Reklama

Reklama

Sever a Jih - 2. kniha

(série)
USA, 1986, 9 h 24 min (Minutáž: 94 min)

Epizody(6)

Dvoudisková, šestidílná epická sága, založená na románu Johna Jakese Láska a válka, v jejímž obrovském hereckém ansámblu se objevuje více než dvacet minulých i současných hollywoodských hvězd. Příběh o rozděleném národu a dvou rodinných klanech, které se po vypuknutí občanské války roku 1861 ocitli na opačných stranách: Hazardech z Pennsylvánie a Mainech z Jižní Karolíny. S postupujícími boji se životy v zázemí stejně jako na frontě drasticky mění. Nenávist, předsudky a hrabivost, které začínají rozleptávat národ, ohrožují i samotné základy lásky a přátelství mezi oběma rodinami. (Magic Box)

(více)

Recenze (23)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně rychle, jako jsem se nadchla pro první sérii, druhá už mi nedává tolik radosti. Přeci jen příběh je stále týž, občanská válka je spíš vedena krajkami než čímkoli jiným a očekávané vrcholy jako například svatba mezi Orrym a Madeline se odehraje jen tak mimochodem... Překotné množství válečných událostí se jen vrší a vrší až do zdárného ukončení bojů. Bohužel ale jednotlivé postavy ztrácejí své zázemí a jejich vývoj je prapodivný, Virgilia Hazardová budiž nejpalčivějším příkladem (ač ji stále skvěle hraje Kirstie Alley). ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vesměs platí totéž, co jsem už napsal k první sérii, nerad bych se opakoval. Pokračování se nese ve stejném duchu, úroveň se drží v stejných výšinách... Historie pokročila a tentokrát se děj točí a víří v krutě bouřlivých letech 1860-65, kdy Spojené státy sužovala bratrovražedná válka a kdy Mainovic a Hazardovic rodiny byly na dlouhý čas rozděleny papírovým nepřátelstvím. Skvělý seriál, kterému ale možná trošku škodí zbytečné natahování děje a nepříliš sympatická a dráždivá televizní cudnost.. :-) (Ashton a Elkanah Bent jsou jedni z nejprovokativnějších a nejvíc kudlu-do-srdce-si-zasloužících seriálových záporáků, co znám...) ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem asi objektivní, získal jsem k tomuto seriálu odstup už v první sérii a ke druhé jsem asi proto přistupoval s velikým podezřením, které se zřejmě změnilo v zaujatost. Neberte mne vážně, ale mně se to nelíbí. Aspoň těch 60% dávám hlavně kvůli námětu a technickým řemeslům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní s prvou sériou je to o stupeň nižšie. Intrigy, klamstvá pokračujú, ale osud postáv sa podľa mňa vlečie viac, ako by bolo potrebné, a to na úkor vojenských scén, ktorých tu je hojne, no na škodu. Navyše postava Abrahama Lincolna je zobrazená málo hodnoverne, herec sa na neho vôbec nehodil, pripadá mi to, akoby len nalepili hocikomu bradu a bokombrady a už môže hrať amerického prezidenta. Herecky tu ale vystupuje z radu Terri Garber, výborne zahraná mrcha na storako spôsobov. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak nás celá první řada připravovala na celý konflikt a sledovali jsme příčiny jeho vzniku, tak ve druhé řadě už sledujeme celý její průběh. Neskáče už se tak tolik v čase, sledujeme rozsah cca 4 let od začátku do konce války. Druhá série je mnohem více velkolepější a objektivnější. Už to nejsou jen příběhy jednotlivých postav, ale je to příběh celé Ameriky. Přibylo reálných postav, které jsou všechny naprosto dokonale obsazené. Ne všechno pochopitelně dopadně dobře, taková už je válka, a všichni si tak postupně uvědomují, co muselo být obětováno a co ztratili. Obrovské davové scény, nádherné exteriéry, dobová věrohodnost...Ani druhé řadě vesměs nejde co vytknout. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, to se ještě točily seriály, které měli začátek a konec a nedopisovaly se za pochodu, jak je tomu u dnešních sraček a lá Lost. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdičky, ale když se tak zamyslím, kolik takových povedených historických seriálů dneska je? A výborný casting! Každá postava výrazově přesně zapadala: Klaďasové byli všichni sympatičtí , záporáci naopak. Plný počet. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně zpracovaný námět jednoho z nejvýznamnějších období USA. Výborné herecké výkony, ale trochu moc, pro Američany asi nezbytné, romantiky. Nicméně autoři se, jako prakticky ve všech snímcích o válce Severu proti Jihu, vyhli tomu nejpodstatnějšímu. Válka za osvobození černých otroků, kteří byli násilně dovlečeni na Americký kontinent, se vedla na půdě ukradené původnímu obyvatelstvu, indiánům. A o ty v této válce vůbec nešlo. Jich se nikdo neptal. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherně zpracovaný seriál o ničem. Jeho kladem nebylo podání historických faktů, ani herecké výkony, jako celkový vysokorozpočtový vizuál a atmosféra. Při vzpomínce na něj mne dojímá nostalgie a smutek, kolik let už uběhlo. Za mne 60%. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George Hazard - nejlepší a nejkladnější postava celého seriálu. Napínavý a dramatický vyfabulovaný děj je prokládán historií občanské války v USA. Děj je dost smutný - konce Augusty, Virgilie, Clarissy, vypálený Mont Royal. Alespoň, že všichni záporáci zmizeli postupně z děje - až na toho nejhoršího, jak divák zjistí v seriálu Nebe a peklo (tj. vlastně Sever a jih III). ()

Reklama

Reklama