Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Champak Bansal (Irrfan Khan) z indické střední třídy má dva poklady: svou dceru Tariku (Radhika Madan), kterou odmalička sám vychovává a tradiční zázemí široké rodiny, zahrnující také jejich obchodní podnikání. Velikým snem Tariky je poznání cizých zemí. Možnost stipendijního studia v Londýně se zdá být splněním její touhy. Bude ale mít potřebné studijní výsledky? A bude ji otec opravdu chtít podpořit a dokázal by to vůbec? Champak sám neumí ani dobře číst. Unesou jednotlivci, široká rodina a jejich vztahy příliv nových možností a snů? Vtipný pohled na to, co jsou lidé ochotni jeden druhému provést a jeden pro druhého udělat. (mmirri)

(více)

Recenze (2)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Hindi Medium, opäť výstižné, trefné a plné ironickej satiry, ktorá na prvý pohľad pôsobí s dôvtipne, ale keď sa človek nad tým zamyslí, je to skôr smutné. Prvá tretina filmu odohrávajúca sa v Indii nebola až tak oslnivá, ale po presunu deju filmu do Londýna to konečne nabralo na obrátkach. Samozrejme, mnohé veci boli úplne iracionálne a nereálne, ale na účel komédie a satiry to úplne zapasovalo. Hlavná postava Champaka bola vynikajúca, starostlivý otecko (až príliš), ktorý mieni obetovať pre vlastnú dcéru všetko (hoci tá si myslí opak). Niektoré dialógy, scénky a jazykové nedorozumenia boli naozaj smiešne (najmä keď v Dubaji vybavovali pasy, to bolo Top!). Posolstvo pekné, tak ako aj v spomínanom Hindi Medium, ale z celkového pohľadu Angrezi Medium až tak vynikajúce nebolo, a dosť mi tu prekážala predovšetkým tá zbytočná teatrálnosť, ktorej tu bolo až-až. Ale na také silnejšie 3*  to určite bolo. Btw. Irrfan indickej kinematografii neskutočne chýba :( ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Po Hindi medium zase nové způsoby, jak dostat dítě do vytoužené školy. S humorem a nadhledem podaná chvála rodinných hodnot. Milý film, milý Irrfan. ()

Reklama

Reklama