Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která trefně kritizuje sousedské vztahy. "Maloměšťáka nepředěláš." Na rozdíl od pokračování je prostředí uzavřenější, přesto množství vtipů nepůsobí stylizovaně, ale přirozeně, jako by člověk sledoval dění v ulici... Atraktivnost přidávají skvěle vybraní herci. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Naprosté plýtvání skvělým hereckým materiálem. Název může svádět k mylnému očekávání podobného dílka jako bylo Lipského Čtyři vraždy stačí, drahoušku z roku 1970... Ale to je pouhá podobnost názvu. Schulhoffův film je sled nesmyslných naschválů, které si dělají dvě sousedící rodiny. Téměř 100 minut sledovat jak se Kopecký, Zázvorková a Janžurová ztrapňují v blízkosti blekotavého Luďka Soboty, ve filmu, který měl očividně být blízký typicky české, škodolibé, nepřející rodině. Děkuji, nchci. Je to tak trochu předzvěst Troškových hoštických komedií, ve kterých se humor skladá z všelikého křičení a lidské nepřejícnosti. Jenže Troška tehdy natočil dobrý film (mám na mysli samozřejmě pouze Slunce, seno, jahody), což se Petru Schulhoffovi nepodařilo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ty sociálně-kritické filmy Schulhoffovi až na asi dvě výjimky (Dědeček, Miláček a když přimhouřím oči, tak snad i Šéf) nijak moc nešly. Ne že by ten film nebyl zábavný, ale je to jen díky hercům, kteří si role užívali. Jinak mírně přehnaně exponovaná sousedská žárlivost je jako téma nosná, ale chtělo by to třeba větší koule a jít až do destruktivních konců, ne se pořád smířlivě držet zpátky a konec udělat jako nekonec, protože nevím, co s tím (absolutně jsem nepochopil, když je chtěli ti mladí usmířit, proč se fakt nevzali a proč v rozhodující chvíli zmizeli?) Přidanou hodnotou tohoto filmu je stará Praha, když to ještě byla stará Praha, a ne soubor nesourodých moderních developreských projektů. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Podobných komedií se v sedmdesátých letech vyrojilo jako hub po dešti. Mírně nahořklá satira a kritika poměrů, ovšem bez hledání konkrétních příčin, naivní děj, humor příliš násilný. Takřka všechny spoléhaly na osvědčené herecké kapacity, které opravdu v mnoha případech myšlenkově chudá díla povznesli. Petr Shulhoff byl rutinérem tohoto ražení, patlat se v záporných českých vlastnostech a jemně kritizovat (samozřejmě klouzal pouze po povrchu) mu šlo. Já bych možná ocenil menší frekvenci v televizi, jinak nic proti ničemu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Tady nejen, že nepoteče voda, tady poteče krev!" - "A další odvetné akce budou následovat!" - naprosto vynikající komedie, nevysychající studna skvělých hlášek a plejáda úžasných herců v úžasných rolích - Janžurová přímo exceluje, Peterka je vynikající a paní správcová je super. Sousedská bitva o to, kdo je větší maloměšťák, přitom jsou maloměšťáci všichni. Ač třicet let starej film, myslím, že narozdíl např, od "Zítra budeme chytřejší, starouši" nebo "Marečku podejte mi pero", má co říci i dneska.... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Prosim tě, přestaň !! Přestaň !! Holce je pětadvacet.. To jí mám snad vykat ?? Když mně je čtyřicet ??" - "Pětačtyřicet !! A už ti roste pupek !! A máš dvě brady.." ;) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s hvězdnými páry, která vždycky potěší a pobaví. Luděk Sobota, coby inženýr a pan režizér byl srandista. Včera jsem si film pustil už alespoň po páté a opět jsem se pěkně nasmál. 80% // (27.10.2013) NOVA HD (4:3) - Opáčko a opět skvělá zábava. Stále 80% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie plná úžasných a vtipných gagů. Škoda, že se dnes už takové filmy netočí. Pan Petr Schulhoff uměl dokonale rozesmát naši bránici, zákonitě muselo přijít pokračování. Škoda jen, že už bez pana Kopeckého. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvela zalezitost, jen skoda, ze "pokracovani" Co je doma, to se pocita, panove... uz neni tak vtipne a v mnoha mistech zda se byti prvoplanove... ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená komedie. Díky hereckému obsazení, které je pro tyto komediální žánry jako stvořené, se nejde nudit. Pokud vám jde skutečně jen o pobavení se a neočekáváte „hluboký umělecký dojem“, tak můžu doporučit. ()

Reklama

Reklama