Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každé léto děti ze dvou táborů na břehu jezera vedou "válku". Více než hra je to však rivalita mezi bohatými letními návštěvníky severního tábora a mezi obyčejnými obyvateli východního tábora. Dvanáctiletý Julien, náčelník indiánů východního tábora, se zamiluje do Sáry, která je sestrou vůdce Dobyvatelů ze severního břehu. Každý večer se Julien a Sára tajně a ve vší nevinnosti scházejí na ostrůvku v jezeře a vyprávějí si o svém životě a svých zážitcích. Ale "válka" stále trvá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto snímku jsem si vzpomněl na starší francouzský snímek 'Knoflíková válka' a na svoje dětství. Doby, kdy dvě děcké party spolu bojují o určité postavení a pak čelí nelibosti svých rodičů když se domů vrátí celí od bláta, jsou nenávratně pryč. Tento snímek o takových dětech je a natočen je vskutku příznačně. Dobrodružný rodinný příběh u dospělých diváků může vyvolat vzpomínky a u současný mladých jen nepochopení a kroucení hlavou. I já podotýkám, že doba bez mobilních telefonů, MP3 přehrávačů, tabletů a herních konzolí byla opravdu nádherná. Člověk měl k přírodě a k prožití leckterých dobrodružství daleko blíž. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mít pevnost, navíc fakt dobře vychytanou, honit se s klukama po obřích kanadských lesích a denně zažívat dobrodružství. Takové možnosti mají hrdinové filmu. A i já s kamarádem v dětství jsme byli v lese prakticky denně. A to jsem kluk z města, ti z vesnice to mají ještě lepší. Rozhodně to divákovi navodí atmosféru dětských let, tedy pokud je neproseděl u počítače, tabletu či videoher, což rozhodně není můj případ. V mém dětství byly mobily výsadou podnikatelů a pár bohatších dětiček a počítače taktéž. Tablety neexistovaly. A jsem za to rád. Tohle tedy snímek splňuje. Dobrodružný film to je, ale více než komedie spíše rodinný. Závěrečná scéna s požárem však nic nemění na tom, že film je dějově docela hubený. Zábavný není ani scénář a že na hudbě dělal Čech mě taky nenutí k vlasteneckému obdivu, neboť hudba též nic moc. Zkrátka, odrazový můstek pro pár dětských herců? Možná ano. Film k zahnání nudy? Ano, pakliže máte co 95 minut žehlit nebo v té televizi vážně nic lepšího není, vraťte se do dětských let, tím spíš, jestliže jste je strávili mezi paneláky, a nahlédněte do tak trochu jiného dětství v krásné severní kanadské drsné přírodě. ()

Reklama

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V jednu chvíli rodiče vyprávějí, jak se poznali jako děti během zimní bitvy, která skončila smrtí psaí. Tím odkazují na podobný kanadský film O psu, který ukončil válku (1984). (lkjh)

Reklama

Reklama