Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Diskuze

JADIM

JADIM (hodnocení, recenze)

Očakával som príbeh normálneho človeka, na ktorého sa nabalí toľko vecí, že nakoniec vybuchne, ale takúto zvláštnosť som rozhodne nečakal, čo beriem ako nepríjemné prekvapenie :D
 

Uživatel JADIM smazal svůj příspěvek.

Uživatel Miller smazal svůj příspěvek.

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

No, nevidět už dávno tento film (kdyby ho nenatočili), tak už jsem možná byl předlohou ... ;-)

Uživatel Bloodyn smazal svůj příspěvek.

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Keď tak rozmýšľam, pred odchodom na mólo Michael video pauzol. jakto že na konci bolo zapnuté?

na příspěvěk reagoval detektivmusk

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Kultový film.. Skvelej pohled na věc. Jeden z nejvíc zapamatovatelnych filmu. Takovej personal apocalyptic film se skvělým podtextem:-)

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

Kultový film.. Skvelej pohled na věc. Jeden z nejvíc zapamatovatelné filmu. Takovej personal apocalyptic film se skvělým podtextem:-)

Flagg

Flagg (hodnocení, recenze)

majo25: Názor Ti neberu, ale já Foo Fighters miluju, a zrovna tahle se mi líbí z nejnovějšího alba skoro nejvíc.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Flagg: hej, dobrá inšpirácia či paródia, ale tá hudba je hrozná

devinski

devinski (hodnocení, recenze)

I am the bad guy? How did that happen ... I did everything they told me to.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

kill8: Uchylné čokoľvek nie je nič pre mna, dupľom nie úchylná komédia :) Ale dík za tip.

Hamaradža

Hamaradža (hodnocení, recenze)

Majo25: God bless america by som remakom nenazval, ale je to námetom dosť podobný film. :) Trochu horší, trochu vtipnejší, trochu úchylnejší, ale furt dosť dobrý. :D

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

V téhle kapitalistické pakárně mám 100x denně chuť udělat to samé...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Len jedna záhada mi vrtá v hlave, čo vo filme nevysvetlili, že kde chodil celý ten mesiac každý deň, odkedy dostal padáka?

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Excelujú výkony Duvalla a Douglasa. Dobrý presne ako hovorí Ludja, takéto veci by chcel v živote urobit aspon raz každý z nás :) Aj ked to nebola komédia, rehotal som sa takmer celý film. Toto by si možno zaslúžilo remake, ale napr ako vážny film. Hodnotenie: 70%

wayne99

wayne99 (hodnocení, recenze)

Jaký je dabing na právě vydaném DVD? Film jsem viděl několikrát, ale český dbing se různí, ten nejlepší byl v původním obsazení: Michael Douglas - František Němec, Robert Duvall - Ilja Prachař a Rachel Ticotin - Veronika Freimanová.

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Hanba mi, že jsem to tak dlouho přehlížel. Nadupaný kousek!

Joker Punx

Joker Punx (hodnocení, recenze)

Fakt pro mě nejlepší film s Michaelem Douglasem,tuhle roli zahrál fakt dokonale!

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Výbornej film. Hlavně proto, že tyhle věci chtěl aspoň jednou udělat snad každý z nás...

KloudaSV

KloudaSV (hodnocení, recenze)

Nevim proč ale v mnohém sem se s hlavním hrdinou ztotožnil, bezbouďáci somrujíci vo pětku na vlak a větve na každym rohu, takhle to vypa.dá když lid vezme zákon do svých rukou v podání skvělého Michaela Douglase.

pepicek444

pepicek444 (hodnocení, recenze)

Naprosto skvělý námět. Perfektně rozjetý začátek, kazí neinteligentní dojezd fimu. Nechápu proč se vždycky najde nějaký blb, který do jinak skvělých US filmů vpašuje rodinné problémy. Kdyby děj neustále gradoval, byť až do odstřelení hlavního hrdiny, tak je to naprostá a absolutní bomba!

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Včera sem měl nějakou cestu přes Cejl, bylo ukrutný vedro, úplný tropy a já si nemohl nevzpomenout na tenhle film. Připadal sem si totiž dost podobně, jako když se D-FENS potloukal po té latinoamerické čvrti =)

Redix

Redix (hodnocení, recenze)

Naprosto Excelentní Michael Douglas. A ty scény, to je radost pohledět. Nejlepší je asi ve fastfoodu :)

shisho

shisho (hodnocení, recenze)

Neviem ci je to tym dementnym slovenskym dabingom, ale toto ma nehumanne nudilo. Pride mi to na urovni akcnej komedie typu haluze s Jackiem Chanom...1*

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

D.Moore: Ale tak... Telefonni budka se Volnemu padu preci vyrovna (ostatni JS filmy ale za nic nestoji)

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Herecký koncert MIchale Douglase a Roberta Duvalla diriguje Joel Schumacher. Ten si na sebe ale naneštěstí (pro něho) upletl takový bič, že Volný pád dodnes nepřekonal a už, obávám se, ani nepřekoná. Jeden z mých nej filmů s naprosto kultovními scénami - hamburger, obchod se zbraněmi atd. atd. atd.

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama