Reklama

Reklama

V pasti

  • Česko Uvězněná pod hladinou (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Tuva a její starší sestra od dětství milují potápění. Jednoho dne se však při potápění Tuva málem utopí. Tato nehoda navždy poznamená vztah mezi jejich matkou a Idou. O pár let později se z Tuvy stane profesionální potápěč. Ida mezitím prožívá manželskou krizi. Proto se rozhodne odjet na vánoční víkend za sestrou a matkou do Norska. Ida si v přítomnosti matky a Tuvy uvědomí, jak velmi žárlí na jejich vřelý vztah. Všechny tři ženy se chtějí jet společně potápět. Nakonec odjíždí pouze Tuva a Ida, protože jejich matka je nemocná. V odlehlé krajině norského pobřeží se obě ženy chystají na ponor. V tu chvíli se nad nimi uvolní ze skály několik kamenů. To však sestry před potápěním neodradí. Během ponoru ukazuje Tuva Idě jejich oblíbené místo, kde se ponořují s matkou. Ida si opět uvědomuje, jak na Tuvu žárlí. Během pozorování kosatek se ze skály nad hladinou uvolní velký kus skály, spadne do vody a přimáčkne Tuvu ke dni. Ida se snaží sestru vysvobodit, ale skálou nemůže pohnout. Tuva Idě poradí, aby se vrátila do auta a přinesla další kyslíkové bomby a hever z kufru auta, kterým by se pokusila nadzvednout kus skály. Idě se nepodaří dostat se k heveru. Rozhodne se vydat k nedalekému domu, kde by se dovolala pomoci. V domě však nikdo není, kromě psa, který Idu ošklivě pokouše. Idě se podaří zabít psa, ale nenajde nic, čím by skálu mohla nadzdvihnout. Nechá v domě aspoň vzkaz s prosbou o pomoc. Ida se vrací zpátky pod vodu k Tuvě, aby jí vyměnila kyslíkovou bombu. Žádný pokus o nadzdvihnutí skály nevyšel. Poslední možností bylo nafouknout záchranný vak, ten má však prasklinu. Obě sestry se tak musí smířit s tím, že Tuva pod hladinou zemře... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

Radko 

všechny recenze uživatele

Voľnočasová pohybová aktivita meniaca sa v boj o život. Kulisami sú úchvatné nórske horské scenérie a tajomný svet pod vodnou hladinou. Aktérmi príbehu dve nevlastné sestry, ktoré sa vydali za dobrodružstvom zimného potápania.V prvej polhodine sa riešia vzťahové problémy. Následne sa dej prehupne do neprerušovanej záchrannej akcie o život. Technickú vierohodnosť neriešim. Preto som si strhujúcu podmorskú časť i suchozemské scény zúfalého hľadania pomoci (pomocného prostriedku) naplno užil. Dve hviezdičky strhávam: a) za odporné zapichnutie nevinného psa (po tejto scéne som si predstavil alternatívny záver, že na brehu bude stáť majiteľ psa s puškou a z pomsty za zabitie verného druha odpraví každého, kto sa vynorí nad hladinu), b) za celkovú jednoduchosť deja, ktorý je síce spočiatku obohatený naznačenými problémami aktérov príbehu, no nedotiahnutými, c) za to, scéna potápania pri lodi v úvodných minútach filmu mi prišla napínavejšia a strašidelnejšia, ako neskorší hlavný motív vzájomnej snahy o sesterskú spásu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet SEK 36miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $410,673▐ Dá sa povedať že mierne prestrelená minimalistická potápačská dráma, kde sa všetko poserie čo sa dá aj tak je vždy šanca na záchranu niekde v lufte. Nuž ale aspoň o nudu nezakopneme. /55%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem si představoval, jak tu bloňdatou blbku topím vlastníma rukama! A za toho psa bych ji ještě na dně moře zasypal kamením. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Podmořský Survival ze Švédska, který nešetří napětím. Dvě sestry se vydávají do Norska na výlet potápět se, ale shodou neštastných okolností se začnou sypat balvany z útesu a jedna sestra zůstane uvězněna na dně oceánu. Začíná ultimátní test charakteru, síly, odhodlání a závod s časem. Film díky krátké stopáži šlape poměrně rychle, sestry hrají zdatně, podmořské záběry jsou krásné a napětí režisér doluje kde to jen jde. Film se mimochodem natáčel v Belgii v nejhlubším podmořském tanku na světě. Fajn jednohubka. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná zábava v rámci survival žánru. Keby ich tie kosatky aspoň požuli :D .. no takto nemôžem inak, len trojku udeliť. Na jeden krát dobre. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ida je blonďatá blbka. Tedy ona je naprostý magor. Když byly s Tuvou, mladší sestrou, malé, potápěly se v přístavu. Tuva se málem utopila, kdyby ji matka nezachránila. Od té doby žila Ida s pocitem viny a Tuva se s matkou sblížila tak, jak se to Idě nikdy nepovedlo. V dospělosti se obě s matkou domluví, že si užijí víkend potápění. Ida má dvě malé děti, ale manželství neklape. Doufá, že setkání s rodinou ji přivede na jiné myšlenky. Samozřejmě vše je jinak, než si představovala. Matka je zdravotně indisponovaná, a tak se sestry vydají potápět samy. Nejspíš trollové zatřesou skalami a uvolněný balvan přimáčkne Tuvu ke dnu. Začíná boj o život. Potud ok, odtud fraška. Ida je hysterická kráva, která na co sáhne, to podělá. Výkon hlavní postavy mne přinutil srazit hvězdy na minimum. Hodnotím hlavně nádherné severské fjordy, moře, kameru a hudbu. Pomíjím, jak se nakládá s časem na zemi i pod vodou. To je čistá sci-fi. Škoda, ale jak vidno, jen nádherné exteriéry, lokace a motiv nestačí. Vskutku mizerné a nedoporučuji. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář obsahuje spoilery! Fascinuje mě, kolik lidí tady považuje Idu za totální blbku, i když k tomu není sebemenší důvod. Tak si to shrňme... Během potápění se utrhne skála a Idina sestra Tuva zůstává uvězněná pod velkým kamenem na dně jezera. Voda je ledová, kyslík dochází, telefony jsou na dvě věci. Náhradní kyslíková bomba, ponechaná na souši, je taktéž zavalená kamením. Holýma rukama se s ním nehne, a tak jde do auta pro hever. Protože jsou zavalené i klíčky, rozbije okénko, ale narazí na problém - nemůže otevřít kufr. (Upřímně, jako neřidič nemám tušení, kde/jak se otevírá zamčený kufr a asi bych zkoušela úplně stejné věci). Po pár marných pokusech o otevření kufru hrubou silou se vydává k nedalekému domu pro pomoc. V domě zrovna nikdo není, pouze pes, kterého v sebeobraně zabije kuchyňským nožem. Během prohledávání interiéru si všimne notebooku, nechytí ale signál, a tak popadne páčidlo a zanechá vzkaz majitelům, aby přivolali pomoc. Když kufr konečně vypáčí, hever tam není. (No nenas*alo by vás to?xD) Vrátí se tedy za sestrou a snaží se ji odcizeným páčidlem vysvobodit z pod kamene... Můžu se zeptat, který z výše vypsaných kroků byl nelogický? Přesně tak, žádný.;-) Plusové body za reálnost, mínusové body za unylost a vůbec nejvíce mínusových bodů ze meh konec. Já tě zachráním! - Ne, já tě zachráním! - Ne, já! Bože proč, takhle to zničit... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, nebolo to žiadne terno, no bolo to aspoň intenzívne, dynamické a väčšinu času aj napínavé. Aj mne liezla na nervy tá blondína, hlavne zo začiatku, kedy mi v hlave nie raz skrsol vtip o blondínkach, no postupom času sa to zlepšilo. A tá príroda okolo a kamera... paráda. Koniec mohol byť ale trošku lepšie doriešený, moc veľký skok na mňa z podmorskej jaskyne do vrtuľníka. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skandinávský sexappeal skrytý v přírodních krásách a podmořských hlubinách. Když jednu moc prima nevlastní sestru z norské oblasti přichytí utržený skalní masivní balvan na dně chladné hlubiny, druhá oddaná nevlastní sestra ze švédské oblasti hledá zoufale páčidlo. S každým ponořením a vynořením se přece jen napětí navodit nedá, ovšem režisér Joachim Hedén v podstatě ani s ničím jiným dramatickým nepřišel. Naštěstí má jeho (sur)virválové dobrodružství, pojednávající o jednom ponorném víkendu, rozumnou stopáž (cca 80 minut), z toho počátečních 20 minut se řeší osobní problémy hrdinky ze švédské strany. Troufám si tvrdit, že s tak skvělou kamerou, jakou snímala Anna Patarakina, bylo zaděláno na výjimečný zážitek. Senzitivní diváci mnohdy pocítí chlad vodních hrátek až téměř fyzicky a sáhnou po teplém ošacení. Ovšem napětí je mnohdy na bodu mrazu, režisér nedělá vůbec nic pro to, aby přidal na obrátkách, celé to dění má kolovrátkový ráz, ke všemu mám i jisté výhrady k fyzické kondici obou ženských představitelek. Patrně měly zevnějšek z kovu, plíce měly nezničitelné a následky dekomprese jim dodávaly svěžest V podstatě neznámé herečky se tedy činily a můžeme se s nimi potápět za každého počasí a v každém ročním období, mráz jim dělá dobře. Joachim Hedén je kurážný fantasta. A již jsem zvědav, jak by vypadala případná letní verze těchto potápěčských fantazií s feminizovanými takty. 6/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Setřičko, ty mazlíku, dej mi loknout kyslíku!" Základní stavební kámen zastydlé hollywoodské odnože severské kinematografie aneb sesterská láska i hory přenáší, resp. nadzvedává. Použitelné coby výukové video pro začínající recidivisty, pod názvem: "Jak se dostat do zamčeného auta snadno a rychle", jehož obsah je v kostce: "Ten byl malej, chce to větší šutrák!", bohužel však neobsahující návod jak, sedím-li už uvnitř auta, otevřít jeho kufr. A já bloud myslel, že na to v autech bývá nějakej čudlík... Uměle vyrobený dramatický materiál dále obsahuje nádherné přírodní scenérie, větší než malé množství kyslíku,  odborné pojednání o fyzikálních principech páky, homemade dekompresní zvon a finále, které potěší citlivé divačky i pana Kesona. Obsahuje též zkrácený kurz sebeobrany proti vzteklým čoklům, poslušně hlídajícím barák před drzými zloději. R.I.P. Rex. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po celú dobu napínavá survival jednohubka s krásnou prírodou a s mcgyverovskou snahou vyriešiť v krátkom čase zložitú situáciu. Chvíľami som mal dojem, že márna snaha hlavnej predstaviteľky sa zámerne snaží posunúť film do bláznivej komédie, pretože na čo táto žena siahla, to pokazila. Ale že sa nakoniec vynájde, nemôže pripadať ako spojler nikomu, kto už niečo podobné na plátne videl. Mierne nadpriemerné hodnotenie namiesto vysokého dávam kvôli návšteve v chate, pretože tá doslova sľubovala nejakú zaujímavú dohru na súši, pričom film zrazu len tak sucho (i keď všetci boli mokrí) skončil. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Domaci predvidatelne drama. Maly nezavisly film. Jedna za srdce berouci scena. Trochu napeti. Presny popis nebezpeci potapeni. Presvedcive herecke vykony. Skandinsvske scenerie. Cele mi to pripadalo, jako by to napsal pocitac. Nenasel jsem odpovedi na otazky 1) Jak to,ze se potapi uprostred niceho v zime? 2) Proc se vubec potapeli? 3) Proc tento fm narozdil od holywoodskych filmu nema rad psy? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobne ako neskoršia verzia z 2023 to má svoje výborné momenty, kedy je napätie. A ešte to má krásne obrázky scenérie. A potom to má momenty, kedy od nelogiky nechápete a tiež ten čas plynie akosi čudne, keď za pár minút dokáže pani zlatá prejsť od fjordu až k chate, vylámať ju, tam sa popasovať so psom, urobiť bordel, nakresliť náčrt... zatiaľ čo jej drahá pokrvná čaká na dne, aj tri kávičky by si stihla dať... Hej pritiahnuté trocha za vlasy. Film má tiež zbytočné flashbacky, ale ešte zbytočnejšieho psa. Toho živého. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Severské filmy majú svoje vizuálne čaro, v tomto prípade hrajú fantastické horské scenérie tiež svoju úlohu. príbeh je o dvoch nevlastných sestrách, ktoré sa dostanú do nepredvídanej situácie a musia jej čeliť. Jednoduchý survival, trochu nelogickostí, akcia na úrovni a taktiež napätie. Našťastie si film nerobí zbytočné ambície a takto k nemu treba pristupovať. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Život po vodou a nebo čekat na smrt, skvělý soundtrack výborný nápad na film, celkově to bylo slušně napínavé a hodně slušné. Herci zahrála skvěle a drama zapůsobilo, jednoduchý ale zajímavý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem bohužel viděl americký remake The Dive, tudíž budu komentovat nejenom opožděně, ale i jaksi obráceně, tedy porovnávat starší předlohu s její mladší kopií. Takže: Příběh se sice odehrává v zimě a v Norsku, ale hlavní struktura děje i některé celé scény jsou u obou filmů prakticky totožné. A krása zimního Norska si v ničem nezadá s krásou letní Kalifornie. Zůstal zachován i cynický "žert" se "sadou na opravu pneumatik", kvůli kteréžto zhovadilé moderní vyfikundaci jsem si radši kdysi u mého Korejce připlatil za konfiguraci s dojezdovou rezervou a... HEVEREM! Oceňuju taky, že tvůrci originálu projevili větší snahu o psychologickou propracovanost postav, i když na každé ze všech tří žen by se našlo leccos animálního. Tak třeba starší ségra je husa, mladší je slepice a jejich madre je pak s prominutím kráva jako prase. Celkově se jedná o nadprůměrně záživný a napínavý thriller a navíc v něm jako bonus zazní jedna parádní popová pecka, kterou už teď točím asi počtvrté za sebou, zatímco píšu tenhle komentář. (Sakra, tak proto mi ten song ihned připomněl The Knife, zpívá ho totiž jejich zpěvačka.) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nevzalo. Některé z podvodních záběrů jsou sice hezké a povedla se i jedna z úvodních scén z lodí, ale jinak mě to nijak nenadchlo. Ono je to dáno i tím, že vyprošťování z pod šutru není samo o sobě zábavnou činností a Hedén ho nedokázal opentlit ničím, co bz člověku zvedlo tlak. Samotný komplikovaný vztah nevlastních sester mi tu pak přišel naprosto zbytečný. Jinak co se týče zabití psa, tak to mi na rozdíl od ostatních nijak nevadilo, ale překvapilo mě, že si přitom hlavní hrdinka neublížila, protože po celou dobu se jevila jako neskutečné kopyto.30% ()

Reklama

Reklama