Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Recenze (83)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nick Cave zrovna vylezl z O'Malley's baru. Začátek nádherně divný postapo, dál už to jede v "normálnějších" kolejích a minimálně jedna scéna decentně otráví (rádobycool "vysvětlování za pomoci nesmyslných megapláten"). Ale ta chvíle, kdy se poprvé chopí mikrofonu, musí aspoň nepatrně polechtat u filmového srdce každého, kdo na to kouká bez předsudků a "pochopí" (Hon-zo :-P ). Konec, při kterém jsem vzpomněla na Takový normální zabijáky (mrk mrk), potěšil. Tohle můžu. (4,5*) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump v praxi. Trochu mě překvapilo, že ve své nekorektnosti je to vlastně docela stravitelné, což bych asi jen těžko vyčítal jinému filmu, u tohohle mi to ale přijde zvláštní. Jinak ale zajímavé pokoukání. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Bubbyho si prostě zamilujete ! Naprosto unikátní a skvěle natočenej australskej film o jednom deprivovanym individuu s inteligencí malýho dítěte a jeho začleňování do společnosti. Nejvíc mě pobavilo Bubbyho (Popovo) účinkování v rockový kapele, to nemělo chybu! No celej ten film je výbornej, rozhodně doporučuju. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úchylný film s Nickem Caveem v hlavní roli:) První půlhodinku se film překonává ve vrstvení šokujících scén. Pak přijde na řadu pořádně divný humor, což vrcholí několika naprosto dokonalými hudebními vystoupeními. Tohle si musím někdy zopakovat! EDIT: (Poprvé 6.6.2011 Klubovna, podruhé 7.4.2013 a rovnou zvyšuji hodnocení na 5. Rolf de Heer je génius). ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se podaří natočit film, který naprosto vybočuje z řady..... To se snad ani nedalo vymyslet...a závěrečné upozornění, že podobnost reálným postavám atd...je čistě náhodná, mě v mém podezření jen utrvrdilo.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bubbyho jsem si prostě nezamiloval, MoRTy, asi protože nejsem obézní padesátnice s kozama až na podlahu. Žasnu, kolik se před tímhle přešroubovaným mladším bráchou Jacka Nicholsona svlíklo ženskejch a vzpomínám při tom na poslední tři Bondovky, jestli v nich měl Craig tolik holek aspoň dohromady. Film určitě gradoval a byl zajímavej, sám si ale udělej obrázek, jestli je to maximum, který od filmů čekáš... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci v devadesátkách fakt natočili neskutečnej nářez... Začátek filmu je koncentrovaná šílenost notně opatlaná v hnusu a leckdo bude mít problém se přes tento první náraz vůbec dostat. Jenže ono je to tam důležité abychom poznali proč je Bubby jaký je a proč se chová tak podivně. Po odložení plynové masky pak spolu s ním poznáváme naprosto nový svět. Je otázkou, zda náš  svět je vlastně  v pořádku, když leckde Bubby zapadnul do společnosti bez nějakého většího údivu. Můžeme si klást otázku, zda to bylo vysokou mírou tolerance společnosti, nebo její ulítlosti... Něco ve stylu - No tak je nějakej divnej, ale kdo dneska není... Nicholas Hope Bubbyho zahrál famózně, hlavně ty jeho výstupy v oblečení faráře na pódiu byly fakt ďábelské... Co se mi na filmu líbilo byl fakt, že Bubby nebyl prezentován jako zlý člověk nebo sadista, který by si liboval v utrpení jiných. Naopak. Je to zvláštní, ale tenhle film mi místy hodně připomněl filmový klenot Byl jsem při tom. Má to hodně společných rysů i podobných zápletek, kdy je jednoduchost hlavního hrdiny a jeho nejasné odpovědi jsou v dnešním složitém světě brány jako úžasný  způsob komunikace moudrého muže. Neskutečná věc tenhle film! Kucí Australský mi zase jednou otevřeli pusu v údivu dokořán... Dávám za 5 igelitů. * * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bubby... to je ksichtem i celkovým vzhledem dokonalej Trevor z pátýho gétéáčka. A z toho jeho chování jsem chvilkama měla skoro chuť brát tenhle film jako Trevorův prequel :) Jináč mi film zrovna komediální nepřišel. První půlhodinku mi bydlení mamánka s šílenou kozaticí přišlo mnohem víc zneklidnující než většina scén ze Stonožek, nebo Srpska, prostě horor. Pak přišla scéna s polišem na křižovatce, jedna z mála zastupitelek zmíněné komedie, fakt jsem se zasmála jak za starejch časů třeba u Nástrah velkoměsta. A zbytek, zbytek je už prostě jenom divný drama o divnym chlapíkovi, kterýmu byste se v reálném světě vyhnuli už od pohledu. Palec nahoru si ale jednoznačně zaslouží za vystupování na jevišti, kde překonal i Franka s obří hlavou. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až dodnes jsem neznal pravý význam slova ,,divný", které dokonale charakterizuje tento australský film. Ti, kteří film neviděli si mohou být jistí, že něco takového ještě neviděli. Ti, kteří film viděli si mohou být jistí, že něco takového zase dlouho neuvidí. Nicholas Hope je herec Nicholsonovského vzhledu a svoji roli kreténa zvládá naprosto věrohodně. Film je zpracován ve velkém stylu. Nedopouští se mnoha logických chyb (sex se solidně vypadající černovláskou budiž odpuštěn) a působí skutečně důveryhodně. Jako další věc se musí ocenit pohled na obnažené genitálie. Světe div se, jsou k vidění i ty mužské. K vidění je i několik vagín a obrovské množství poprsí, což už tolik netypické není. Náš Bubby se řídí heslem ,,čím větší, tím lepší", neboť si k tomu navykl v mládí, kdy trávil noci se svojí matkou. Film je vůbec nasycen podobnými malinkými úchylárnami. Vtipný není téměř vůbec. Nějak jsem si odvykl smát se retardovaným dementům. Při pohledu na jeho ještě více retardovanou kamarádku jsem se ovšem neubránil. Vcelku film vidím pozitivně. Pan režisér se snažil cosy vykřičet do světa a jistě by se mu to i povedlo, jen kdyby film vidělo více lidí. Zřejmě ve velkém rozhodně neopustil australské hranice. 3* ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Špatné je to vyjma koncertního představení komplet, ale ta závěrečná večeře je jako učebnice. Všichni uměle říkají to, co by měli říkat, kdyby se chtěli dobrat kýženého výsledku. A tak se ho doberou. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No myslela som si, že ma Bubby posadí na zadok, ale nestalo sa. Jedno sa ale musí nechať, Bubby tie svoje naučené a odpočúvané repliky používal v bežnom živote úplne bravúrne. A tá jeho kapela nemala chybu. Nad tým všetkým, ale tak trochu smrdel smútok a ten koniec som mu vlastne aj priala. Rodinka na pohľadanie. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už celkem dost nekonvenčních až bizarních filmů, ale málokterý se mohl pyšnit současně tak epickým(!) příběhem plným nečekaných překvapení a zvratů v životě hlavní postavy... to přesto, že Bubák Bubby neobsáhne bůhvíjak rozsáhlý časový obluk, jen se toho v Bubbyho životě najednou po dlouhých monotónních 30ti letech semele a uděje tolik, až jsem měl na konci pocit sledování jedné velké životní odysey za štěstím. Nutno dodat, že odysey značně zvrácené. Pokud se cítíte být čistě konzervativními diváky, kteří už nad lecjakou menší bizarností či odchylkou od běžné reality začnou podobný film proklínat, vyhněte se Bubbymu na co nejvíc kilometrů, mohl by na vás od začátku valit jeden těžce nepříjemný šok za druhým. Neříkám, že jsem všechny zvrácené podivnosti kolem Bubbyho hltal zcela suverénně bez nejmenší pachuti, např. některé scény s kočkami byly už na mě trochu moc, ale jako celek má ten film po celou dobu nádech tak silné neobyčejnosti, překvapení i zajímavé atmosféry, že si mě po většinu času získat dokázal... a to přesto, že ho napsal i natočil Rolf de Heer – australský režisér, se kterým jsem se už dvakrát spíše minul a tady mi jeho styl opět ne vždycky plně sedl, než jsem se na něj úspěšně naladil. Propracovaný nekonvenční příběh, ztvárnění nezapomenutelné titulní postavy (Nicholas Hope) i některých vedlejších figurek (táta-Ralph Cotterill) či samostatně zážitkové scény např. nečekaných hudebních vystoupení zvyšují mé hodnocení na 4 hvězdičky, protože BUBBYHO jako film i postavu teď těžko dostanu z hlavy pryč. [80%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těžká deprese a nechuť, která mě filmem provázela, byla tak silná, že se mi to ani nechtělo dokoukat do konce. Pokud však divák přežije první třetinu, (synáček vychovávaný hodnou obtloustlou maminkou, která ho drží zavřeného a po večerech mu dává lekce sexu a na hraní má kočičku v kleci, kterou poté obalí fólií a je velice překvapen, že kočička nedýchá) možná to dojede i do konce. Na druhou stranu, sám nevím, proč jsem to udělal. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Studie nositele zanedbaného intelektu následkem izolace a zneužívání, který se učí vhledem pochopit principy pro něj dosud neznámého světa a na oplátku jej obohatit o svoje životní zkušenosti :O! Problém vězí v tom, že ten svět není zas tolik skutečný, jak se nám snímek snaží namluvit, což dokládá i happyendová selanka a sráží tím hodnotu svou i výkonu Nicholase Hopea. Jako drama neuvěřitelné a jako komedii bych rozhodně upřednostnila tu s Brendanem Fraserem a protiatomovým krytem, možná by byla i pravdivější ... Nicméně, jako setkání s neotřelou dekadentní formou zajímavé a pro antináboženské dogmatiky ještě i povzbudivé, jak vidím, někteří však očividně netuší, proti jakým principům je namířena jejich nesnášenlivost, jinak by se, zajisté s dobře míněným varováním nebo doporučením určeným katolíkům, neobtěžovali. Nicky Hellboye a Mefistofella bych samozřejmě chápala :-). ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Film, jemuž podobný najdete asi jen těžko. Je nechutný, vulgární, obscénní, ale postupem času i dojemný a milý. Ale musíte přežít začátek. Především pak postapo expozici, která mi dala natolik zabrat, že jsem už asi zbytek filmu nedokázal plně docenit. 6/10 ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nic pro milovníky koček a koťátek, katolíky a odpůrce vydatně vybavených upocených dam a všeobecně ošklivých lidí. Místy roztomile úchylné :o) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla nechutná a ujetá, ale obojí tím správným způsobem. Tím nechci říct, že bych si ujížděl na obstarožních prasnicích s dvěma pneumatikama, nicméně ten záměr plasticky ukázat, z jak šíleného prostředí se Bubba do normálního světa dostal, vyšel na výbornou. A tím to také haslo. Pokud nepočítám výborného Nicholase Hopea, neměl mě film čím jiným oslovit. Na komedii to bylo zoufale nevtipné, na drama zoufale nedramatické a hlavně to byla jedna velká nuda i při použití rychloposuvu. Za úvodních 30 minut 25%. ()

Reklama

Reklama