Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Uvězněná pod hladinou (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tuva a její starší sestra od dětství milují potápění. Jednoho dne se však při potápění Tuva málem utopí. Tato nehoda navždy poznamená vztah mezi jejich matkou a Idou. O pár let později se z Tuvy stane profesionální potápěč. Ida mezitím prožívá manželskou krizi. Proto se rozhodne odjet na vánoční víkend za sestrou a matkou do Norska. Ida si v přítomnosti matky a Tuvy uvědomí, jak velmi žárlí na jejich vřelý vztah. Všechny tři ženy se chtějí jet společně potápět. Nakonec odjíždí pouze Tuva a Ida, protože jejich matka je nemocná. V odlehlé krajině norského pobřeží se obě ženy chystají na ponor. V tu chvíli se nad nimi uvolní ze skály několik kamenů. To však sestry před potápěním neodradí. Během ponoru ukazuje Tuva Idě jejich oblíbené místo, kde se ponořují s matkou. Ida si opět uvědomuje, jak na Tuvu žárlí. Během pozorování kosatek se ze skály nad hladinou uvolní velký kus skály, spadne do vody a přimáčkne Tuvu ke dni. Ida se snaží sestru vysvobodit, ale skálou nemůže pohnout. Tuva Idě poradí, aby se vrátila do auta a přinesla další kyslíkové bomby a hever z kufru auta, kterým by se pokusila nadzvednout kus skály. Idě se nepodaří dostat se k heveru. Rozhodne se vydat k nedalekému domu, kde by se dovolala pomoci. V domě však nikdo není, kromě psa, který Idu ošklivě pokouše. Idě se podaří zabít psa, ale nenajde nic, čím by skálu mohla nadzdvihnout. Nechá v domě aspoň vzkaz s prosbou o pomoc. Ida se vrací zpátky pod vodu k Tuvě, aby jí vyměnila kyslíkovou bombu. Žádný pokus o nadzdvihnutí skály nevyšel. Poslední možností bylo nafouknout záchranný vak, ten má však prasklinu. Obě sestry se tak musí smířit s tím, že Tuva pod hladinou zemře... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (66)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem bohužel viděl americký remake The Dive, tudíž budu komentovat nejenom opožděně, ale i jaksi obráceně, tedy porovnávat starší předlohu s její mladší kopií. Takže: Příběh se sice odehrává v zimě a v Norsku, ale hlavní struktura děje i některé celé scény jsou u obou filmů prakticky totožné. A krása zimního Norska si v ničem nezadá s krásou letní Kalifornie. Zůstal zachován i cynický "žert" se "sadou na opravu pneumatik", kvůli kteréžto zhovadilé moderní vyfikundaci jsem si radši kdysi u mého Korejce připlatil za konfiguraci s dojezdovou rezervou a... HEVEREM! Oceňuju taky, že tvůrci originálu projevili větší snahu o psychologickou propracovanost postav, i když na každé ze všech tří žen by se našlo leccos animálního. Tak třeba starší ségra je husa, mladší je slepice a jejich madre je pak s prominutím kráva jako prase. Celkově se jedná o nadprůměrně záživný a napínavý thriller a navíc v něm jako bonus zazní jedna parádní popová pecka, kterou už teď točím asi počtvrté za sebou, zatímco píšu tenhle komentář. (Sakra, tak proto mi ten song ihned připomněl The Knife, zpívá ho totiž jejich zpěvačka.) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář obsahuje spoilery! Fascinuje mě, kolik lidí tady považuje Idu za totální blbku, i když k tomu není sebemenší důvod. Tak si to shrňme... Během potápění se utrhne skála a Idina sestra Tuva zůstává uvězněná pod velkým kamenem na dně jezera. Voda je ledová, kyslík dochází, telefony jsou na dvě věci. Náhradní kyslíková bomba, ponechaná na souši, je taktéž zavalená kamením. Holýma rukama se s ním nehne, a tak jde do auta pro hever. Protože jsou zavalené i klíčky, rozbije okénko, ale narazí na problém - nemůže otevřít kufr. (Upřímně, jako neřidič nemám tušení, kde/jak se otevírá zamčený kufr a asi bych zkoušela úplně stejné věci). Po pár marných pokusech o otevření kufru hrubou silou se vydává k nedalekému domu pro pomoc. V domě zrovna nikdo není, pouze pes, kterého v sebeobraně zabije kuchyňským nožem. Během prohledávání interiéru si všimne notebooku, nechytí ale signál, a tak popadne páčidlo a zanechá vzkaz majitelům, aby přivolali pomoc. Když kufr konečně vypáčí, hever tam není. (No nenas*alo by vás to?xD) Vrátí se tedy za sestrou a snaží se ji odcizeným páčidlem vysvobodit z pod kamene... Můžu se zeptat, který z výše vypsaných kroků byl nelogický? Přesně tak, žádný.;-) Plusové body za reálnost, mínusové body za unylost a vůbec nejvíce mínusových bodů ze meh konec. Já tě zachráním! - Ne, já tě zachráním! - Ne, já! Bože proč, takhle to zničit... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobne ako neskoršia verzia z 2023 to má svoje výborné momenty, kedy je napätie. A ešte to má krásne obrázky scenérie. A potom to má momenty, kedy od nelogiky nechápete a tiež ten čas plynie akosi čudne, keď za pár minút dokáže pani zlatá prejsť od fjordu až k chate, vylámať ju, tam sa popasovať so psom, urobiť bordel, nakresliť náčrt... zatiaľ čo jej drahá pokrvná čaká na dne, aj tri kávičky by si stihla dať... Hej pritiahnuté trocha za vlasy. Film má tiež zbytočné flashbacky, ale ešte zbytočnejšieho psa. Toho živého. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nevzalo. Některé z podvodních záběrů jsou sice hezké a povedla se i jedna z úvodních scén z lodí, ale jinak mě to nijak nenadchlo. Ono je to dáno i tím, že vyprošťování z pod šutru není samo o sobě zábavnou činností a Hedén ho nedokázal opentlit ničím, co bz člověku zvedlo tlak. Samotný komplikovaný vztah nevlastních sester mi tu pak přišel naprosto zbytečný. Jinak co se týče zabití psa, tak to mi na rozdíl od ostatních nijak nevadilo, ale překvapilo mě, že si přitom hlavní hrdinka neublížila, protože po celou dobu se jevila jako neskutečné kopyto.30% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších smrtí je udušením...Minimalistický survival snímek v podstatě jen o dvou postavách žen obou zkušených potapěček, které si vyjedou na trip pod známou skálu. Žádný extra příběh není potřeba, citová devíza postav je určena uštěpačným chováním dvou nevlastních sester. Starší ze sester méně zvládá krizové situace, mladší je naopak velmi od rány. Co oboum chybí k lepším vztahům ukáže až neočekávaná situace pod vodou. Ve chvíli nehody se rozjede slušná intezivní katarze, pocit chybejícího kyslíku, zoufalství a nemožnost pomoci svoji i cizí. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Väčšina scén pod vodou sa nakrúcala v krytom bazéne v Belgicku. Herečky sa však nedali zastupovať dablérkami ani vtedy, keď museli vo februári skočiť do ľadovej vody pri severskom súostroví Lofoten. (krasomama)
  • Pôvodne to mal byť film o horolezcoch, ktorí v polovici náročného výstupu prídu o svoj výstroj. Potom však režisér Joachim Hedén dostal spolu s producentmi originálnejší nápad a hlavné hrdinky poslal pod morskú hladinu. (krasomama)
  • Na začátku filmu hraje „Happy Christmas Everyone“ od Holly Murraye & Christophera Manna a ve 14. minutě hraje „What Else Is There?“ od Röyksopp. (Duoscop)

Reklama

Reklama