manzele. Zajimave hlasky: Follof Me! he he he zlete :) Co bych pro sousedku neudelala, ja rada pomuzu. Jo, do hrobu :) Vona trochu vic bumbala, pan reziser taky, Caka CuCo :) ()

Krahulda 

všechny recenze uživatele

Vskutku vydařená komedie z let minulých, kdy sousedé si provádějí různé nepříjemnosti a řeší neustálé sousedské spory. Dodnes se mi tato komedie velmi líbí. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Dokonalá Iva Janžurová, nezapomenutelný Miloš Kopecký, sympaťák František Peterka a roztomilá :) Stella Zázvorková. K tomu přidejte poctivý český humor a samozřejmě český základní povahový rys...závist! Co vznikne? Zítra to roztočíme drahoušku. Miluju tenhle film :). ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená česká komedie s výborným hereckým obsazením... Kdykoliv se na to podívám, tak se skvěle pobavím! Pokračování už bylo bohužel ze slabšího soudku! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ten film, stejně jako pokračování jde se mnou celý život a koukám na něj minimálně jednou do roka. Nevím kde má tahle komedie chybu. Asi snad jen technické chyby a v návaznosti, ale jinak je to pecka zábava. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Příjemné zabití nedělního odpoledne. Velká stálice českých televizních obrazovek mě víc než scénářem, režií, nebo jakýmkoli jiným kulturním přínosem vždycky zaujme výbornou sestavou herců, z nichž na většinu zbyla bohužel už jen vzpomínka. Ač žádná velká kvalita, jen kvůli nim radost na to pohledět. 65%. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tyto české klasické crazy komedie doopravdy musíme :-) Tentokrát o sousedských roztržkách, čili o nevýhodách bydlet v bytě :) Pan Kopecký je opět nejlepší a jeho exmanželka paní Zázvorková mu dokonale sekundovala a vždy s ním držela krok. Ti teda s nimi zatočili! - přáli jsme výše zmíněným umělcům, ale Iva svým koktavým a zároveň upištěným hlasem nám (jako vždy) sedla. Snad jen Peterka... ten vazoň nám tam vadil. Místo něj bychom navrhli třeba Hanzlíka. Další velmi povedená komedie ze 70. let. 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff bývá místními často kritizovaný, že nenatočil mnoho dobrých komedií. Jistě je na tom něco pravdy, ale několik z nich od něj mám rád a tohle je jedna z nich. Zde se naplno uplatňuje komediální talent mnoha herců, mj. i Luďka Soboty. Také celá řada hlášek zlidověla. Můžeme jen kvitovat s nadšením, že herci mohli improvizovat, což vedlo ke skvělé komedii. Pak už zbývá jen otázka - proč ve dvojce toto herci nemohli a proč v ní nechtěl hrát Miloš Kopecký? Už samotné otázky jsou odpovědí na nižší kvalitu jedničky. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Susedské prípady v socialistickej naplni a omnoho vtipnejšie. Škoda, že to stráca svoje grády po príchode rozhádaných rodín do nového paneláku, ináč do tej doby je to vtipná satira na vtedajšiu (i dnešnú spoločnosť). Gag s americkou práčkou a výpadkom elektrického prúdu má vždy dostane :). ()

Reklama

Reklama