Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Uvězněná pod hladinou (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tuva a její starší sestra od dětství milují potápění. Jednoho dne se však při potápění Tuva málem utopí. Tato nehoda navždy poznamená vztah mezi jejich matkou a Idou. O pár let později se z Tuvy stane profesionální potápěč. Ida mezitím prožívá manželskou krizi. Proto se rozhodne odjet na vánoční víkend za sestrou a matkou do Norska. Ida si v přítomnosti matky a Tuvy uvědomí, jak velmi žárlí na jejich vřelý vztah. Všechny tři ženy se chtějí jet společně potápět. Nakonec odjíždí pouze Tuva a Ida, protože jejich matka je nemocná. V odlehlé krajině norského pobřeží se obě ženy chystají na ponor. V tu chvíli se nad nimi uvolní ze skály několik kamenů. To však sestry před potápěním neodradí. Během ponoru ukazuje Tuva Idě jejich oblíbené místo, kde se ponořují s matkou. Ida si opět uvědomuje, jak na Tuvu žárlí. Během pozorování kosatek se ze skály nad hladinou uvolní velký kus skály, spadne do vody a přimáčkne Tuvu ke dni. Ida se snaží sestru vysvobodit, ale skálou nemůže pohnout. Tuva Idě poradí, aby se vrátila do auta a přinesla další kyslíkové bomby a hever z kufru auta, kterým by se pokusila nadzvednout kus skály. Idě se nepodaří dostat se k heveru. Rozhodne se vydat k nedalekému domu, kde by se dovolala pomoci. V domě však nikdo není, kromě psa, který Idu ošklivě pokouše. Idě se podaří zabít psa, ale nenajde nic, čím by skálu mohla nadzdvihnout. Nechá v domě aspoň vzkaz s prosbou o pomoc. Ida se vrací zpátky pod vodu k Tuvě, aby jí vyměnila kyslíkovou bombu. Žádný pokus o nadzdvihnutí skály nevyšel. Poslední možností bylo nafouknout záchranný vak, ten má však prasklinu. Obě sestry se tak musí smířit s tím, že Tuva pod hladinou zemře... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (66)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ač tento film haproval kvůli několika nemožným porušením fyzických i fyziologických zákonů, to jsem ještě schopná odpustit. Ale to chování jedné z dvou hlavních postav, to už opravdu odpustit nemůžu. To, co tam všechno předvedla se svojí neschopností, to už jsem fakt dlouho ve filmu neviděla. U Breaking Surface jsem se ale každých deset minut držela za hlavu a neubránila se věčnému komentování, jak je ta holka neuvěřitelně blbá. Nebýt totiž těchto nepříjemných okolností, byl by to docela zajímavý a originální film, ale logicky se holt tento scénář asi napsat nedá, jinak by to buď skončilo hned a nebo nikdy. Paradoxně nejlepší scéna z filmu se objeví hned na začátku a ta skoro ani nemá s příběhem souvislost. Natočeno je to ale kvalitně, takže řemeslně problém určitě nebyl. Veškerou krásu tu ale zabíjí ty scénáristické kiksy. Škoda. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 ženské se potápí na místě kde se dříve potápěly se svou matkou. Jelikož matka je nemocná tak s něma nejde a oni se potápí pouze sami mezitím dojde na povrchu k sesuvu kamení a jednu to uvězní pod vodou a zasype jim to i věci na povrchu ta druhá se ji snaží mezitím zachránit. Hvězda dole za zabíjení zvířat tady asi nebylo zbytí, ale i tak mě tam ta scéna přijde zbytečná navíc , když už ho zabila měla ten barák prohledat celý a nejen kousek. Hvězda dole za konec s tolika ponory by asi nepřežila i to s tím přístrojem na opravy pneumatik mě přijde uvalené pod vodou by to asi nefungovalo řekl bych. 60 procent ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem bohužel viděl americký remake The Dive, tudíž budu komentovat nejenom opožděně, ale i jaksi obráceně, tedy porovnávat starší předlohu s její mladší kopií. Takže: Příběh se sice odehrává v zimě a v Norsku, ale hlavní struktura děje i některé celé scény jsou u obou filmů prakticky totožné. A krása zimního Norska si v ničem nezadá s krásou letní Kalifornie. Zůstal zachován i cynický "žert" se "sadou na opravu pneumatik", kvůli kteréžto zhovadilé moderní vyfikundaci jsem si radši kdysi u mého Korejce připlatil za konfiguraci s dojezdovou rezervou a... HEVEREM! Oceňuju taky, že tvůrci originálu projevili větší snahu o psychologickou propracovanost postav, i když na každé ze všech tří žen by se našlo leccos animálního. Tak třeba starší ségra je husa, mladší je slepice a jejich madre je pak s prominutím kráva jako prase. Celkově se jedná o nadprůměrně záživný a napínavý thriller a navíc v něm jako bonus zazní jedna parádní popová pecka, kterou už teď točím asi počtvrté za sebou, zatímco píšu tenhle komentář. (Sakra, tak proto mi ten song ihned připomněl The Knife, zpívá ho totiž jejich zpěvačka.) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nevzalo. Některé z podvodních záběrů jsou sice hezké a povedla se i jedna z úvodních scén z lodí, ale jinak mě to nijak nenadchlo. Ono je to dáno i tím, že vyprošťování z pod šutru není samo o sobě zábavnou činností a Hedén ho nedokázal opentlit ničím, co bz člověku zvedlo tlak. Samotný komplikovaný vztah nevlastních sester mi tu pak přišel naprosto zbytečný. Jinak co se týče zabití psa, tak to mi na rozdíl od ostatních nijak nevadilo, ale překvapilo mě, že si přitom hlavní hrdinka neublížila, protože po celou dobu se jevila jako neskutečné kopyto.30% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Severské filmy majú svoje vizuálne čaro, v tomto prípade hrajú fantastické horské scenérie tiež svoju úlohu. príbeh je o dvoch nevlastných sestrách, ktoré sa dostanú do nepredvídanej situácie a musia jej čeliť. Jednoduchý survival, trochu nelogickostí, akcia na úrovni a taktiež napätie. Našťastie si film nerobí zbytočné ambície a takto k nemu treba pristupovať. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Väčšina scén pod vodou sa nakrúcala v krytom bazéne v Belgicku. Herečky sa však nedali zastupovať dablérkami ani vtedy, keď museli vo februári skočiť do ľadovej vody pri severskom súostroví Lofoten. (krasomama)
  • Na začátku filmu hraje „Happy Christmas Everyone“ od Holly Murraye & Christophera Manna a ve 14. minutě hraje „What Else Is There?“ od Röyksopp. (Duoscop)
  • Film sa natáčal vo Vilvoorde (Belgicko), na súostroví Lofoty (Nórsko) a Strömstade a Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama