Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

LOVE VOLE 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil do doby, než se povedené rodinky přestěhovaly do paneláku, tam už to pro mě ztratilo náboj. První část na pět hvězdiček, druhá na slabé dvě. ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, s vynikajícím hereckými výkony - pana Miloše Kopeckého, Stelly Zázvorkové, Ivy Janžurové a Františka Peterky. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak tahle komedie mě srazila smíchy na kolena.Jedna dobrá hláška za druhou a i celkový děj nemá chybu,co se týče schválností sousedů navzájem.Jedná se o český komediální kult jako Homolkovi,Adela ještě nevečeřela,Marečku,podejte mi pero a tak podobně,což tenkrát češi uměli točit přirozené komedie,u kterých se člověk nenudí,ale hlavně,že je něco,co se čechům povedlo. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrá komedie u které netřeba hledat nějaký morální přesah či podprahové sdělení. Slabinou filmu je sestupná tendence, kdy po přestěhování do paneláku už to prostě není ono. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českých komedií, hlavně díky neuvěřitelně skvělým hereckým výkonům... divím se, že to nemá aspoň 85%... ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhá najlepšia komédia Ivy Janžurovej (po Což takhle dát si špenát) a jedna z tých absolútne top, čo Československá filmová produkcia natočila. Jej výkon je znamenitý a skvele sa hodí do situačných komédií. Naviac jej skvele sekunduje výborný František Peterka a dvojica Stela Zázvorková a Miloš Kopecký je kapacita sama o sebe a záruka vkusného a nadčasového humoru. Tento film som videl nespočetkrát a podobne ako je to u väčšiny Funesových komédií, dá sa s chuťou pozerať opakovane. Socializmus je tu znázornený realisticky tak ako si ho staršia generácia pamätá. Svoje si tu zahrala aj legendárna Helena Rúžičková a milú postavu stvárnila Dagmar Havlová. "Dobře ty múj macku. Co bych pro tebe neudělala... Tak ty mu říkaš macek?! O jakýho macka jde a kto to je? Ona mu říká macek."..."Ty vaši rodiče jsou taky pěkne vyčúraný." ..."Já snad dám na modlení. Tak to vás potěš Pán Búh."..."Já už nemúžu. Ještě jeden takovej den a já snad dostanu infarkt! Osobne mi boli milší Bartáčkovi, ale Novákovi pálili ťažším kalibrom. Za mňa 85% a film patrí do prvej stovky. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Návod jak naštvat sousedy. Akce, akce, akce. 😀 Staré české filmové klenoty. 👍 Scény a hlášky prostě super. Poznámka: Ani jednu rodinu by jste nechtěli za sousedy. 🤣👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Sousedy si člověk nevybírá. Problém stále aktuální :-) a díky obsazení mne to stále baví. Tak třeba ...made in usa, to je věc... ...ta se závistí celá vohlodá... ... to je nový televizor... (Bajkal, poznal jsem ho hned, měli jsme ho také za mého dětství :-) ...a další odvetný akce budou následovat... ...tak ty mu říkáš macku?!! (v cilivu z citlivého Peterky šel strach :-)... Ale teď když to tady po sobě čtu, tak ty hlášky jsou nic bez kontextu a hlavně bez "Janžurky, Kopeckého, Peterky a Zázvorkové"! To se prostě musí vidět, tečka! ()

Reklama

Reklama