Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí odvážnému pokusu. Přivede se do stavu klinické smrti, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Na pokusu s ním spolupracují jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi se po úspěšném pokusu, který má za následek noční můry, zbystří smysly. Ostatní následují jeho příkladu. Klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento film mam zaujimavu spomienku i kvoli tomu, ze som povodne prisiel do kina na komediu PROMIN, JSI ZENATY (1992) so Stevom Martinom a s Goldie Hawn, ale kedze film neprisiel, tak tam hodili nieco starsie a to prave tento film. Mal som vtedy 13 rokov, takze ma ten film velmi lahko vtiahol do deja tak, ze ked som na konci filmu vysiel z kina, nemal som slov, tak som bol nadseny a jedina myslienka, ktora mi behala v hlave bola ta, aby som tento videl znovu. V podstate i vdaka tomuto filmu som spoznal mnohych hercov, ako Kiefera Sutherlanda a dalsich, jedine Juliu Roberts som uz poznal z inych filmov, ale v tejto ulohe sa mi velmi pacila. Hudba Jamesa Newtona Howarda bola skvela, striedal tam vsetko mozne podla toho, ktory z tych studentov co prezival, alebo co sa tam zrovna dialo. Myslienka a vobec tuzba cloveka zistit, co sa deje pocas klinickej smrti, ked srdce nebucha a nakoniec i co sa deje po tom, ked studenti toho cloveka prebudia k zivotu bola velmi zaujimava a teda aj to, ake nasledky to moze mat. Ja osobne by som dal trosku iny zaver a mozno by som dal dnes 80%, ale na ten pocit z prveho sledovania tohto filmu na velkom platne v roku 1992 nikdy nezabudnem a preto som sa rozhodol nechat plne hodnotenie. Prekvapilo ma aj to, ze producentom filmu je Michael Douglas. ________ Kiefer Sutherland - (Nelson) +++ Julia Roberts - (Rachel Mannus) +++ Kevin Bacon - (David Labraccio) +++ William Baldwin - (Joe Hurley) +++ Oliver Platt - (Randy Steckle) +++ Kimberly Scott - (Winnie Hicks) +++ Joshua Rudoy - (Billy Mahoney) +++ Produkcia: Michael Douglas, Scott Rudin +++ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

O budoucích doktorech je všeobecně známé, že mají láskyplný vztah k alkoholu, pod jehož vlivem páchají šílenosti různého charakteru. Prezentovaná ústřední pětice mediků se však ani nepotřebuje uvést do stavu nepříčetnosti, neboť i jejich střízlivý duch v nich vzbudil myšlenku na smrt - tedy alespoň klinickou. Být vlastními pokusnými králíky při opouštění a následném návratu do života je zajímavou myšlenkou, zhmotněné noční můry také nic nepokazí a pokud to dobře dopadne, tak budou mít dostatek relevantních informací do diplomové práce na téma:"Jak jsem přežil svou smrt". ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Navzdory hvězdnému obsazení (s čímž se taky vrátil můj neoblíbený neduh toho, že vidím herce a ne postavu, kterou hraje) to celé vypadalo hrozně levně a hloupě v čele s dětmi, které šikanují (a dokonce i přeperou!) dospělé lidi. Plot twisty, jestli se jim tak dá říkat, byly předvídatelné. Hloupé zdržování děje dražením NDE a vyvoláváním tak umělých konfliktů, když by se mezitím dala krásně prozkoumávat otázka života po životě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No kdyz jsem to kdysi videl, tak sem se u toho celkem bal, ale kdyz jsem to ted videl znova, tak uz ne, ale atmosferu to melo slusnou. Pribeh mi prisel celkem originalni i slusne zpracovanej a sviznej, herecky vykony hodne dobry, videt nektere herce, jeste nez se stali hvezdami, je fajn, ale precejen tomu neco chybi. Trosku me nastvalo, ze se William Baldwin neomluvil jako ostatni, mohla bejt docela sranda, kdyby voblejzal vsechny jeho zensky. Posmrtny zivoty byli zpracovany celkem dobre, ale urcite to slo nejak lip a vic originalnejc. Hudba Jamese Newtona Howarda byla celkem solidni a dokazala vyvolat tu spravnou atmosferu. Celkove z tohohle tematu moh ale Schumacher vytezit vic, protoze ze zacatku kdy to je celkem solidne rozjety se pak stanou takovy ctyri samostatny pribehy, kdy se kazdej vyrovnava se svym hrichem, a taky to mohlo bejt lip zakonceny, nez tim, ze vsichni prezijou a vsichni si odpusti. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"TODAY IS A GOOD DAY TO DIE." ------------- Veľmi zvláštny film, ktorý mi do filmografie obľúbeného Joela Schumachera celkom nesedí. Na sledovanie ma nalákali počiatočné minúty, počas ktorých de Bont perfektne snímal nejaké staré miestnosti s gotickými figúrami, Kiefer Sutherland a aj fakt, že Schumacher vie na nízkom rozpočte vykúzliť zaujímavé veci. Po dvoch hodinách ale na ničom z toho nezáleží. Nie som vôbec spokojný. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 23. října 1989 do 22. ledna 1990 v Illinois a v Kalifornii. (Varan)
  • Herci také využili ke své přípravě studii, kterou vypracoval scenárista filmu Peter Filardi a která se zabývala zkušenostmi pacientů, jenž byli na pokraji smrti. V rámci studie se přeživší oběti nehod shodovaly na vizi krásného světla na konci tunelu a přátelských hlasech, zatímco pacienti, kteří se pokusili o sebevraždu, popisovali emocionálně bolestné výjevy. [Zdroj: tv.nova.cz] (pornogrind)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Reklama

Reklama