Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

peproch 

všechny recenze uživatele

Když atraktivní Hilary změní život, nalezne v osobě nemocného Victora nejen inspirativního mladíka, ale i potížistu, který se rozhodne vmanipulovat se a ji do romantického svého umírání, čemuž ale ona odmítne trpně sekundovat a .... konec je  neurčitý, rozhodne se Viktor vážně léčit, má šanci se uzdravit nebo .... Chvílemi jsem u filmu usínala, což je moje chyba, protože jsem jaksi nedokázala najít jakékoli osobní souznění s postavami, byly mi lhostejné. Moje škoda. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Domácí úkol splněn. Dostatečně dojemný scénář, dobré herecké obsazení a pěkná lokalita. To vše osladit intelektuálským tlachání o umění, pár svůdných scén a nezapomenutelné oblékání kalhotek a máme tu povedený film. Jak říkám, domácí úkol splněn. Úplně je cítit to odšktávání splněných úkolů. Slzy, dojetí, romantika, erotika, poučení, sebeobětování, naděje..... Hotovo. Teď se jen zamyslet, proč divák cítí to tlačení na pilu. Příště více lehkosti a méně Klimta. Ty věčné záběry na nahou zrzavou krásku už byly opravdu moc. Ještě, kdyby to byla Julia, ale takhle.... Na druhou stranu, Campbell Scott je opravdu věrohodný a příběh opravdu natolik silný, že se na opakování v TV vždy ráda podívám, jen přepínám to přehnané předvádění rozdílných světů hlavního páru (nóbl restaurace versus disco bar). A pokaždé si v duchu přidávám epilog, ten mi k dovršení příběhu rozhodně chybí. A v každém období života je ten dovětek jiný. Nejčastěji si tento pár užije ještě krásných 5 let, než Victor zemře. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Další film, na kterej sem se dívala jen kvůli Vincentovi. A čekala sem na něj skoro hodinu (se divím, že sem to vůbec vydržela). Další film, ve kterým hraje s mojí neoblíbenkyní Roberstkou (doufám, že poslední). Další nudnej, romanickej film, kterej chce hrát na city diváků. Na moje teda ne. Mne to prostě nebaví - romantinka se zubící se Julií. Ještěže tady aspoň Vinc vypadá k světu - rifle, roztrhaný triko, mikina, opasek s nářadím - takový týpky mám ráda ;-) Toť vše pozitivní, co sem na tom shledala. Takže můžu si odfajfknout další film s Vincem, kterej už vidět nemusím (ještě štěstí, že to bylo v tv a já se nemusela zatěžovat stahováním :-D) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Smrt si bohužel nevybírá a klidně si příjde pro mladého člověka, který má ještě celý život před sebou. Život je krátký a proto si ho musíme vážit. Neměli bychom ho jen tak promrhat. Člověk je schopen udělat cokoliv, aby mohl být s tím koho miluje a obětovat mu vše, i kdyby to bylo jen na krátkou dobu. Příběh vás zasáhne svou lidskostí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Taková ta uplakaná klasika. Jenže v některých momentech zůstává pro diváka neobvykle lhostejnou. Rakovina (případně AIDS) jsou ve filmu vždycky silnou látkou, jenže se obávám, že Joel Schumacher (stejně jako v případě Hráčů se smrtí) dokázal zašlapat poměrně zajímavý příběh. První půlhodinka je přitom moc fajn. Atraktivní, vitální a veselá Hilary našla přítele při muchlovačce s jinou, najde nabídku dělat ošetřovatelku v jisté prachaté rodině. Zatímco otci vadí její nekvalifikovanost, synáček už má dost starých ženštin po přechodu v bílých pláštích a děvče v minisukni přijímá. I přes chemoterapii je to sympaťák, takže je nám jasné, co se asi stane. Loučení se životem přeruší jiskra naděje, ale nakonec ani romantický víkend nepomůže. Schumacher je pak čím dál těžkopádnější, dialogy jeho hrdinů jsou čím dál prázdnější, emoce čím dál sterilnější. Je to velká škoda, protože duo Scott-Roberts hraje velmi dobře a řadu scén téhle slzavé romance probouzí k životu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama