Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

mira007 

všechny recenze uživatele

Vsechny ty komedie s dovetkem drahousku, milacku a ja nevim co jeste se vicemene vtipne snazi poukazovat na nesvary v socialisticke spolecnosti – ale dnes uz tohle nikoho moc nebere. ( gouryella ) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Prostě česká klasika, která prošla za komančů bez povšimnutí...Naštěstí...Maloměšťácké chování asi nikomu nevadilo, hlavně, že nešlo o soudruhy...Paradoxně to ukazuje na hnus té doby, daleko víc než nějaké vážné drama, které by soudruzi stejně zatrhli, jako spoustu filmů z 60.-ek a začátku 70.-ek (např. Ucho)...Za mě 85% ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Kopecký a Janžúrová sa predviedli. Celkom dobrá typicky česká komédia, ale stačí ju vidieť raz a dosť...Ale na nedeľné popoludnie ako ušité ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Aj, aj aj. A máme tady na pořadu dne příjemně nepříjemnou realitu komunistických časů a dokumnetární hodnotu lidské závisti, prostořekosti, namyšlenosti a prohlouplé hlouposti. Realita všedního dne se ztrácí v lidech, kteří nevědí co chtějí a jejich jedinou starostí je ublížit. Nechci takový svět, ale tento film musím respektovat. ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

"Už zase naklepávají řízky!" :-))) Jako jo, směju se tomu jako debil. No a? Smích je zdravý. Navíc, já tu dobu zažil. I s tím naklepáváním :-))) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o tom, co Češi umí nejlépe, ba jsou v tom mistři - likvidace sousedů z velmi malicherných důvodů. Herecký koncert par excelans.Za mne plný počet. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Výborná satirická komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu, které musí ještě k tomu bydlet vedle sebe. A tak si dělají mezi sebou naschvály a neustále se před sebou vytahují. [18218. hodnocení, 280. komentář, 78%] ()

#47 

všechny recenze uživatele

Dal bych možná i čtyři hvězdičky, ale neustále opakované vtipy ztrácí své kouzlo a nechápu proč tento film dávají v televizi snad 10x ročně... ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Pojednání o malé české závisti, která se neštítí ničeho.Sousedské vztahy plné naschválů a různých vymyšleností jsou sice k smíchu,ale bohužel jsou i dnes pravdivé.Pavlačový dům skýtá různé možnosti,jak znepříjemnit život tomu druhému.Po přestěhování na sídliště jsou obě rodiny Bartáčků a Nováků opět vedle sebe.A letitý kolotoč naschválů a zlomyslností se opět točí ... Je to má oblíbená komedie i vzhledem k perfektním hereckým výkonům Miloše Kopeckého,Stelly Zázvorkové,Ivy Janžurové a Františka Peterky.Dost násilně na mě působí dvojice Sobota a Veškrnová,kteří sice hráli,co bylo v jejich možnostech,ale do filmu se podle mě nehodili. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější postava celýho filmu je pro mě pan"resižér"Luďka Soboty,kterej ty bejkárny dělá jen z čirý radosti a srandy a na žádný nešvary nepoukazuje! ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Pro mě oba dva díly jsou jedny z nejlepších českých komedií. Vzhledem k mému ročníku jsem u českých filmů, pohádek atp. začínal právě s touto hereckou linií, ačkoliv můj nejoblíbenější je stejně Menšík. Nechápu kdo tady v tom zas hledá nějaký složitosti viz. Marigold. Nenáročná pravá česká komedie ukazující českou morálku v pravém rozpuku. ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších starších komediíí z českého filmového průmyslu, která svou kvalitou podle mě dost šlape na paty unikátům typu Marečku podejte mi pero. Vtipná, nápaditá a hlavně neokoukatelná podívaná, navíc bezvadně herecky obsazené s úžasným Milošem Kopeckým nebo Ivou Janžurovou. (90%) ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že přesunutím do paneláku to ztrácí...ale asi to byl nutný posun v ději. =) Silné 4* ... "Já nekřičim, Vy křičíte" =D ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Klasika. Tady nejen že nepoteče voda, tady poteče krev! Jinak bych tenhle film povinně pustil všem, co opakují, že za komančů bylo líp. Doma nemají vodu, nákup pračky je událost desetiletí, prádlo se suší hned u společného WC na pavlači... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Typická československá normalizační komedie, satirizující maloměšťácký život, sousedské rozepře a závist. Geniální výkony hlavních představitelů. 4* ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná rodinná komedie z českého prostředí a v typicky českém podání. Překvapením pro mě je dobrý herecký výkon, obyčejně naprosto gramlavého Soboty. 65% ()

Reklama

Reklama