Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na námět Martina Scorseseho vznikla tato jemná antologie hudebního směru, který utvářel americkou kulturu na přelomu 19. a 20. století. Díky sedmi pohledům sedmi různých režisérů (samotného Scorseseho nevyjímaje) zachytila série blues od jeho počátku až dodnes a zároveň velikány jako Art Tatum s méně známými, ale neméně skvělými bluesmany. To je B-L-U-E-S. (Sharlay)

(více)

Recenze (11)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Skvostný dokumentární seriál. Co díl, to perla! Živoucí síla života v pár akordech... "...Z temných hlubin do nadoblačných výšin..." To dokáže blues... - - - Jak tohle okomentovat, když na to samo slovo nestačí? Když VŠECHNO JE BLUES, z blues vzešlo a v blues se obrátí... :-))) ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

"Jestlipak víš vlastně co je blues / to už by si měl dávno znát / Jestlipak víš vlastně co je blues / to už by si měl dávno znát / Nic to není jen vem srdce kus / do dlaně a začni hrát." (Jiří Suchý) ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, plné skvělé hudby. Pro mě spousta nových hudebních objevů, ale tento seriál má jedno celkem podstatné mínus. Točilo to více tvůrců, kteří měli volné ruce a mohli si točit po svém, tudíž se nějak vytrácí koncepce. Možná by se vyplatilo natočit seriál s promyšlenou koncepcí. Zahrnou více forem blues a vzít to pěkně chronologicky od kořenů do současnosti. Pak by to bylo za pět hvězd. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který má tolik chutí, kolik chutí má i blues. Jednotlivé částli pokrývají Ameriku i Velkou Británii, celé 20. století, legendární muzikanty i ty, kteří blues milují. Zachycuje ty hudebníky, kteří před 10-ti lety ještě byli naživu, ale už nejsou mezi námi. Uslyšíte hrát známá jména nebo se dozvíte o těch, o kterých jste předtím nikdy neslyšeli. Dozvíte se pravdivé historky, ale i legendy. A uvidíte setkání kamarádů po mnoha letech. Na dokumenty se můžete dívat, nebo jenom posluchat. Je toho hodně a všechno je to blues. ()

ugly_joe 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého, kto má skutočne rád hudbu. Zapredať pritom dušu diablovi nemusíte, ale pomáha to. "The blues is the roots; everything else is the fruits." - Willie Dixon. ()

elgreco 

všechny recenze uživatele

Naprosto povinné pro VŠECHNY hudební fandy. Některé díly a okamžiky jsou na čistých pět, ne-li šest. Některé (těch je daleko méně – zejména Eastwoodův díl a díl o britském blues) na tři. Blues není jen hudba, blues je celý život, i se svými mýtickými kořeny v nebi i pekle. Kolik síly může být v těch „třech“ akordech. ()

Reklama

Reklama