Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Každá minúta, každá sekunda, každá snímka je z tohoto filmu v skutku nechutná. Nechutnosť a absurdná bizarnosť mi presakovali cez monitor. Dajte si na to pozor lebo prvých 15 minút je naozaj niečo temného neuveriteľného a hrôzu naháňajúceho. Vyzeralo to na neskutočne temnú záležitosť ale nakoniec sa to zvrtlo na čiernu komédiu. Je to v podstate kravina, a skoro stále až príliš samoúčelná ale nemôže sa jej odoprieť miestami geniálna nápaditosť. Mix Domáceho väzenia a road-movie sa často nevidí. Hlavná postava vyzerala tak vierohodne akoby to ani nehrala, nechápem dôvod vzniku niečoho takéhoto, asi chceli iba šokovať, ale pozerať sa na to dá. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už celkem dost nekonvenčních až bizarních filmů, ale málokterý se mohl pyšnit současně tak epickým(!) příběhem plným nečekaných překvapení a zvratů v životě hlavní postavy... to přesto, že Bubák Bubby neobsáhne bůhvíjak rozsáhlý časový obluk, jen se toho v Bubbyho životě najednou po dlouhých monotónních 30ti letech semele a uděje tolik, až jsem měl na konci pocit sledování jedné velké životní odysey za štěstím. Nutno dodat, že odysey značně zvrácené. Pokud se cítíte být čistě konzervativními diváky, kteří už nad lecjakou menší bizarností či odchylkou od běžné reality začnou podobný film proklínat, vyhněte se Bubbymu na co nejvíc kilometrů, mohl by na vás od začátku valit jeden těžce nepříjemný šok za druhým. Neříkám, že jsem všechny zvrácené podivnosti kolem Bubbyho hltal zcela suverénně bez nejmenší pachuti, např. některé scény s kočkami byly už na mě trochu moc, ale jako celek má ten film po celou dobu nádech tak silné neobyčejnosti, překvapení i zajímavé atmosféry, že si mě po většinu času získat dokázal... a to přesto, že ho napsal i natočil Rolf de Heer – australský režisér, se kterým jsem se už dvakrát spíše minul a tady mi jeho styl opět ne vždycky plně sedl, než jsem se na něj úspěšně naladil. Propracovaný nekonvenční příběh, ztvárnění nezapomenutelné titulní postavy (Nicholas Hope) i některých vedlejších figurek (táta-Ralph Cotterill) či samostatně zážitkové scény např. nečekaných hudebních vystoupení zvyšují mé hodnocení na 4 hvězdičky, protože BUBBYHO jako film i postavu teď těžko dostanu z hlavy pryč. [80%] ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Začátek je sice trochu pomalejší, ale jakmile se na scéně objeví Bubbyho otec nabere děj spád a až do konce se prakticky nezastaví. Hlavní hrdina potkává množství lidí, dostává se do různých, často až absurdních situací a snad každých pět minut se děje něco jiného, přesto nepůsobí film nějak roztříštěně. Nicholas Hope je v hlavní roli úplně skvělý, prakticky nesleze z plátna a film je postaven především na jeho výkonu. Přes všechny mrtvé kočky, mrtvé lidi, incest, znásilnění a podobné radosti se jedná o velmi vtipný snímek, který vůbec nevyznívá celkově pesimisticky, právě naopak. Jen by možná mohl být méně doslovný ve svých protináboženských poselstvích. Pro mě největší filmový zážitek za dlouhou dobu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bubbyho jsem si prostě nezamiloval, MoRTy, asi protože nejsem obézní padesátnice s kozama až na podlahu. Žasnu, kolik se před tímhle přešroubovaným mladším bráchou Jacka Nicholsona svlíklo ženskejch a vzpomínám při tom na poslední tři Bondovky, jestli v nich měl Craig tolik holek aspoň dohromady. Film určitě gradoval a byl zajímavej, sám si ale udělej obrázek, jestli je to maximum, který od filmů čekáš... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Scéna so "zlodejom na vozíku" bola založená na skutočnej udalosti, ktorej bol svedkom režisér počas písania scenára. (Durexon)
  • Počas natáčania sa režisér Rolf de Heer dopočul, že austrálska vláda možno zavedie trest smrti. Nahnevaný touto informáciou napísal inú finálnu scénu, ktorá sa mala končiť tým, že Bubbyho zatknú a obesia za jeho zločiny. Nakoniec si to však rozmyslel a záber sa nikdy nenakrútil. (Durexon)
  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)

Reklama

Reklama