Reklama

Reklama

Bandité pro Baladu

  • Slovensko Banditi pre Baladu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyhoretá skupina brnianskych intelektuálov sa rozhodne odísť do Koločavy na Ukrajine a odohrať tam predstavenie, no nepodarí sa im takmer nič. Prídu neskoro, Ukrajinci očakávajú niečo iné a Juhočeská filharmónia sa stratí niekde na Podkarpatskej Rusi. Romantizujúci príbeh o zbojníkovi Nikolovi Šuhajovi sa v rukách originálneho režiséra mení na poéziu, ktorá nežije tam a vtedy, ale presne tu a teraz. (Filmtopia)

(více)

Recenze (5)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma na vzdialené míle minul a absolútne ma nebavil. Pre milovníkov alternatívnych snímkov možno fajn, ale poslať toto do kina by malo byť klasifikované ako úmyselný trestný čin hanobenia kultúry. No proste zmes nezmyselných poviedok, z ktorých ani jedna nedávala zmysel a ako celok to nefungovalo ani náhodou. Proste artová katastrofa. 20 % ()

petrsv odpad!

všechny recenze uživatele

Tisíc záběrů, které na sebe nějak nenavazují, si má asi divák poskládat sám a domyslet si, co tím chtěli autoři říct. Napadá mě jediná myšlenka - pro koho takové dílo vlastně je...? ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Horší než jsem čekal. Pro mě chaos beze smyslu, nesmyslné záběry řazené bez jakékoli logiky, filmová anarchie. Jestli v tom byl nějaký tvůrčí záměr, já ho neodhalil. Zbytečný film, stupidita, ztráta času. Potěší maximálně melodie z Balady pro banditu a pár statujících hereckých legend. ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Škoda. Potenciál to mělo. Atmosféra Koločavy, silné téma, herci z Divadla Husa Na Provázku, Jihočeská filharmonie. Režisér Vladimír Morávek měl určitě spousty záběrů, ze kterých mohl vzniknout zajímavý film na motivy Balady pro banditu. Bohužel je z toho jen střihová slátanina, která by neobstála ani v éře nové vlny v polovině 60. let 20. století natož pak v roce 2022. ()

Reklama

Reklama