Reklama

Reklama

Příběh Beastie Boys

  • USA Beastie Boys Story
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenhle příběh stojí za to. Mike Diamond a Adam Horovitz vám poví o své kapele a přátelství trvajícím 40 let. Živý dokument režíroval jejich kamarád, spolupracovník a mentor Spike Jonze. (Apple TV+)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hoši z Bestie Boys, jejich dvorní režisér Spike Jonze a dobrá volba pro dokument, který působí, jak kdybych byl na dvouhodinové přednášce. Jsem rád, že jsem se o této ikonické americké kapele něco dozvěděl. Kluci v 16ti neuměli nic, jako každý z nás ve stejných letech, ale měli totální nadšení pro hudbu. Nadšení postupem času posunuli v píli, která se jim nedala upřít a právě tou pílí se dočkali statutu legendy. Oprávněně. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

A co jste v šestnácti dělali vy? Kdybych si dělal top 10 filmů za rok 2020, tak tohle tam určitě patří. Nejsem fanda Beastie Boys, pár kousků znám, ale rozhodně se nemůžu pyšnit nějakou hlubokou znalostí všech hitů. Dvě hodiny ve společnosti těchhle řízků ale dokážou zvednout pořádně náladu, doručit i nějaké to životní moudro a hlavní průvodci u toho ani chvíli nepůsobí jako životem unavení taťkové. Perfektně zvolená forma, Spiku Jonze! ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost dojemnej stand-up o partě kámošů (Mike D a Ad-Rock jsou lepší vypravěči, než byste čekali), kteří se stali slavnýma moc brzo, byli věčně zhulený, trochu si u toho rozbili hubu, ale nakonec přece jenom dospěli a po cestě dokonce i zmoudřeli. A začali si vážit lidí kolem sebe. All hail to Adam Yauch <3. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejdrive jsem netusil o jakou kapelu jde,ale kdyz pustili jejich nejznamejsi pisnicku,uvedomil jsem si,ze jsme na to tancovali v rockovych klubech a rockotekach v disco clubech. Styl "hardcore " punk (libila se mi jejich charakteristika rapu "je to houpave a ulizane". Prvni pisne v 1993. Je to autobiografue s zivym vystoupenim.Pripomina mi to Soringsteena Live on Broadway! ktere jsem videl nedavno.Diamond a Horowitz jsou dobri vypraveci.Publikum jejich uprimne vypraveni obdivne ocenuje.Je to pekne primocare. Popisuji uspechy,selhani,umeni,excesy a prani.Kapela se stale snazila inovovat a tvorit.Je tu ironie a sebeschazovani,ktere neni v tradicnich hudebnich dokumentech bezne.Vic horkosladke nez smutne.Pro me je to moc dlouhe a podivne cele to obsahnout ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jonzov film Beastie Boys Story podchytáva všetky kľúčové prvky videoklipov skupiny a ich syntézou buduje film ako biografické rozprávanie medzi ironickou besedou (aj keď priateľský dialóg sa mení skôr na priateľský monológ) a stand-up show. Ak vravím o Beastie Boys Story ako o filme Spika Jonza, musím tiež spomenúť jeden zásadný detail: Je to film patriaci nielen témou, ale aj uchopením samotným členom Beastie Boys. Viac na: https://www.kinecko.com/pani-svojho-pribehu/?fbclid=IwAR0DtnphQuCCv2EP8ndHxKZEGRMEIvV79L9rG_dWCDd4Q3LQ2I16ZPOJhjo ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Koniec prišiel nečakane, posledným albumom sa už takmer nevenovali. Čo, okrem iného, svedčí o pútavosti celého tohto predstavenia. Vôbec mi totiž neprišlo, že na to pozerám bezmála dve hodiny. Zvolený "stand-up" formát dal tomu nenormálny náboj, bolo to vďaka tomu nezvykle otvorené, chvíľami dokonca až obnažené obhliadnutie sa za jednou z najpamätnejších a najfenomenálnejších kapitol v dejinách populárnej hudby! Rád som bol pri tom, rád sa k tomu ešte niekedy vrátim. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příběh zajímavé kapely vyprávěný zbývajícími členy kapely v živém vystoupení s nefunkčními prvky humoru. Netuším, jestli skutečné představení nebylo o trochu delší, ale jako informovaného diváka mě zamrzelo, že vyprávění končí vydáním Hello Nasty a pak smrtí o dekádu později, i když skupina vydala ještě tři alba a odflákli i období desky Check Your Head. Divák se dozví o třech kamarádech řadu zábavných informací ze zákulisí, ale je patrná vnější režie a dramatizace, která občas působí divně a kvůli které některé smutnější momenty vyzní blběji. Škoda. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Forma ma zo zaciatku prekvapila....ale mozno prave preto ako to je natocene mozem pridat aj tu piatu hviezdicku.Kapelu mam rad uz od strednej skoly a aj ked som prilis mlady na to aby som si pametal casy prveho albumu tak to mam celkom napocuvane. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument jsem se těšil a v kalendáři si poctivě vyznačil datum premiéry. Nejsem skalní fanda Beastie Boys, ale jejich hlavní skladby znám a jejich chaotičnost mě bavila. Dokument, který je vlastně stand-upem v divadle, nudí 2 hodiny v kuse. Zpěváci nejsou herci a proto neumí vyjádřit ty správné pocity. Sice to bylo režírované, ale tak nemastně a neslaně. Historie skupiny je zajímavá, ale příběhu by slušelo komornější prostředí v hudebním klubu. Režie nedotažená, malý důraz na určitá témata a celé utahané. Klasický dokument by se mi líbil více. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Beastie boys znám,nicméně z jejich historií jsem nijak do detailu seznámen nebyl a tudíž mi tenhle "dokument" padl do noty až nad očekávání.Krom toho,že to pro mě bylo prakticky celé úplně nové a zajímavé,tak mě hodně bavila ta forma svým způsobem interaktivního dokumentu/přednášky,protože oba pánové jsou sympaťáci a dobří vypravěči.Navíc je to vtipné,poučné,inspirativní a svým způsobem dojemné.Výborná záležitost...80% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Hudobné dokumenty bývajú zväčša ako cez kopirák. Tucet hostí sediacich na rovnakej stoličke v nich na striedačku spomína na vtipné historky z nahrávania alebo koncertov. Jeden superlatív strieda druhý a hodinka je zväčša tak akurát. Beastie Boys Story je však formou úplne niekde inde. Mike D a Ad-Rock - čo sú žijúce 2/3 kapely - rozprávajú svoj príbeh ako stand-up. Je to milé, vtipné, miestami vážne, dojemné, ale aj smutné. Skrátka je to plné autentických emócií, priznaní a sebareflexie. Nie som žiadny ortodoxný fanúšik, ale v dobe, keď som vyrastal na MTV ma Intergalactic a Sabotage sprevádzali na každom kroku. Po zhliadnutí tohto dokumentu sa mi Beastie Boys okamžite vrátili na playlist. Jeden z najlepších hudobných dokumentov, aké som videl. Odporúčam aj pre ľudí, ktorí ich vnímajú len periférne. Množstvo myšlienok, ktoré zaznejú, je totiž aplikovateľné aj mimo hudobného priemyslu. 100% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem asi úplně nečekal. Člověk by vlastně čekal normální dokument o určité kapele a po určité stereotypní náloži takovýchto věcí, bych ani snad nechtěl toho být součástí. Jenže ono se ukáže, že to je jinak. Že to není klasický normální dokument. Je to velmi netradiční, novátorský a zajímavý způsob toho jak vytvořit dokument. Tak jednoduché a přitom geniální a neotřelé. Menší problém a kritiku chápu v tom, že pro mnohé to může být jenom nějaký "Slavík" sestřih z živého přenosu, kde lidé o něčem mluví a hodí se to jako dokument. To chápu, vypadá to, že to je docela nulová práce. Jenže ono zase to dát dohromady a vymyslet to, aby to dávalo smysl a bylo by to dobrý je věc další. Navíc, kdo může závidět originální nápad, který tu jen tak nebyl. Navíc jde i o to pojetí. Od kluků znám jenom jednu píseň a jinak nic. Ale ono se díky jejich strašně super přístupu a i tím, že se ukázali jako strašně sympatický kluci se z toho vyrojil názor, že jde vlastně o jednu z mých oblíbených kapel bez toho aniž bych slyšel jediné album. A tomu říkám dobře udělaná práce. Ať už po stránce filmařské, té show samotné a nebo nějakého vystupování. Kdo toto může říct? ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Srdcovka! Nad televizi z policky se na me smeje Beastie Boys Book a me vubec nevadi, ze jde vlastne jen a jeji prevypraveni. Vsechny alba mam naposlouchane, vsechny klipy jsem videl a vetsinu storek, co vypravi jsem uz slysel. Ale kdyz nastoupi na stage King Ad-Rock a Mike D, i kdyz jenom povidat, tak hned saham pro patou hvezdu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Za mě nelze jinak než 5* Beastie Boys jsou prostě srdcovka, mé mládí, legenda a to od doby co jsem poprvé viděl Sure Shot na Esu s Pergnerkou. Prostě a jednoduše TOP světová kapela. K dokumentu můžu mít výhrady jako absence DJ Hurricane nebo Mixmaster Mike a odflaknutý závěr kariéry. Po Hallo Nasty bylo ještě další alba, třeba výborné To the 5 Boroughs. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Neotřelé zpracování ve formě stand-upu funguje v první polovině perfektně, ale pak se pomalu ale jistě přejí. Nicméně jako vzpomínka na kapelu, kterou jsem sice nijak intenzivně neposlouchal, ale v 90s mě samozřejmě neminula, je to fajn. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokument. Vtipný, edukativní. Mapuje všechny vzlety a pády BB. Je samozřejmě hezké vidět i vývoj kapely, která se logicky nehlásí ke svým náctiletým textům o "bitches". Text zesnulého Adama (MCA) o ženách je dobrý (The disrespect to women has got to be through/To all the mothers and the sisters and the wives and friends). Přijde mi ale, že následný další text jeho kolegy už je jen kýčem. Ono upřímně, intelektuální texty nebyly nikdy silná stránka BB, a když se o to snaží, zní to spíš trapně. Anyway, Adam Yauch byl výbornej chlápek. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama