Reklama

Reklama

Příběh Beastie Boys

  • USA Beastie Boys Story
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenhle příběh stojí za to. Mike Diamond a Adam Horovitz vám poví o své kapele a přátelství trvajícím 40 let. Živý dokument režíroval jejich kamarád, spolupracovník a mentor Spike Jonze. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jonzov film Beastie Boys Story podchytáva všetky kľúčové prvky videoklipov skupiny a ich syntézou buduje film ako biografické rozprávanie medzi ironickou besedou (aj keď priateľský dialóg sa mení skôr na priateľský monológ) a stand-up show. Ak vravím o Beastie Boys Story ako o filme Spika Jonza, musím tiež spomenúť jeden zásadný detail: Je to film patriaci nielen témou, ale aj uchopením samotným členom Beastie Boys. Viac na: https://www.kinecko.com/pani-svojho-pribehu/?fbclid=IwAR0DtnphQuCCv2EP8ndHxKZEGRMEIvV79L9rG_dWCDd4Q3LQ2I16ZPOJhjo ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem asi úplně nečekal. Člověk by vlastně čekal normální dokument o určité kapele a po určité stereotypní náloži takovýchto věcí, bych ani snad nechtěl toho být součástí. Jenže ono se ukáže, že to je jinak. Že to není klasický normální dokument. Je to velmi netradiční, novátorský a zajímavý způsob toho jak vytvořit dokument. Tak jednoduché a přitom geniální a neotřelé. Menší problém a kritiku chápu v tom, že pro mnohé to může být jenom nějaký "Slavík" sestřih z živého přenosu, kde lidé o něčem mluví a hodí se to jako dokument. To chápu, vypadá to, že to je docela nulová práce. Jenže ono zase to dát dohromady a vymyslet to, aby to dávalo smysl a bylo by to dobrý je věc další. Navíc, kdo může závidět originální nápad, který tu jen tak nebyl. Navíc jde i o to pojetí. Od kluků znám jenom jednu píseň a jinak nic. Ale ono se díky jejich strašně super přístupu a i tím, že se ukázali jako strašně sympatický kluci se z toho vyrojil názor, že jde vlastně o jednu z mých oblíbených kapel bez toho aniž bych slyšel jediné album. A tomu říkám dobře udělaná práce. Ať už po stránce filmařské, té show samotné a nebo nějakého vystupování. Kdo toto může říct? ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejdrive jsem netusil o jakou kapelu jde,ale kdyz pustili jejich nejznamejsi pisnicku,uvedomil jsem si,ze jsme na to tancovali v rockovych klubech a rockotekach v disco clubech. Styl "hardcore " punk (libila se mi jejich charakteristika rapu "je to houpave a ulizane". Prvni pisne v 1993. Je to autobiografue s zivym vystoupenim.Pripomina mi to Soringsteena Live on Broadway! ktere jsem videl nedavno.Diamond a Horowitz jsou dobri vypraveci.Publikum jejich uprimne vypraveni obdivne ocenuje.Je to pekne primocare. Popisuji uspechy,selhani,umeni,excesy a prani.Kapela se stale snazila inovovat a tvorit.Je tu ironie a sebeschazovani,ktere neni v tradicnich hudebnich dokumentech bezne.Vic horkosladke nez smutne.Pro me je to moc dlouhe a podivne cele to obsahnout ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem se těšil a v kalendáři si poctivě vyznačil datum premiéry. Nejsem skalní fanda Beastie Boys, ale jejich hlavní skladby znám a jejich chaotičnost mě bavila. Dokument, který je vlastně stand-upem v divadle, nudí 2 hodiny v kuse. Zpěváci nejsou herci a proto neumí vyjádřit ty správné pocity. Sice to bylo režírované, ale tak nemastně a neslaně. Historie skupiny je zajímavá, ale příběhu by slušelo komornější prostředí v hudebním klubu. Režie nedotažená, malý důraz na určitá témata a celé utahané. Klasický dokument by se mi líbil více. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Beastie boys znám,nicméně z jejich historií jsem nijak do detailu seznámen nebyl a tudíž mi tenhle "dokument" padl do noty až nad očekávání.Krom toho,že to pro mě bylo prakticky celé úplně nové a zajímavé,tak mě hodně bavila ta forma svým způsobem interaktivního dokumentu/přednášky,protože oba pánové jsou sympaťáci a dobří vypravěči.Navíc je to vtipné,poučné,inspirativní a svým způsobem dojemné.Výborná záležitost...80% ()

Galerie (7)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama