Reklama

Reklama

Příběh dvou mužů, které nehoda jednoho dne svede dohromady. Walt Koontz (Robert De Niro) je konzervativní newyorský policista a hrdina ověnčený medailí za statečnost. Rusty (Philip Seymour Hoffman) je nápadný transvestita, která se připravuje na operaci změny pohlaví. Oba dva žijí ve stejném domě a oba dva na sebe chrlí jen nadávky. Pak ale Walta raní mrtvice a v rámci rehabilitační terapie musí navštěvovat hodiny zpěvu u Rustyho... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

De Niro je vynikající, ale ta šišlající role mi sama o sobě příliš nesedla. Celé to je navíc takové bezbarvé, bez chuti a zápachu, i přes zvolené prostředí vizuálně mdlé a herecky i dost přepálené (je mi jasné, že transky se prostě chovají určitým způsobem, jenže když mezi ně vsadíte chlapa po mrtvici, kde je pak „normální“ záchytný bod pro diváka?). Svého času jsem se divil, že šel film s De Nirem jen na video, dneska se divím, že to vůbec De Niro natočil. Bezva polda je pro mě osobně jedním z mála filmů s De Nirem, na které se mi opravdu těžko kouká… ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Tak Niro se musí zavděčit úplně všem? To mu ta banda transvestitská za to stojí? Ale jinak Niro zahrál postiženého člověka dokonale! Kam se na něj hrabe Levá noha apod.! To, co ale tvoří zbylou omáčku, je něco neuvěřitelně nechutného. Svěží, ztřeštěná komedie stálo na obalu videokazety. Fuj! Kdo má chuť se dívat na večírky přerostlých buzerantů, hrajících si na extra-přitažlivé kočky a hlavně koho rozesmějí vtipy jako: Á, trefila jsem svou největší kamarádku do kozy,Á! Kdybych měl zůstat na této úrovni, mohl bych se ještě pozastavit na výraznou historickou nepřesností! Philip Seymour Hoffman Hitlerovi koule kouřit prostě nemůže! Alespoň ten plurál je tu podle většiny vědeckých autorit nepatřičný! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

To se jednou takhle na pivu sešli Dustin Hoffman, Al Pacino a Robert De Niro. Dustin říká, jak je moc fajn hrát role postižených lidí, role autisty v Rain Manovi a hned z toho byl Oscar. Al přitakává a přihazuje k dobru svou postavu slepého plukovníka z Vůně ženy, který mu po sedmi neproměněných nominacích konečně zajistil zlatou sošku. A v tom si Robert uvědomí, že až na pár extravagantních jedinců nemá tu správně vyšinutou roli na kontě. Jde domů, najde tam scénář Joela Schumachera a v momentě, kdy zjišťuje, že dostane postavu ochrnulého policisty, přijímá bez zevrubného zkoumání děje. Že to tak bylo, Bobby? Nebo mi chceš snad říct, že jsi tuhle vysoce dramatickou a komediální (nevím, co mám považovat za větší vtip) postavu pohybující se ve filmu o přátelství poldy a transvestity myslel vážně?! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, ze sa taky skvely reziser rozhodol natocit aj film o transvestitoch. Philip Seymor Hoffman je skutocny herecky chameleon, ktory dokaze rovnako zahrat zaporaka, ako aj zranitelneho cloveka. Film ako taky je chvilami dost nudny, avsak mna zaujimalo, ako to dopadne s tymi ukradnutymi peniazmi a jedine zaver filmu bol trosku napinavy. Na jedno pozretie uplne staci... 29.03.2009 ____ Robert De Niro - (Walt Koontz) +++ Philip Seymour Hoffman - (Rusty) +++ Barry Miller - (Leonard Wilcox) +++ Chris Bauer - (Jacko) +++ Skipp Sudduth - (Tommy) +++ Produkcia: Joel Schumacher, Robert De Niro +++ Hudba: Bruce Roberts +++ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro spojil síly s režisérem Joelem Schumacherem a uvařili spolu celkem obstojný film, ale čekalo se víc. Problém tkví v tom, že po jeho skončení nebudete moci vyprávět o co v něm vlastně šlo. Tak lehko je zapomenutelný. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Konzervativní a uzavřený detektiv si nachází komplikovaně cestu k opulentnímu transsexuálovi a nakonec se stanou dobrými přáteli. Dostatečná anotace k přípravě na nejhorší film na světě, nicméně to by nesměl za kamerou stát empatický pozorovatel Schumacher, který vždycky měl rád tu špinavou ulici, prolínání kultur a obecně nadržoval lidu ze spodních pater společnosti. Flawless funguje zejména proto, že každému směru a názoru je dáno své pozadí a dobrou volbou lokací, (ne)herců i jejich vhodnému obsazení zde je schopný vybudovat integritu i tomu nejposlednějšímu fyzioterapeutovi. Lze to poznat na tom, jak každému ta role sedne, fungují vzájemné interakce a radost tu dělají zejména scény, které vůbec neposouvají děj. A Hoffman je opět naprosto neuvěřitelnej. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

As Good as It Gets light. Znova sa postupne skamaráti jeden frfloš (De Niro) a jeho sused transexuál (Hoffman). Len celý ten ich vzťah a príbehy vedľajších postavičiek nie sú ani zďaleka tak zaujímavé a funkčné. Po každej stránke to je len priemerné. Proste film, ktorý si pozriete pri nejakej inej činnosti a dopozeráte ho len pretože ste zvedavý, či sa to skončí dobre. A keďže to nie je žiadne veľká dráma ale skôr pohodovo ladený film, tak sa to skončí dobre a všetci susedia spolu žili šťastne až do smrti. Tuctová jednohubka na ktorej je najzaujímavejšie herecké obsadenie. 5/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Každý film si najde svého diváka a tenhle kousek si našel mě, zdejší hodnocení vnímám jako velmi tristní a tedy zcela vědomě přihazuji hvězdu navíc.. V rámci žánru pohádka pro dospělé tento snímek bezvýhradně přijímám a vše, co by se dalo vytknout, pomíjím, měla jsem prostě naladěno.. Dýchlo na mě krásné kouzlo přátelství, poklona lidskosti a vzájemnému pochopení, báječný výsměch předsudkům, no a zcela pochopitelně.. láska, u které peníze nehrají žádnou roli.. Robert De Niro v roli muže po mrtvici fantastický, Philip Seymour Hoffman jako Rusty, uvězněný(á) v těle muže, nemá chybu.. K tomu jedním dechem dodávám, že se mi velmi zamlouval úsměvný podtón, odkazy-hlášky-zmínky-hudební podmaz z jiných filmů, půvabné smeknutí klobouku.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Byt se De Niro snaží a role "mrzáka" mu jde dobře tak vše okolo je zakyslá omačka. Jaký je vůbec přiběh , pointa anebo oč vůbec jde? Motiv ukradnutých peněz tam ani být pomalu nemusel a my bysme sledovali jak homofobního drsnáka učí transvestita pořádně mluvit. Komedii jsem nepostřehl , drama taky ne. Celé to je spíše jen snaha se vymanit z rolí tak zavedených pro De Nira. Na mě tenhle film působil jako ztráta času. Stačí vám vidět prvních 10-15 minut a pak přetočte na posledních 10-15 minut. O nic nepříjdete ! Jedná se o tradiční vatu , kdy se jedna strana s odporem k druhé straně nakonec stane přítelem té druhé strany. Nuda ! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

To si totiž Joel Schumacher, muž, který zabil Batmana (neskutečnej frajer, protože zabít Batmana se nepovedlo ani nejsmradlavějšímu zmutovanému tučňákovi z Gothamské stoky), jedou vyšel do kina na nějakej epesní biják s Nicholsonem a při návratu domů ho rázem napadl geniální námět na komedii o lásce a toleranci. Inu tak už to chodí. Políbí vás múza a najednou si nemůžete pomoct. Počkat, počkat, už přímo vidím tu zhmotnělou záplavu nápaditosti, která zasáhla skromného a nezištného režiséra... Takže prostě musel sednout a napsat si scénář. Ledva ve svém skromném příbytku pověsil kabát na skobu a rozsvítil na dvou drátech ze stropu visící žárovku, už si sedá, a už se to z něj sype: Starý dům. Nerudný, nespolečenský hendikepovaný staroch má homosexuálního, umělecky založeného souseda. Nejprve se bytostně nesnáší, uráží se na potkání, ale hra náhody tomu chce, že postupně odhazují vzájemné předsudky a nakonec k sobě najdou cestu. Staroch za pomoci hudby, tance a milé ženy překonává potíže a nakonec všichni najdou svou identitu a naučí se mít se navzájem rádi takoví, jací jsou. Wow! Cítíte tu neskutečnou sílu „lidství“, která z příběhu sálá? Mě to tedy dostalo úplně do kolen. Takže to máme story. Ale moment! Takový krásný a veskrze originální příběh potřebuje pořádné herce do hlavních rolí. Co třeba takový Nichols… Ne, vlastně De Niro. Ano, De Niro! A na teplouše…Hoffaman. Takže to máme hlavní role. Ale musí to být především komedie, aby se pobavily i lidové vrstvy. Bude tam spousta teploušů! Ne! Spousta afektovaných teploušů v nejrůznějších praštěných kostýmech. A všichni budou mít vyvěšené ručičky, budou se svými fistulkami věčně překřikovat a budou přehnaně gestikulovat…protože to je přeci „tak vtipné“. Takže to máme humor. Teď už si byl Joel Schumacher jistý, že jeho film bude mít úspěch. Nezbývalo než celé poselství o toleranci natočit a předat světu. A Strejda dodává: Takže to máme jednu hvězdičku za Hoffmana, který brilantně zahrál nezahratelné: Zmalovanýho afektovanýho tranďáka s lidským rozměrem. A dokázal to s takovou nonšalancí, že se jeho postava nadevšechna očekávání nestala vulgární karikaturou. Bravo, Philipe Seymoure Hoffmane! Schumacher by ovšem za tuhle duševní rozkrádačku měl jít na sedm let do chládku. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dobrý De Niro a geniální Hoffman ve snímku, který příliš tlačí na pilu. Je tady všechno - kriminální zápletka, drama, love story i chlapi na podpatcích, ale jako celek to nedrží pohromadě a nedokáže zahrát na správných strunách, i tak slabý dojem dodatečně kazí příšerná devadesátková hudba. Schumacher je prostě hrozný patlal a asi si už na něj budu dávat pozor. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Já teda moc nemusím tyhle zpotvořeně brebentící transvestity, ale jinak se mi ten film docela líbil. Zejména ten akcent na lidskost a porozumění. Já vím, není to nic extra, existují lepší filmy na toto téma, ale v takové odlehčené formě to docela šlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze to komplet zhorelo, Masina, teda pardon, Chris Bauer mal za rok 1999 genialny film 8 mm. Jjo a transky su prisery . 5 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro výtečně zahrál policistu v penzi, který je stižen mozkovou příhodou a ochrne na půl těla. V té chvíli mu zůstane pár přátel, ale největším přítelem se mu postupem času stává dříve nenáviděný transvestita, ke kterému chodí na hodiny zpěvu a později si k sobě vzájemně najdou cestu. A když se do toho zamotá gang hledající jemu ukradené peníze, přijde čas ukázat i dramatičtější část filmu. Průměrné drama s prvky komedie či akce. Hudba: Bruce Roberts ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tento méně známý snímek skončil pro mě bohužel zklamáním, ačkoliv zde frajeří Robert De Niro a Philip Seymour Hoffman.. Příběh je vcelku zajímavý, ale tak nějak se nemohl rozhodnout jestli se stane kriminálkou nebo dramatem a tak se pro jistotu nestal ničím.. Robert De Niro díky mrtvici moc prostoru neměl a Philip Seymour Hoffman hrál na celé kolo, ale přesto se mu nepodařilo více zaujmout.. ()

Reklama

Reklama