Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Recenze (579)

Cival 

všechny recenze uživatele

Schumacher docela umí i Batmanovskou tématiku, když by Batman a Robin udržel alespoň takovouhle úroveň, bylo by o jeden debilní film míň a o jednu slušnou popcornovku víc. Super Carrey a fatálně svůdná Nicole. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ne zas tak příšerný film jako Batman a Robin, ale o několik tříd horší než první dva díly. Musím ale říct, že Val Kilmer mi do role Bruce Wayna celkem sedl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tvrdím, že jde o druhý nejslabší díl série (hádejte, který je ten úplně nejslabší), i když pořád je to celkem dobrý film....hlavně zásluhou Chrise O'Donnela, Tommy Lee Jonese a hlavně skvělého Jima Carreyho. Val Kilmer takřka tradičně herecky nepoužitelný. No dobrá, ještě je tu Nicole Kidman, a jisté nahlédnutí do ponuré minulosti Bruce Wayna... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kilmerův herecký výkon připomíná žehlící prkno stojící v koutě a vizuální pojetí filmu se hodí pomalu do Disneyovek. Schumacher má veliké štěstí, že získal pro roli Hádankáře Carryho, jinak by se na to nedalo koukat... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zkurvenej tyjátr. Nejděsivějším záporákem třetího Batmana není ani TwoFace, ani Hádankář, nýbrž Joel Schumacher. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit jen samostatného Jima Carreyho, tak musím říct, že by dostal po zásluze 5 hvězdiček (aneb jak psal svého času v časopise Ikarie jeden z jejich filmových kritiků "Riddler Forever"). Ovšem zbytek filmu už nebezpečně naznačuje, kterým směrem se bude ubírat úroveň dalšího dílu (jenž to bezezbytku potvrdil). Val Kilmer coby Batman není sice bůhvíjaký, ale oproti Clooneymu je to oscarový výkon. Nicole Kidmanová - no ona nebyla v té době výrazná v žádném filmu, a že by byla nějaká extra-kočka, to taky není (opět citace z Ikarie : "půvabná jako včerejší večeře sousedova psa na vaší rohožce"). Jinak řečeno, Carrey je zachránil před odpadem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $184,031,112Tržby Celosvetovo $336,531,112║ najslabší Batman, gýč až hrôza /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný Batman. Popravdě druhý nejhorší. první dva Burtonovské díly jsou skvělé, ale Joel Schumacher neni režisér pto tento typ filmů. Jim carrey jako Hádankář patří mezi to lepší, ale přílišná překonbinovatost a hnusné nehezké prostředí tento film opět ničí. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer je pro me asi nejlepsi predstavitel Batmana, ale jinak se jedna spise o podprumerny film, ktery comicsovym filmum nedela prilis velkou cest. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Uf, tak jsem konečně dohnal posledního Batmana a musím říct, že se za sebe hluboce stydím, protože jsem si ho nehorázně užil. Schumacher se vykašlal na Burtonovu propracovanou atmosféru a vytáhl do boje s tunou barviček, dvěma totálně šílenými záporáky a extrémně sexy Nicole Kidman, což jsou propriety, o kterých si dva předešlí Batmani mohli nechat jenom zdát. Jasně, Robin je gay až na půdu, Val Kilmer je oproti Keatonovi lama největšího kalibru a scénář je jenom nekončící sbírkou wtf scén, ve kterých se řeší hádanky ve stylu Batmana s Adamem Westem. I přes podivné triky, blbé dialogy a nefungující pokusy o psychologii postav je ale Batman navždy jízdou od začátku do konce. Chápu, proč tenhle film spousta lidí nikdy neskousne a uznávám, že krok tímhle směrem zaslouženě vedl do záhuby. Přesto musím hodnotit docela vysoko, protože GP potenciál tohohle filmu je značný. Ať už je to výborným Carreym, hláškami o sendvičích nebo šílenými scénami typu "Batmanova stíhačka se změní v ponorku a vystřelí ho jako torpédo." :) "Was that over the top? I can never tell...." ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo prvních dvou dílů, mohl by být člověk milosrdnější, ale toto je jednoznačný úpadek úrovně. Ačkoli takový průser jako je čtyřka to zase není. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediné co drží snímek na hranici koukatelnosti je skvělý Carrey. Jinak Schumacher pokazil vše co mohl. Obsazení děsné, vizuálně hnusné, dějově trapné a atmosférou nijaké a Batmana nehodné. Přesto oproti následujícímu dílu stále ještě v mezích dobrého vkusu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - U2 [4:46] ,2. One Time Too Many - PJ Harvey [2:52] ,3. Where Are You Now? - Brandy [3:57] ,4. Kiss From A Rose - Seal [3:38] ,5. The Hunter Gets Captured By The Game - Massive Attack/Tracey Thorn [4:06] ,6. Nobody Lives Without Love - Eddi Reader [5:05] ,7. Tell Me Now - Mazzy Star [4:17] ,8. Smash It Up - The Offspring [3:26] ,9. There Is A Light - Nick Cave [4:23] ,10. The Riddler - Method Man [3:30] ,11. The Passenger - Michael Hutchence [4:37] ,12. Crossing The River - The Devlins [4:45] ,13. 8 - Sunny Day Real Estate [5:27] ,14. Bad Days - The Flaming Lips [4:39], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vezmete si desiatu?“ – „Zastavím sa v bufete.“ Tim Burton mohol márne produkovať, Schumacher to pojal po svojom (čo je vlastne chvályhodné...?). Po katastrofe s Batman sa vracia (kedy McDonald´s napchal figúrky do hambáčov a potom decká v kine dostali film, z ktorého dodnes majú temné nočné mory) sa asi zmene atmosféry nemôžeme čudovať. Bláznivá atmosféra sa Joelovi ale v určitej chvíli či už vymkla spod kontroly, alebo je taká monštruózna schválne, tak či onak diváka takmer až bije po hlave. Diabolské zlo (Two Face Tommyho Lee Jonesa a Hádankár Jima Carreyho, inak skutočne originálna dvojka - mimochodom, Harvey Dent bol už u Burtona, ale vtedy ho hral černošský herec, ehm) definitívne prebilo samotárskeho hrdinu. To je len dobre, lebo Val Kilmer bol zlou voľbou, je nesympatický. Mizernou voľbou bolo tiež angažovanie Nicole Kidmanovej (resp. mizernou voľbou bolo vôbec PRÍSŤ s takou strašnou postavou) a otravného Chrisa O´Donnella, ktorého Robina som mal česť počuť s dabingom Richarda Stankeho, takže mučenie sa zdvojnásobilo. Scenár je zaujímavý snáď len v tom, že schizofrenický kráľ mincí Tommy Lee Jones chce zabiť Netopiera a Hádankár zasa Waynea... ale inak žiadna sláva. Kulisy sú monumentálne, no bez života a pôsobia dojmom umelej hmoty, lepenky a lacného papiera a drevotriesky. Zmysel pre humor detinský, v lepšom prípade senilno-sterilný. Faceova maska je tak okato latexová, že to musel byť dajaký tajomný umelecký zámer či čo. BATMAN NAVŽDY, inak svojho času obrovský komerčný hit, ešte nedosahoval extrému hnusnej štvorky. Ale bradavky boli už tu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bylo jasny, ze se zmenou rezisera se zmeni i celkove vyzneni filmu, ale i tenhle dil je povedenej. Schumacher udelal film oproti druhemu super temnemu dilu vic pristupnejsi lidem, coz je pro vetsinu plus, ale ja mam precejen radsi tu temnou atmosferu, ale i tady je atmosfera slusna. Val Kilmer v roli Batmana je celkem slusnej, ale pro me je to nejmene zapamatovani hodnej predstavitel Batmana. Taky me nasvalo, ze zmenily auto, to puvodni bylo daleko lepsi. Radsi jsem, kdyz Batman pracuje sam, ale musim rict, ze Chris O'Donnell nebyl zas tak spatnej a nastesti tu moc nebyl. Jediny co nechapu, proc maj na obleku bradavky a kdyz si ho oblekaj, je zaber na jejich zadky, asi nejaka Schumacherovo uchylka. Zaporaci jsou tu paradni, horsi nez ty v Burtonovo Batmanech, ale super. Tommy Lee Jonesovi role dobre sedla, ale jednoznacne lepsi je dokonale silenej Jim Carrey, ten to rozjel neuveritelnym zpusobem. Prislo mi, ze v jinejch filmech jsou zaporaci proste zli, kdezto tihle dva byli totalni magori. Dale tu je Nicole Kidman, ktera neni nijak zvlast dulezita, ale aspon ji to slusi. Bal jsem se zmeny skladatele, protoze nikdo neni lepsi nez Danny Elfman, ale nakonec se hudba povedla, hlavne diky faktu, ze dost kopiruje Elfmana. Vahal jsem mezi 4* a 5*, protoze tohle uz zacina vypadat jak popcorn, ale nakonec dam 5*, protoze jsem se dobre bavil a krom toho, nebejt predchozich dvou dilu, tak bych byl naprosto spokojenej, protoze bych nemoh porovnavat s necim lepsim a to je prave podle me problem Schumacherovo Batmanu, ze vzdy budou porovnavany s dokonalejma Burtonovo dvema dilama. ()

Reklama

Reklama