Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva manželské páry - ale kdo vlastně patří ke komu?  Některé svatby mohou být nečekanou příležitostí k seznámení zúčastněných. Tak se stalo, že učitel tance Larry přišel se svou půvabnou energickou ženou Tish na svatbu strýčka. Setkal se tam s křehkou sekretářkou Mariou, která s manželem Tomem přichází pro změnu na svatbu své matky. Larry se cítí k Marii neodolatelně přitahován. Ten večer mezi nimi nevzplane jiskra, ale přímo požár. Tajní milenci se chtějí vrátit do svých docela spokojených životů. Maria ke svému obchodníkovi s auty a Larry k výčitkám své ženy. Je to však možné, když srdce chce něco jiného? Ukazuje se, že ve vztazích není nic stálé, vše se vyvíjí tak, jak má, i když to zúčastněným převrátí život.
Film vznikl jako remake francouzského snímku Cousin, cousine z roku 1975. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Každý nějak začínal a tak než Joel Schumacher doletěl Volným pádem k Telefonní budce natočil usměvavé melodrámko, které - jak praví klasik - neurazí ani nenadchne, ale určitě potěší půvabnou Isabellou Rossellini. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý remake zapomenuté (leč mnohokrát oceněné) francouzské předlohy, která v 80. letech úspěšně brázdila americká klubová kina. Zdánlivě tradiční romantická limonáda, která na pozadí legračních svatebních tradic a rodinných sešlostí sestavuje dohromady nepravděpodobný pár těží pak zejména s Schumacherovi citlivosti vůči postavám, dobrým dialogům a důrazu na osmdesátkový hédonismus, pomíjivost, její připuštění a proto možnost neustálých nových začátků, demonstrovaných seniorskými svatbami na nichž se odehrává polovina filmu. Ďábel se skrývá v detailech a Schumacher to věděl od začátku. Nejsilnější je pak film v různých odbočkách, krátkých vytržených momentech a nevázaných konverzacích. Díky tomu si lze užít romanci i tak nepřitažlivých lidí jako Ted Danson a Isabella Rossellini. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna oddychova komedia od rezisera Joela Schumachera /8 mm, Telefonni Budka/, rezisersky zrucne, obycajne dialogy prevladaju, herci neznami, ale zahrali to dobre. Prijemna oddychova komedia . 70 % ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Film mohl být výborný, bohužel scénář průměrný a Schumacher ještě neměl tak dobrou režii, aby to vylepšíl. Takže jediné co zůstává jsou kvalitní herci. ()

Reklama

Reklama