Reklama

Reklama

Příběh dvou mužů, které nehoda jednoho dne svede dohromady. Walt Koontz (Robert De Niro) je konzervativní newyorský policista a hrdina ověnčený medailí za statečnost. Rusty (Philip Seymour Hoffman) je nápadný transvestita, která se připravuje na operaci změny pohlaví. Oba dva žijí ve stejném domě a oba dva na sebe chrlí jen nadávky. Pak ale Walta raní mrtvice a v rámci rehabilitační terapie musí navštěvovat hodiny zpěvu u Rustyho... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

To se jednou takhle na pivu sešli Dustin Hoffman, Al Pacino a Robert De Niro. Dustin říká, jak je moc fajn hrát role postižených lidí, role autisty v Rain Manovi a hned z toho byl Oscar. Al přitakává a přihazuje k dobru svou postavu slepého plukovníka z Vůně ženy, který mu po sedmi neproměněných nominacích konečně zajistil zlatou sošku. A v tom si Robert uvědomí, že až na pár extravagantních jedinců nemá tu správně vyšinutou roli na kontě. Jde domů, najde tam scénář Joela Schumachera a v momentě, kdy zjišťuje, že dostane postavu ochrnulého policisty, přijímá bez zevrubného zkoumání děje. Že to tak bylo, Bobby? Nebo mi chceš snad říct, že jsi tuhle vysoce dramatickou a komediální (nevím, co mám považovat za větší vtip) postavu pohybující se ve filmu o přátelství poldy a transvestity myslel vážně?! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Byt se De Niro snaží a role "mrzáka" mu jde dobře tak vše okolo je zakyslá omačka. Jaký je vůbec přiběh , pointa anebo oč vůbec jde? Motiv ukradnutých peněz tam ani být pomalu nemusel a my bysme sledovali jak homofobního drsnáka učí transvestita pořádně mluvit. Komedii jsem nepostřehl , drama taky ne. Celé to je spíše jen snaha se vymanit z rolí tak zavedených pro De Nira. Na mě tenhle film působil jako ztráta času. Stačí vám vidět prvních 10-15 minut a pak přetočte na posledních 10-15 minut. O nic nepříjdete ! Jedná se o tradiční vatu , kdy se jedna strana s odporem k druhé straně nakonec stane přítelem té druhé strany. Nuda ! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro výtečně zahrál policistu v penzi, který je stižen mozkovou příhodou a ochrne na půl těla. V té chvíli mu zůstane pár přátel, ale největším přítelem se mu postupem času stává dříve nenáviděný transvestita, ke kterému chodí na hodiny zpěvu a později si k sobě vzájemně najdou cestu. A když se do toho zamotá gang hledající jemu ukradené peníze, přijde čas ukázat i dramatičtější část filmu. Průměrné drama s prvky komedie či akce. Hudba: Bruce Roberts ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Každý film si najde svého diváka a tenhle kousek si našel mě, zdejší hodnocení vnímám jako velmi tristní a tedy zcela vědomě přihazuji hvězdu navíc.. V rámci žánru pohádka pro dospělé tento snímek bezvýhradně přijímám a vše, co by se dalo vytknout, pomíjím, měla jsem prostě naladěno.. Dýchlo na mě krásné kouzlo přátelství, poklona lidskosti a vzájemnému pochopení, báječný výsměch předsudkům, no a zcela pochopitelně.. láska, u které peníze nehrají žádnou roli.. Robert De Niro v roli muže po mrtvici fantastický, Philip Seymour Hoffman jako Rusty, uvězněný(á) v těle muže, nemá chybu.. K tomu jedním dechem dodávám, že se mi velmi zamlouval úsměvný podtón, odkazy-hlášky-zmínky-hudební podmaz z jiných filmů, půvabné smeknutí klobouku.. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Konzervativní a uzavřený detektiv si nachází komplikovaně cestu k opulentnímu transsexuálovi a nakonec se stanou dobrými přáteli. Dostatečná anotace k přípravě na nejhorší film na světě, nicméně to by nesměl za kamerou stát empatický pozorovatel Schumacher, který vždycky měl rád tu špinavou ulici, prolínání kultur a obecně nadržoval lidu ze spodních pater společnosti. Flawless funguje zejména proto, že každému směru a názoru je dáno své pozadí a dobrou volbou lokací, (ne)herců i jejich vhodnému obsazení zde je schopný vybudovat integritu i tomu nejposlednějšímu fyzioterapeutovi. Lze to poznat na tom, jak každému ta role sedne, fungují vzájemné interakce a radost tu dělají zejména scény, které vůbec neposouvají děj. A Hoffman je opět naprosto neuvěřitelnej. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Philip Seymour Hoffman vyhrál v roce 1999 v San Diegu cenu filmových kritiků v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama