Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celé USA je napadeno zabijáckými rajčaty a vláda se vše snaží udržet pod pokličkou. Najde lidstvo způsob, jak se této invazi ubránit, nebo bude rozdrceno zuřivou zeleninou? (Vitason)

Recenze (38)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mno. Zkuste si představit situaci, že byste jednoho dne otevřeli svou ledničku, ze které by na vás vykouklo rajče a jednu Vám ubalilo. Asi byste byste měli divný pocit, stejně jako já po zhlédnutí téhle rádoby parodie. Navzdory mé oblibě špatných filmů jsem se totiž příliš nebavil. Přitom začátek sliboval mnohé. Občas se zde mihla nějaká zábavná reminiscence na slavné filmy (např.Čelisti s plavajícími rajčaty v moři a ohrožujícími poklidně se koupající občany). Ale zbytek? Hodně a hodně nuceného humoru na úrovni Troškova Kameňáku, spousta absurdních scén, které nejsou vtipné ale hlavně trapné. Holt tvůrce filmu John De Bello není David Zucker, to ani náhodou. Což o to, samotná zmutovaná obří rajčata jsou fajn i se svými mumlajícími pazvuky. Ovšem divák si jich moc neužije,spíše většinu děje zabírá jakási špionážní zápletka, kdy tým pověřený vládou pátrá po zločincích, kteří stojí za záhadným zmutováním rajčat. Onen tým se skládá z parašutisty, který neustále chodí s vytaženým padákem, z černocha, namaskovaného jako Hitler, z jakési sportovkyně, která se neustále cpe steroidy a potapěče, který nikdy nesundává dýchací přístroj a občas se dusí. Hahahaha. Jedna absurdnější, ale nudná scéna střídá ještě nudnější a valící rajčata to nezachrání. Ani ten tlemící se herec ve scéně, kdy má hrát panický strach. Víc takových momentů a mohl jsem se alespoň bavit na účet tvůrců. Takhle jsem se jenom nudil. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

V první chvíli mylně získaný pocit z nějakého neotřelého „guilty pleasure“ se vytratí hned ve chvíli, kdy tvůrci vyjdou s barvou ven a přiznají, že chtějí dělat cílenou parodii. Bohužel parodii trapnou spočívající ve vršení jednotlivých gagů (které navíc nejsou vtipné) na sebe bez řádné dějově souvislosti, takže výsledek je zoufale křečovitou snahou být za každou cenu vtipný, což režiséra, scénáristu, autora úvodního vlezlého songu a bůhví čeho ještě Johna DeBella staví do poněkud nezáviděníhodné pozice totálního babráka, který nemá o filmařském řemeslu ani zbla ponětí a o jeho humoru lze taky úspěšně pochybovat. Zbytečná nuda, která se ale pravda, jen tak nevidí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejhorší, že opravdu zábavné to je asi jen prvních 5 minut (úvodní song mě fakt pobavil). Ona se totiž stala chyba v žánru, kdyby to nebyla parodie, ale čistokrevný horor, bylo by to tak blbé až by to bylo geniální. Takhle se bohužel dočkáme jen pár ale opravdu jen pár vtipných situací a skoro celej film je to fakt nuda. Vůbec největší přešlap je, že těch rajčat tam ani tolik není (na to že by měly zuby jako na plakátě rovnou zapomeňte) a film se spíš soustředí na rádoby vtipné figurky ala blbec s padákem atd. Na tenhle film jsem se těšil opravdu nehorázně ale po shlédnutí jsem zklamán. ()

May 

všechny recenze uživatele

Ono je velice zajimave pozorovat zenu, ktera dostava hystericky zachvat pri pohledu na mrnave rajce, ktere se jen tak s mrucenim prevaluje ve drezu a pomalu se k one hospodynce blizi pres celou kuchyn az se ji nakonec rozpatla po obleceni a tim ji zabije, ale.. to pocatecni nadseni cloveku vydrzi ani ne deset minut, protoze ten film je neuveritelne stupidni a sve kvality (netvrdim, ze jich je mnoho) okamzite utapi pod zasterkou "parodie". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ak sa ľudia bez humoru rozhodnú nakrútiť ultra/mega/vtipnú paródiu. A rovnaká partia ľudí bez vkusu a srandy si povie: buhaha, toto je kult jag sviňa! Nuž a odvtedy tróni kadejakým rebríčkom a knihám kultových filmov. Z ktorých je ale naozaj podarených a čímsi osobitých ako šafránu. Je to číročíry odpad, o ktorom nemá zmysel vôbec nič konkrétne písať. Preto opíšem len predstavu, ako na mňa zapôsobil a prečo si vyslúžil až jednu hviezdu: Kedysi dávno k nám zavítala rodinná návšteva. Mali dvoch chlapcov. Na raňajky dostali maslové chleby a nakrájané rajčiny. Na stole k nim mali soľ. Vtom obaja chalani zaprotestovali: "My nechceme soľ, ale cukor!". My sme sa začudovali, že oni si rajčiny nesolia, ale sladia. Oni zase, že my si ich solíme. A dodali: "Prosíme si práškový cukor!". Dostali. Výdatne si popráškovali rajčinové lodičky a schuti nimi zajedali maslové chleby. Pri predstave tej chuti sa mi obrátil žalúdok. Nuž a presne taký pocit som mal z filmu. Pri jeho sledovaní som si spomenul práve na túto príhodu. A nakoľko film aj príhoda z detstva boli o rajčinách, má film hviezdu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plagát a názov brilantné. Útoky rajčiat a ich dabing ("Mňmňmň!") vtipné. Ale zvyšok (= väčšina filmu) trápna snaha o paródiu. Škoda, námet je priam oscarový. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O zabijáckejch rajčatech jsem slyšel už dřív ale popravdě jsem nevěděl, že jde o víc filmů. Takže moje první seznámení s killer rajčaty bylo s filmem "Killer Tomatoes Strike Back!"(3 díl). A musím uznat, že jsem se bavil. Tak jsem se rozhodl zjistit kde to všechno začalo. A musím uznat, že oproti třetímu dílu je to hodně slaboučký. Ve většině případů převažuje špatnej humor nad tím povedeným. Jestli jsem u trojky psal, že se  těch rajčat dalo vymačkat daleko víc tak tady to platí dvojnásob. ()

Max-Wesslo odpad!

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film těšil. První minuty svědčily o slušné zábavě. Hned na začátku vás titulky varují zprávou "Když v roce 1963 natočil A. Hitchcock film s názvem Ptáci, zobrazující krutý útok hejna okřídlených kreatur, lidé se smáli... Na podzim roku 1975 napadlo 7 miliónů černých ptáků, odolávajícím jakékoliv snaze lidstva vyhnat je, město Hopkinsville v Kentucky. Už se nikdo nesměje." a následně uvidíte první útok rajčete. Ovšem dál už je to jen nuda a nuda. Samotná vraždící rajčata se objevují jen sporadicky a to jako velké oranžové koule valící se po zemi (jediný jejich pohyb). Hrozná hudba, hrozné herecké výkony a hrozné efekty stejně jako u dalších béčkových hororů 60. a 70. let. Ovšem kouzlo těchto filmů zde úplně chybí, jelikož je to vlastně parodie. Jasný odpad. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg se nám snažil vnutit, že nejnebezpečnější predátor pro člověka je žralok. Nevěřte mu a ani dalším filmařům, kteří nabízeli netopýry, včely, pavouky, krokodýly a jinou havěť. Všechno jsou to domácí mazlíčci v porovnání s tím největším zabijákem. Kterým je rajče. Attack of the Killer Tomatoes! mě zklamal hned na začátku, protože jsem tak nějak tajně doufal (něco jako když najdete pod stromečkem místo vysněného dárku ponožky) ,že to bude klasické hororové béčko, které bude zábavné jen svojí premisou a během filmu si bude utahovat ze zaběhnutých klišé, ale film se hned od začátku vybarví jako šílená parodie, která se svojí skladbou trochu blíží Kameňáku, protože většinu času film připomíná jen sled různých gagů (jejichž kvalita je silně kolísavá), které rámcují slaboučký příběh, ale tak párkrát jsem se zasmál (rajče s klapkami na uších, mrkev na konci) takže mi nedělá problém dát za tuhle nudu jednu hvězdičku. Myslím si, že se tvůrci u toho měli tvářit vážně a byla by to větší sranda. Každopádně kečupu si už budu více vážit:-) P.S. Víte jak natočit pořádnou honičku? Pusťte dvě nepojízdná auta z kopce. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Pane De Bello, jste opravdu frajér, že jste dokázal na tomto rajčatovém základu vzládnout hned 3 další pokračování. Dokážu si představit, kdyby tohle bylo myšleno vážně, že by to mezi úzkým publikem získalo pověst kultu. Ale v tomto provedení jen přemýšlím nad účelem celého filmu. 10% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem se dozvěděl při brouzdání na CSFD a hned mi bylo jasno, že se na něj musím podívat. Ne všechny horory s netradičními zabijáky musí být špatné. V dětství mě totálně vyděsili Slimáci a nedávný guilty pleasure horor Rubber se mi taky líbil. Při pohledu na hodnocení mi ale bylo hned jasno, že tohle nebude ten typ hororu, kde je komediální složka záměrem tvůrců. Ba naopak. A hned v první minutě se to potvrdilo. To když jsem byl svědky útoku prvního rajčete, které se prostě kutálelo po podlaze ke své oběti za žvatlavých zvuků. Střih na ječící ženu a konec... Tohle bude opravdu hloupost, která nemůže fungovat, pomyslel jsem si. Tady už se nepohybuji v béčkových, ale v céčkových a horších vodách. Čtyři scénáristé se podíleli na vzniku příběhu, ale nikdo nedokázal vymyslet, jak by takový věrohodný útok rajčat měl vypadat. Proto ve většině scén vlastně ani rajče nevidíme, je mimo kameru. A když už se objeví před kamerou, jde jen o obyčejná rajčata, které někdo házel do cesty :). Žádný efekt, žádná animace, loutka, nic. Prostě obyčejné rajče koupené v zelenině. Každopádně lidé z nejasného důvodu nejsou schopni rozmáčknout pár rajčat, asi došly zásoby kanad, tak se musí sejít nejvyšší velení a pohovořit si o tom, jaké zbraně na ně použít. A to jsem si poprvé uvědomil, že film se bude snažit hrát na komedii a parodovat sama sebe.... Scény se střídají s dvouminutovou pravidelností, mnoho z nich vyšumí do prázdna, pár je jich jen na zabití stopáže a občas se někde objeví rajče. Být z toho pětiminutový kraťas, snad by to fungovalo, protože takhle je to jen další příklad zbytečného filmu a vyhazování peněz. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příliš málo útoku vraždících rajčat, příliš mnoho vaty. Rajčatová variace na Čelisti zábavná, parodické a muzikálové momenty trapné, celek vlastně nudný... Škoda. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ani to neviem riadne definovať. Na komédiu málo vtipné, na horor postrádajúce všetko hororové, rajčinového pretlaku málo, plagát je najlepší, názov dvojnásobne prekonáva každú minútu filmu. Tvorcovia pracovali so zámerom vytvoriť komédiu a bolo by lepšie (vtipnejšie) kebyže sa Útočiace rajčiny tvária vážnejšie, alebo rovno vážne a brutálne. To by bola prča. Divák čaká že bude môcť aplikovať frazeologizmus "tak zlé, až dobré"- čím si najviac a rýchlo narazí čeľusť (áno, aj Čeľuste sú tu paródované). Priveľmi sterilne usmiate, nudné a všestranne neškodné, bez iskry, ktorou srší len názov. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmový komiks, plný bizarných postavičiek, so scenárom hodným nejakého ocenenia. Ak máte chuť na niečo, čo sa protiví vášmu vkusu a obsahuje niekoľko chytľavých pesničiek ( úvodná theme ), niečo čo hraničí s paródiou, ale predsa len si necháva zdraví odstup od žánru, niečo čo má kultový status a niečo, čo proste treba vidieť, STE NA SPRÁVNEJ ADRESE! ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tak z takéhoto filmého prešľapu vykrádal Tim Burton??? Čosi je hnilé v tom Hollywoode. Ale tento film je absolútne bez atmosféry, strachu a je tam len pár nezmyselných scén(na ktorých som sa smial(áno, hanbím sa)). ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký hlúpy až je trápny.Je to komédia,ale stupidná a nudná.Veľmi zlý zmysel pre humor.Neviem či to mala byť paródia na horrorové filmy,alebo čo.A tie dialógy,tak tie sú fakt ohromujúce,ako z osobitnej školy.Sám neviem prečo som dal za jedná. ()

Reklama

Reklama