Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiřina Bohdalová a Miloš Kopecký v malé komedii o manželství, které překoná i bytovou krizi... Manželský pár – ona oddává na MNV, on radí v manželské poradně. Manželé by pochopitelně rádi bydleli spolu, ale nemohou vyměnit své dva nevyhovující byty za jeden větší. V manželské poradně se jako na zavolanou objeví případ dvojice, která se chce naopak rozvést a dva byty potřebuje. Oba páry se tedy domluví na vzájemném přestěhování... (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní film z pochmurného období, v tomhle kontextu ale nejde úplně o ryzí normalizační škvár, spíše o ten kýžený útěk z tíživé doby. Bohdalová standardní, Kopecký ve své typické roli, jen místo skutečných soudniček tu máme ,,soudničky" z manželské poradny. Náznaky komunální satiry spíše smutné... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nudný film s takřka nulovým příběhem (vlastně se jedná o slepenec jakýchsi nesourodých a nepříliš vydařených scének), pro který byla (některých) viděných herců opravdu škoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff uměl i lépe. Tentokrát zažil jednu z drobných tvůrčích krizí. Ty nejlepší nápady už totiž ze svého (komediálního) rance vyházel ve svých četných filmových projektech. A tak trochu spoléhal na to, že televizní scenáristickou rutinu v celé své nahotě kulantně přebije ústřední hvězdné herecké duo. Jiřina Bohdalová a Miloš Kopecký coby manželský pár potýkající se s bytovou krizí své doby ovšem odevzdali pouze to nezbytně nutné. Takže v podstatě svým nevelkým zaujetím a přístupem podtrhli rutinu, která juká z každého kouta jejich nevábných bytů. A to zdaleka není vše. Přinejmenším je krajně podivné, že manželský pár, který je tak profesně na výši, přebývá v bytech tak podřadné kategorie. A navíc manželé žijí odděleně. Pakliže mělo na tom být cokoliv komického, tak mně to jaksi uniklo, v lepším případě mně účel zůstal skryt. V žádném případě film nebyl nikterak hloupý, navíc přece jen herecká plejáda ve vedlejších rolích místy vykřesala cosi zábavného, takže se tento televizní počin vyšplhal do průměr. I tak je s podivem, že se Schulhoff spokojil se standardním (prů)během svého (normalizací postiženého) dílka a nepokusil se případně ani o výživnější satirickou tóninu, na které mnohdy brilantně balancoval ve svých rozličně plodných tvůrčích obdobích. Na tenhle jeho spíše komicky těžkopádný výtvor nebudu vzpomínat s velkým nadšením. 5/10 ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Úplně beznadějný Schulhoff. Je to všechno příliš bezvýznamné a banální, než aby z toho mohl vzniknout nějaký smysluplný příběh. Bohdalová a Kopecký hrají zavedený standard, mnohem zábavnější jsou epizodní figurky Josefa Hlinomaze a Jaroslava Heyduka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako předpříprava na Co je doma, to se počítá, pánové..., s využitím zbytků ze scénáře Zítra to roztočíme... Ostatně i herci, až na Bohdalovou a taky místo Peterky je zde Krampol, jsou v podstatě stejní, i některé motivy. Protože je to však pojaté spíše vážněji (jedinou humornější scénou je náznak sexuální čtyřky), seriózněji, zvláště Bohdalová hraje překvapivě uměřeně. V tom je velká síla filmu - v hereckých výkonech, jež jsou civilní, až má člověk (ten správný) pocit, že herci nehrají. Pravděpodobně šlo tehdy o velká témata, dnes by koneckonců byla podobná, protože spekulace s byty jsou tu stále. Smířlivé závěrečné gesto potěší. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Už to tu někdo zmiňoval - Petr Schulhoff potřeboval někam narvat zbytky scénářů, co se mu nevešly do filmů. A jeho celoživotní kamarád Miloš Kopecký nemohl odmítnout. Což klidně mohl. Respektive raději bych po jeho boku viděl Alenu Vránovou, která byla jeho partnerkou ve stejném roce v tom filmu o kouzelným dědečkovi. Tohle je prapodivný slepenec historek s (průměrně hrajícími) výbornými herci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pokud by nebylo herců, kteří zde hrají, tak se tomuto příběhu vyhnu velkým obloukem. Herci to táhnou nahoru, jak jen se dá, ale i tak to bylo málo. Několikrát jsem se rozhodovala, že přepnu na jiný program. Ale chtěla jsem vědět, jak to celé dopadne, tak jsem to vydržela sledovat až do konce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní jednohubka, která nenadchne, ani neurazí. Zaujme především celá plejáda vynikajících herců, i v maličkých roličkách se objevují zvučná jména. Sice příběh není až tak atraktivní a z dnešního pohledu je téměř nepochopitelný, také pointa mohla být vypracovanější, ale na nedělní odpoledne pohodová záležitost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne podpriemerny normalizacny film - prakticky bez pribehu - s dobrymi normalizacnymi hercami ako Kopecky, Kantorkova a Kemr /Kladivo na Carodejnice/. 25 % ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zvučná herecká jména nedokážou zaplácnout těch několik řádků scénáře, přestože výsledek okem dnešních kritérií plyne celkem přirozeně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční malá televizní komedie se slušným obsazením v čele s filmovým manželi Kopeckým a Bohdalovou, kteří řeší problém dvou bytů, které chtějí vyměnit za jeden dvoupokojový. Jenže když už to vypadá, že konečně narazili na toho pravého, naletí vychytralému podvodníkovi. Ještě že stále existují i dobří lidé. Místy nuda, místy slušné televizní řemeslo. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Takový bordel ze Schulhoffova šuplíku. Ona ani ta regulérní jeho tvorba není většinou na plné čtyři hvězdy, a tohle teprv ne. Zase Kopecký, to je dneska vzácnost.. ()

Reklama

Reklama