Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Recenze (83)

sta

všechny recenze uživatele

Naprosto šílený film... první půlhodina je úchylná! A zbytek snad ještě víc! To se snad ani nedá hodnotit...Ale téma socializace individua je tu pojato zajímavě. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Už som videl aj koňa grcať aj hada cúvať ale takýto podobný film asi ešte nie.Hlavný hrdina pripomína tak trochu Jacka Nicholsona vo filme Prelet nad Kukučím hniezdom iba je obdarený väčším úchylofeelingom .Ako tu už jeden komentoval trochu pripomína osud Forresta Gumpa,ale je to úplne niečo iné ... len mi nesedí vo filmoch ked znásilňujú nábožensku vieru. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Šialený Bubby - fóliový dusič. Zlobivý kluk s divokým három. Je to vlastne chudák. Zmatený, ako čerstvo vyliahnuté kura. Miluje hudbu, zvieratá a pizzu. Najviac zo všetkého ale zbožňuje velké kozy, obzvlášť na ženských, kyprých tvarov. Nerozumie okolnému svetu. A je mu to jedno. Mne tiež. Hlavne, že dokáže pobaviť. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Začátek je sice trochu pomalejší, ale jakmile se na scéně objeví Bubbyho otec nabere děj spád a až do konce se prakticky nezastaví. Hlavní hrdina potkává množství lidí, dostává se do různých, často až absurdních situací a snad každých pět minut se děje něco jiného, přesto nepůsobí film nějak roztříštěně. Nicholas Hope je v hlavní roli úplně skvělý, prakticky nesleze z plátna a film je postaven především na jeho výkonu. Přes všechny mrtvé kočky, mrtvé lidi, incest, znásilnění a podobné radosti se jedná o velmi vtipný snímek, který vůbec nevyznívá celkově pesimisticky, právě naopak. Jen by možná mohl být méně doslovný ve svých protináboženských poselstvích. Pro mě největší filmový zážitek za dlouhou dobu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Každá minúta, každá sekunda, každá snímka je z tohoto filmu v skutku nechutná. Nechutnosť a absurdná bizarnosť mi presakovali cez monitor. Dajte si na to pozor lebo prvých 15 minút je naozaj niečo temného neuveriteľného a hrôzu naháňajúceho. Vyzeralo to na neskutočne temnú záležitosť ale nakoniec sa to zvrtlo na čiernu komédiu. Je to v podstate kravina, a skoro stále až príliš samoúčelná ale nemôže sa jej odoprieť miestami geniálna nápaditosť. Mix Domáceho väzenia a road-movie sa často nevidí. Hlavná postava vyzerala tak vierohodne akoby to ani nehrala, nechápem dôvod vzniku niečoho takéhoto, asi chceli iba šokovať, ale pozerať sa na to dá. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Skvělá ujetost, která je korunovaná jedněmi z nejlepších improvizačních hudebních vystoupení, co jsem kdy vůbec viděl, nebo si jen uměl představit. Musim si sem naházet pár citátů o Bohu, protože to byly perly .-)) ()

tigre 

všechny recenze uživatele

i na podruhe, skvele, syrova, nepateticka jizda, i pres naturalismus a obsceni vize je to prijemne sentimentalni a mily film. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět je odporné místo a pokud jste velké, naivní, přitroublé dítě a navíc bez základní společenské zdatnosti dá vám co proto. A zejména vlastní rodina vám dá poznat toho největšího zla. Bubby se narodil psychotické matce, která se rozhodla, že ho bude mít jenom pro sebe, a tak mu namluvila, že nesmí ven, protože je tam plyn, kterým by se otrávil. A tak Bubby vyrostl ve špinavé šedivé díře a zatímco byl nucen k souloži se svou vlastní matkou a různým způsobem týrán, zakrněl na mentální úrovni dítěte. První čtvrtina filmu je směs úchylností a bizarnosti. Naturalismus je zde silným prvkem, který vás místy bude skoro znechucovat. Jakmile se však Bubby dostane mimo své vězení, stává se film spíše komedií míchnutou s dramatem... a velmi dobře se na to kouká. Jednotlivé scény jsou místy nelogické a absurdní (úmyslně), ale přesto děj míří určitým směrem a sice k postupnému Bubbyho začlenění mezi normální lidi. Co nejde nezmínit je neuvěřitelný herecký výkon Nicholase Hopea, který jako by svou roli doslova žil. Je neskutečně přesvědčivý... Dál se mi líbil způsob kritiky katolicismu, který je zde prezentován v různých formách - Bubbyho ujetej fotr, představy Abgeliných rodičů o tom, koho Bůh rád má nebo nemá a to, že lidé, kteří si berou do huby Ježíše ze všech nejvíc, jsou často ten nejhorší póvl. Funguje to snad po všech směrech: kritika, komedie, soft-exploitační úvod i dějové tempo... Jenom možná mohli ubrat pár scén, protože místy to na mě působilo trochu přeplácaně. Jinak ale nemám nic proti... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je ten typ kontroverzního filmu hodící se na Otrlák, který je ale ještě v rámci mezí a publikum ho dokáže široce ocenit. Začátek dokáže naladit svou zvrácenosti a podivností a děj se pak rychle přehupuje do takové rozpačité komedie, protože divák často neví, jestli nebude divné, když se zobrazeným situacím bude smát, ba dokonce jak má na situace reagovat. Často se tu hraje i na protipól a pár scén je spíše dojemných. Dohromady jako celek to ale stejně dává dojem čisté zvrácenosti. Mindfuck scéna je například se zpívající dívkou při souloži nebo samozřejmě zpívající Bubby a jeho kapela. Bubbyho hlášky jsou ale velkým poznávacím znamením a vždycky přesně ví, kdy jakou použít. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Můj názor na film se víceméně shoduje s komentářem Lollirot. Až do chvíle, než hrdina opouští svou kobku, se jedná o syrový, krutý, ale uvěřitelný, parádně zahraný film, kterému bych bez váhání dal pět hvězdiček. Ovšem poté, co ten chlap vyjde na světlo, spouští se vodopád nesmyslů, který vše mění v prvoplánovou nechutnost a těžkou nudu. Začíná to tím, že se hrdina vyspí s (dvounohou) kočkou, která by v normálním světě o něj ani pohledem nezavadila. Pokračuje to vězením, ze kterého je propuštěn, ačkoli těsně předtím okrade prodavače, který jistě poskytl policii jeho přesný popis. Nemluvě už vůbec o kočce zabalené do folie, podle které by i ten nejméně inteligentní policista musel přijít na to, že zde existuje jistá podobnost s podobně obalenými mrtvými rodiči našeho hrdiny. Jediné, co mě v druhé půli zaujalo, je hrdinův způsob balení koček (těch dvounohých, balení těch čtyřnohých do folií mě fakt nebere). Prostě člověk přijde k vyhlédnutému objektu, chytne ho za prso a řekne, ty máš krásné kozy, ukaž mi je. A už to jede, ženská zjihne, je nadšena tou pochvalou a člověk si s ní může dělat co chce. Pravda, v polovině případů nezjihne, naopak ztvrdne, ale nějaké to kopnutí člověk snese. Určitě to vyzkouším, přeci jenom mám na hlavě 2x víc vlasů než on, takže jsem 2x přitažlivější a tak by to mohlo vyjít ve 100% případů. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nesdílím obecné nadšení nad tímto filmem. Hodně věcí se mi vyloženě nelíbilo a vtipné to není ani za mák. Nicholas Hope je sice naprosto šílený, ale je to jeden z mála kladů tohoto filmu. Odporné mi to nepřijde, nepříjemné jen výjimečně, divné je to od první do poslední minuty, to ano. Ale očekával jsem něco mnohem víc! Čekal jsem zapamatovatelnou klasiku, kterou budu hltat a přitom jsem se kolikrát u těch necelých dvou hodin nudil. Hodně přehodnocený film. ()

moukey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív sem tomu chtěl dát 4*, protože neprozradili věk, kdy Bubby začal dávat svojí mámu, pak ale přišli na scénu postiženci, a moje srce zaplesalo! ()

pixy 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film, který mi evokoval Herzogovy snímky s Brunem S. - Kašpara Hausera a Stroszeka, ale taky Ashbyho Being there. Za nápad s kapelu přidávám jednu hvezdičku a hodnotím za pět. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Velkolepě ujetý začátek. Ani pak to nebylo špatné, ale pár slabších míst by se našlo, i když nechyběly ani silné scény. Třeba křesťanku, která při souloži zpívá píseň o Ježíši, jsem ještě nikdy neviděl – ani ve filmu, ani v reálu. Za všechno sakumprásk včetně té křesťanky dávám ****. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Začátek mocně expresívní, jednotlivé obrazy jsou neskutečně působivé. Čelist mi padala pozoruhodně často, prakticky scénu za scénou. Ani nemůžu říct, která mě rozsekala nejvíc. Hodně po/div/uhod/nej film, z kterýho si asi každej odnese něco jinýho. Já rozhodně úžas nad virtuozním herectvím NH, nad obrazotvorností - některý věci fakt snad ani nejdou vymyslet - a scénu prvního setkání Bubbyho s hudbou a jeho prvního vystoupení s kapelou. Neodbytně se mi vybavily roky šťastně strávené s JM a Doors:)) A čímsi neznámým se mě dotkla scéna Rachel miluje Bubbyho a Bubby miluje Angel. Nehodnotím fakta, protože to nebylo moc reálné - beru to jako podobenství a alegorii, jako formu psychologické a filozofické úvahy a formu vyrovnání se autorů s náboženstvím, které po tisíce let foliuje jiné a samo je foliováno, stejně tak, jako jsou foliováni jednotliví lidé nebo kočky.---Don´t be still, cat. ()

Reklama

Reklama