Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

lamps 

všechny recenze uživatele

Daleko vysmívanější Batman a Robin mě paradoxně bavil o dost více - byla to sice ještě větší blbost, ale tak nějak přiznaná a ve své imbecilitě místy hrozně roztomilá. Batman navždy má kvalitnější příběh a jakousi snahu o temnější gothamský rukopis, ale většinou je nesnesitelně nudný a rozplizlý do kostrbatě pospojovaných epizodek. Kilmer je jako Batman v poho a Carrey i Jones jsou samozřejmě skvělí herci, ale jejich nekontrolovatelné kreace jen podtrhují výjimečnost Nicholsona a Heatha Ledgera, kteří své temné klauny vybalancovali o poznání lépe (i když se ocitli v daleko promyšlenějších konceptech a scénářích). Fakt nechápu, jak mohl Schumacher, režisér hned několik obdivuhodných hitů, takhle hluboko klesnout. Ta batmanovská poetika fakt není pro každého. 40% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi fajn. Kilmer je dobrý Bruce Wayne, resp. dobrý nástupce Wayna z předchozích filmových dílů, kde je zobrazován jako jakýsi nesmělý romantik, který se před svoji femme fatale umí klepat jak ratlík, ať už má na sobě netopýří masku nebo ne. Ale poměrně brzo to začne jít do... Nebudu chodit kolem horký kaše. Jak mám Jima Carreyho rád a vím, že dokáže "udělat" film, tak jeho Riddler je naprostá katastrofa. A to teď neberu jako srovnání s komiksovou postavou, ve filmu je prostě trapnej sám o sobě. Připomíná vykastrovanou Masku, která má alergii na dobrý fóry. Hrozně přehrává, je absolutně nevtipný a ještě k tomu se topí v pošahaným ději o mašince, která čte myšlenky a on se díky ní stává inteligentnějším či co. A druhej padouch je tu Two Face, který příjde o jakoukoliv špetku respektu asi za dvacet minut, pak se z něj stává jakýsi retardovaný uchechtaný poskok Riddlera. Tohle si opravdu tyhle dvě postavy nezasloužily. Ale ten film je dost hrozný sám o sobě. Má pár velmi dobrých scén (zvlášť zezačátku), ale mnohem víc scén špatných až vyloženě příšerných (dva díly fungovaly hrátky Bruce Wayne x blonďatá femme fatale x Batman, tady už je nadržená Kidmanka silně mimo). Takhle fakt ne. (4/10) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman navždy, ale iba v podaní Nolana. Batman v podaní Shumachera už nikdy. Tu to bolo este fajn, aj kvôli obsadeniu, ale čo nasledovalo, všetci dobre vieme... Aspoň soundtrack bol vydarený. Schumacher sa snažil čerpať z Burtonovskej poetiky, ale zobrazil ju v sýtych farbách. Asi to nebol úplne najšťastnejší nápad. VIDENÉ ZNOVA 2/24: Opätovné pozretie naplnilo moje obavy, že BF je v skutočnosti veľký prúser a hodnotenie spojené s nostalgiou po starých dobrých deväťdesiatkách sa rozplynie ako para nad hrncom. BF je kolosálny omyl, kde nič nefunguje, avšak jednu hviezdu namiesto nesympatických objektívnych dvoch dávam vďaka tomu, že ide o plnohodnotnú previnilú zábavu vhodnú na alkoholové večierky typu Rebel Moon a nie o klasickú nudu, ktorú si spájam práve so štyridsiatimi percentami. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Pro Jima Carreyho (Hádankář) šlo o první roli v opravdu vysokorozpočtovém filmu se spoustou slavných kolegů, a zpočátku z toho měl trochu obavy: "Říkal jsem si jaké v něm asi budu mít místo. Budu moct přicházet s vlastními nápady? Ale jakmile jsem začal navrhovat, jak bych mohli to či ono udělat, Joel Schumacher byl velmi vstřícný, devadesát procent mých návrhů přijal a ještě se chlubil, že je bude vydávat za vlastní." (NIRO)
  • Batmobil v tomto filmu byl postaven na základě vozu Chevrolet 350 ZZ3 s vysoce výkonným motorem. Jeho karoserie byla vyrobena z epoxidového sklolaminátu, tvarováním ve vakuu za vysokých teplot. Byla použita i uhlíková vlákna. (ajaxx)

Reklama

Reklama