Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto v pořádku. Dodnes si ráda připomenu zdejší variace protihráčů Val Kilmera, protože Batman navždy je zkrátka obsazený nebývale dobře, co se týká vedlejších rolí. Tomy Lee Jones výtečný, Jim Carrey a Riddler jedna duše jsou... a samozřejmě sexy Dr. Chase Meridian v podání éterické Nicole Kidman. Žel s Chrisem O'Donnellem to jde kapánek dolů, nicméně nechybí Sugar a Spice a starý dobrý Alfred Pennyworth. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Totální imbecilita. Film se topí v neonové nepřehlednosti za asistence do očí bijícího papundelku, což činí už tak blbě natočenou, sestříhanou a zahranou akci absolutně nudnou a zmatenou. Val Kilmer je neuvěřitelně nesympatický herecký střevo, děj je klišovitý a ve filmu neukápne ani mililitr krve. Celé to působí jak dopolední produkce hallmarku a já nemůžu pochopit, jak takovej fušer jako Schumacher mohl natočit 8mm, nebo Volný pád. Možná je problém v jeho špatném vnímání komiksu, možná já mám úplně odlišný pohled na filmová zpracování této tematiky. Pravda je bohužel, že nebýt Temmy Lee Jonese, u který ho si ještě člověk musí vsugerovat, že se nesnaží napodobovat Nicholsnova Jokera a několika dobrých vtípků (záběr na latexovej zadek Batmana), je to jasný odpad. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Držím slib a tak sjíždíme díl za dílem. Nevím proč má tento díl tak špatné hodnocení. Nijak nevybočuje z řady ostatních dílů, ale třeba mi to tak připadá jen proto, že nejsem skalní Marvelista. Tady jsme měli dokonce záporáky dva, jeden větší cvok než druhý. Nevím co město Gotham komu udělalo, že musí v každém díle na něj zaměřit pozornost nějaký šílenec :-). Kdo se mi tu ale líbil nejvíc byla samozřejmě Nicole. Vědět dřív, že se já zrychluje dech z chlapa v kůži s blanitými křídly, zaběhl bych do nějakého shopu prodávající kostýmy a bylo by... A k nezahození nebyla ani mladá Drew. Jediný kdo mi tam nesedl byl Kilmer. Člověk se v každém dílu těžko přeorientovává na nového chlapíka hrajícího Batmana. Tenhle díl byl navíc celkem vizionářský. Předpověděl VR i fakt, že z toho bude někomu hrabat a pak také v Batmobilu předvedl zadní kameru, která je dnes standardem i levnjších aut jako součást parkovacího asistenta. Dávám za 3 virtuální obrazy. * * * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - U2 [4:46] ,2. One Time Too Many - PJ Harvey [2:52] ,3. Where Are You Now? - Brandy [3:57] ,4. Kiss From A Rose - Seal [3:38] ,5. The Hunter Gets Captured By The Game - Massive Attack/Tracey Thorn [4:06] ,6. Nobody Lives Without Love - Eddi Reader [5:05] ,7. Tell Me Now - Mazzy Star [4:17] ,8. Smash It Up - The Offspring [3:26] ,9. There Is A Light - Nick Cave [4:23] ,10. The Riddler - Method Man [3:30] ,11. The Passenger - Michael Hutchence [4:37] ,12. Crossing The River - The Devlins [4:45] ,13. 8 - Sunny Day Real Estate [5:27] ,14. Bad Days - The Flaming Lips [4:39], ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • V pokladnách severoamerických kin nechali diváci 184,1 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 336,6 mil. (NIRO)
  • Společnost McDonald's zařadila v roce 1996 do svého sortimentu několik postaviček a hrníčků s motivy filmu. (Terva)
  • Hádankářovy (Jim Carrey) rébusy sestavoval mistr v americké soutěži v hádankaření Will Shortz. (cariada)

Reklama

Reklama