Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je podle mě ne zrovna sympatický chasník, čili role prokurátora jdoucího proti malému klukovi mu sedí jak Rumcajsovi klobouk. Sjůzn zase hraje ochranářku dětí s vlastním životem na dranc tak přesvědčivě, až jsem měl pocit, že si charakter advokátky napsala sama podle svojí současné životní situace. Ve finále je to takový ten film ve formátu závodů Formule 1. Předem vám ukážou trať a všechny zatáčky, takže pak jen dvě hodiny čučíte na auta jak jezdí dokolečka, aby pořadí v cíli nakonec bylo stejné jako na startu. Aspoň že to slušně odsejpalo. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Mě se tento thriller o chlapci, který byl s bratrem svědkem sebevraždy mafiána a jenž mu ještě před tím prozradil nebezpečnou informaci, líbil. Celkem slušně tu zahrál Brad Renfro v roli kluka, který hledá ochranu pro celou svou rodinu i když je jen dítě. Místo Susan Sarandon, která umí být daleko lepší bych si dokázal představit někoho lepšího, ale film je přesto napínavý až do konce a tak mu dávám 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdybych to neznal, grishamovku od Schumachera bych si představoval přesně takhle. Kolem soudu to šlape, v thrillerových vodách klesá a víra v šťastné konce nových začátků odpovídá duchu doby. Prim samozřejmě hraje obsazení. Jones si jede dalšího Samuela Gerarda, tzn. cílevědomý vůdce týmu, který štěká pokyny (možná proto, že je na podřízené pes), Sarandon si ve své oblíbené roli ochránkyně potřebných počíná naprosto suverénně a Renfro debutující jako protivný umanutý spratek si permanentně koleduje o vyliskání (takže svou roli zvládl dobře). Kromě toho se ve vedlejších úlohách objeví plejáda známých tváří spjatých s devadesátkami (Macy, Walsh, Patton, Lecterův dezert Heald, doktor z pohotovosti Edwards či třeba posledním skautem naklepaný Coates). A mimochodem, pokud se budeme bavit v rovině krimi, těch nejhroznějších zločinů se tu dopustil LaPagliův Barry „Břitva“ Muldano výběry ze svého šatníku.. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Pozreté po rokoch. Skvelý film, ktorý je dosť podceňovaný. Skvelé herecké obsadenie. Výborné herecké výkony. Príbeh je zaujímavý a napínavý. Je tu aj dosť humoru, čo ma prekvapilo na daný žáner. V podstate nemám čo vytknúť filmu. Dĺžka filmu je 116 min čo je akurát. Charaktery postáv sú veľmi dobre napísané. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět všeznámý, ale v tomto případě přeci jen jiný. Jedenáctiletý kluk se stane svědkem vraždy a tak se stává korunním svědkem, který na úkor tohoto faktu pozná co je nátlak policejních vyšetřovatelů a výhružky mafie. Ani jeho právnička a vlastně i opatrovatelka to vzhledem k těmto důsledkům nebude mít jednoduché. Příběh je plně rozvinutý a dějově dává prostor všem stranám. A tak se tímto divák plně dokáže vcítit do chlapcovi situace a poznat tak jeho nelehké konání a rozhodování o sobě samém. Velice povedený snímek poukazující všechny aspekty kolem svědectví nezletilým svědkem závažného zločinu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama