Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Torision 

všechny recenze uživatele

To je tak průměrný, až to práská dveřma. Průměrný herci, akční scény jako jako by nebyly, příběh lacinej a celkový provedení je prostě průměrácky průměrný, že to nebaví. Honičky v autě, jednání s teroristama a vlastně všechny ostatní scény jsou až trapný. Navíc si myslím, že pro Joela Schumachera a jeho štáb by snad neměl bejt takovej problém si zjistit, že třeba Grafická ulice není hlavní u Olšanskejch hřbitovů, ale zakopaná ulice na Smíchově nebo že Kladno opravdu není vzdálený od Prahy 72km. Protože jsem to ale celkem v klidu dokoukal a jsou tam hezký záběry na Prahu, tak tomu dam 50% a tři hvězdičky. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chápu, že český titul filmu mnohým nesedí, ale podle mě je docela výstižný. Celou dobu se tu totiž šlape na spojku místo na plyn, Hopkinse scénář nutí dupat v hereckém projevu na brzdu, místo aby to rozpálil svou skvělou zakázanou rychlostí, a Chris Rock je zátěží v kufru navíc. A těch děr ve filmové silnici taky pár bylo, naštěstí ale ne tolik jako v těch našich reálných. K cíli mě to po mnoha chybných odbočkách dovezlo, takže díky, pánové. Ale příště si stopnu někoho jiného. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bum bác atomovka... Až tak! . . . To se zase jednou v tučesku děly věci. No ale to je asi tak všechno... J.S. i A.H. se asi nějak popletli ve spojení, nebo co. Pár štěků pro >hvězdy< z řad našinců pak jen dokresluje bídu tohohle navenek >áčkového< filmu, který se však d.m.s.n. tak nějak minul své kategorie. Takže ještě že aspoň zbyly ty lacině odbyté žánry s pateticko-pitomým happyendem... . . . Dvě hvězdičky s odřenýma ušima a notnou dávkou noční tolerance - tedy jen za ono kouzlo nechtěného při pohledu na naše réálie, huhňajícího Vašuta nevyjímaje... :o) - - - P.S. Docela by mě zajímalo, jestli z těch peněz, co v Česku probendila americká produkce, šla alespoň nějaká procenta na naši >skvělou< kinematografii. Ale dost bych o tom pochyboval... Spíš bych čekal takovou >českou malou domů< ... - - - - - (Poprvé viděno 17.11.2008 na tv Nova, komentář zde jako statisticky bezvýznamný - 18.11.2008) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Chris Rock je celkom sympatický chlapík, ale ten scenár, čo mu napísali, to bola hrôza. Američania, Rusi, nejakí Juhoslovania a atómová bomba plus jednovaječné dvojčatá, nuž silná kombinácia. Akčná komédia, ktorá ani tak vtipná nebola. Amatér sa chová ako lusknutím prsta ako profesionál, veľmi veľa šťastia v akčných scénach, napríklad v lese, to bolo na mňa veľa. Zviditeľnili sa síce Čechy, ale tento film sa skrátka nedá brať vážne, človek naň rýchlo zabudne. Pripadá mi to ako Béčkový film, až na to obsadenie a fantastickú hudbu. Je to ako ďalší diel o agentovi 007, našťastie tie filmy nepozerám. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že Schumacher thrillery umí... :( Dvě hvězdy za Prahu a mafiánské duo Vašut/Stormare. Jinak je to jen totálně nezáživná přehlídka k uzoufání znuděných herců (Hopkins) a údajně vtipných vykecávaček Chrise Rocka (osina v zadku hadr). Chápu, že i hollywodské štáby musí z něčeho žít, ale než takovouhle trapnou oslavu (pod)průměrnosti, to ať se raději dají na reklamy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center (dvojčatech). I kvůli tomu byla po teroristických útocích 11. září 2001 premiéra přesunuta o půl roku. (duklak2)
  • Jake Hayes (Chris Rock) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Chronograph. (dyfur)
  • Když Jake Hayes (Chris Rock) a Oakes (Anthony Hopkins) odjíždějí po střelbě z haly a přejíždí dřevěný "most", je vidět, že sledovací zařízení nespadlo, ale už je na místě položené. (BalbiJirka)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama