Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 094)

Tanulin

všechny recenze uživatele

Film hodnotit nebudu, protože tohle je snad jediný film s M.Douglasem, kterého zbožňuju a nesmírně si vážím jeho filmových kvalit,který se mi prostě nelíbí. Nějak sem to celé nepobrala a nebavilo mě to. Ne a ne a ne. ()

SunnyMan 

všechny recenze uživatele

Myšlenkou rozhodně dobrý film, který se nesnaží o nějakou realistické pojetí za každou cenu ( na to jsou ty jeho zastávky po cestě až moc velký "náhody" ), ale jinak dobře těží z toho, co asi už v životě napadlo snad každého....tedy proč ten svět sakra nefunguje jak má, proč lidi takhle blbnou a vůbec......do toho těžký život policejního detektiva před penzí........opravdu nebýt toho, že nakonec scénář začne Douglase představovat jako totálního magora ( asi aby to bylo přijatelnější pro širokou veřejnost..:) ), tak by to bylo jasnejch pět, takhle za tohle otupení celého námětu musím minimálně tu jednu ubrat. ()

agentkenny 

všechny recenze uživatele

Výborný Michael Douglas a film natočený o událostech, které se ve světě opravdu mohou dít. A jako Douglas by jednou měl každý povstat a něco s tím zhuseným světěm dělat. Celou dobu jsem mu fandil, jen mě bohužel nenadchul konec, ale přesto dávám 5 hvězd, to si přece už jen Douglas zaslouží. ()

Morlor69 

všechny recenze uživatele

Zvuk běžícího motoru stojících aut, příšerné horko, smrad potu a bezmoc ho donutili vystoupit ze svého auta a nechat dálniční zácpu zácpou a vydat se pěšky cestou svému osudu. Ztráta rodiny, práce a sebevědomí. Takto prožívá svojí cestu muž v kravatě a bílé košili, mířící si to skrz město nástrah za vidinou opětovného žískání toho co ztratil. Plný zásad a jednoduchého lidského vnímání se stává najednou honěným zločincem, psancem společnosti, který pomalu ale jistě přichází ke svému cíli, svému osudu. Jedna z životních rolí Michaele Douglase nenechává žádného diváka chladným a je až příliž snadné vcítit se do charakteru hlavního hrdiny, podivínovi o němž nikdo do konce filmu neví, co to v hlavě vlastně má. V patách mu jde neméně skvělý herec Robert Duvall, jehož postava, místy až svatouškovský policista krok před důchodem, se pomalu vciťuje do pocitů padoucha a začne si uvědomovat i svůj vlastní život. Film Joela Schumachera plný zatajeného dechu a plného močového měchýře chytá diváka za srdce a po skončení filmu se ještě později stále sám přichytí, jak si v mysli pohrává s podstatou filmu a zadumaně civí do prázdného šálku kafe. Psychologický thriller, jehož krivka diváckého zaujetí drží horní hranice až do konce titulků. Skvelý filmový zážitek. Není co více říci. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Takže přátelé svět který budují lidé má být prý lepší než ten ve kterém jsme vznikli a narodili se, proč se tedy lidem dějí takové věci jako hlavnímu hrdinovy filmu Volný pád?? Že by to bylo tím, že to co vytvářejí lidé je peklo a ne ráj?? Asi to už tak bude. Nejlepší role Michaela Douglase, čistokrevná zábava od začátku až dokonce. ()

Axl.K 

všechny recenze uživatele

Volný pád je film u kterého se musím přiznat, že doteď nevím do jaké kategorie ho zařadit. Smutný a beznadějný scénář po kterém na mě padla trochu deprese a zároveň směsice těžko uvěřitelných postav, které možná nechtěně u mě po celou dobu vynucovaly permanentní úsměv v každé destruktivní scéně. Korunu této schýze nasadil ještě závěrečný souboj se stříkací pistolí ... Každopádně trefné postřehy o absurditě dnešního světa a života spolu s výkonem Michalela Douglase a Roberta Duwala u mě posunuly tento film až do 4hvězdové kategorie, kam si ale nejsem jistý že opravdu patří. ()

sury 

všechny recenze uživatele

Kde se stala ta chyba? Byla v něm. Ta chyba byla to, že byl cholerik, a to očividně ve světě kde žil nešlo a ne že všechno rozbíjel,ale i bez toho nic nefungovalo. Během cesty potkáva hromadu neprincipiálních lidí, které vůbec nezajimály hodnoty a potíže ostatních lidí. Byl špatný on a nebo společnost kolem něj? Byla to ta společnost, jelikož on chtěl pouze dojít domů a nikdo ho nepochopil, ani jeden člověk. Douglas, jako tento muž mně vyhovuje na tuto postavu více, než v jakékoliv jiné roli. Zásadně se mně filmy plný policajtů a vyšetřování nelíbí, ale tento film nasáklý pestrým dějem mě nasadil v hlavě brouka, jak na tom vlastně tento dnešní svět je. Dávám pět hvězdiček ()

arkim 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá ukážka vždy aktuálnych problémov v pestrej americkej spoločnosti. Vtipné a príjemné spracovanie smutných a surových podmienok, v ktorých sa ocitá naša spoločnosť. Zbrane ako silný prostriedok na vyvolanie jedine násilia, nech sú len predmetom na obranu, či hračkou. Dobrý film na štvrtok večer. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

I tak to může vypadat, když někomu jebne. Jeden z nejlepších výkonů Michaela Douglase (možná nejlepší) v jednom z nejlepších filmů Joela Schumachera (možná nejlepším). ()

cajda77 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už konečně nehraje toho uzlaného snona, ale zde šílence, a to se vším všudy! Lépe se mu nestavět do cesty, ale nedivte se ztratil práci v NASA, přišel o rodinu...navíc je "nemocný". Myslím, že velmi povedený thriller, i když poněkud zvrácený. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se zipperem111. Taky mi to přišlo postupně vygradované prostě až moc uměle a neuvěřitelně a o nějakém ztotožnění se tak nemůže být řeč. Oceňuji Douglase v jiné roli než je burzovní makléř, což je u něj obvyklé a již klišoidní. Jinak mi to zas až tak výborné ve všech směrech nepřišlo. 73% ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Ano, dokážu pochopit "rupnutí v bedně" a asi bych se v takové situaci a na takovém místě choval stejně. Ale neznamená to, že by byl film něčím extra, co by si člověk zapamatoval. 3* ()

skepticka 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne psychologicky vyhrotený dej a hlavný hrdina balancuje na pokraji absolútneho kolapsu.Záver ma nesklamal,vlastne tam sadol ako riť na šerbel.Douglas bol dokonale presvedčivý.Jeden z jeho najlepších výkonov. ()

MachPavel 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento úžasný psycho-thriller se po letech v současné blbé době opět stává velice AKTUÁLNÍ ....!!!!! :( ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas, bílý límeček, uvíznul v horku v dopravní zácpě a rázem z něj je neřízená střela. Nerozumní lidé se stavěli rozzuřenému nosorožci do cesty, zastavit ho může však jen ten správný člověk. 88% ()

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama