Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Recenze (83)

Olafson 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina vypadá jako něco mezi Jackem Nicholsonem, Jeffem Faheyem a Nickem Cavem aneb jak se stát z retardovaného individua respektovaným performerem. Svérazně zábavná jízda Simplicia Simplicissima po současné Austrálii okořeněná zajímavou filozofií. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Máte depku? A slabou? Pak mrkněte na tento film a hned bude silnější. Ano, tento snímek byl pro mne tak depresívní, že to snad ani nebyla pravda. Ale zase jsem to vydržel až do konce, takže asi byl dobrý. No, hrát bych to nechtěl, bál bych se, že mi to zůstane a pan Hope to zvládl s nevšední bravurou. Jinak je to celé plné filosofování a nudy. Klidně to celé mohlo být kratší. V každém případě, i když mne to moc nebavilo, nemohu hodnotit záporně, protože ke skvělému Hopemu se sem tam našla i moudrá myšlenka. Podruhé (potřetí) však film nemusím. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Nepochybně odvážné a syrové, ale všechna ta zobrazená úchylnost postrádá nadhled a více vtipu. Možno doporučit jako zkoušku toho, co všechno ještě divák snese. Vydržel jsem to bez úhony, neb jsem už notně otrlý, ale v roce 1993 bych nejspíš utekl po čtvrthodině z kina. Nemluvě o tom, že mám rád kočky. ()

Lucilay 

všechny recenze uživatele

Film jako celek zajímavý. Scény s kočkama jsem musela přeskočit, protože to já nedávám. Po filmu jsem si šla přečíst, jak to s těma kočkama bylo. První kočku po skončení natáčení utratili, protože to tak pouličním kočkám v Austrálii dělají. Druhá kočka byla při natáčení pouze uspaná, poté si ji někdo nechal jako mazlíčka. ()

meisje 

všechny recenze uživatele

Psycho bizarní ďábelský řetězec událostí. Bubby, kterého týrá matka. Kočka, kterou týrá Bubby. Bubby, který zoufale napodobuje okolní svět. Svět, který napodobuje Bubbyho. Konečně originální film na téma "mentál" vs. "normální svět". Některé scény na ulici mi připomínaly Mechanický pomeranč. Jednak atmosférou, určitou časovou nezařaditelností (řekněme nadčasovostí) a taky utopickou představou, jak přežije ve společnosti jedinec, na němž byl spáchaný krutý experiment. A být 35 let zavřený v bytě s postelí a třema židlema a muset poslouchat na slovo a hodiny se nehnout z místa, určitě svým způsobem experiment je, i když to možná nebyl hlavní záměr. Buddy je zaseknutý v určitém modelu chování, z něhož se nedokáže vymotat, pročež se pro okolí stane nevychovaným úchylem i uctívanou modlou. Bylo to černé, víc než černé, vtipné, hudba moc fajn a Nicholas Hope je kombinace šarmantní ošklivosti mladého Nicholsona a Nicka Cavea :-) ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Mentálně zaostalý jedinec ne zrovna přitažlivého zjevu se octne na ulici jako bezďák a ani nevíte jak, už si to rozdává v bytě s atraktivní mladou ženou… kterou samozřejmě děsně přitahují zrovna takoví bezbranní retardi jako náš hrdina. Úplně běžně… aneb Forrest Gump v takovém trochu, hmm, jinačím podání. Ono srovnání s Forrestem je na tom všem tak asi jediný vtipný aspekt. Celkem dobrý začátek filmu, který dokáže minimálně vzbudit zvědavost, je vystřídán změtí nepravděpodobných zápletek a scén, které mají šokovat, ty se zvrácenějším smyslem pro humor snad i pobavit (ale že by to byla komedie, při níž se člověk popadá za břicho, to vůbec…), v mém případě odrazují svou nelogičností, která mě u podobných snímků jednoduše neba a nepovznesu se nad to, ať už je záměr tvůrců jakýkoli. Plus za pěkný projev o nutnosti odmyslet si Boha z naší existence (tleskám!), mínus za zbytečnou, nehodící se sentimentalitu. Nejvíce šokující přes všechny ty incesty, znásilnění a chcíplotiny, které mě nechaly chladnou (krom chuťovky v podobě pitvání nějakého švába či co, to se, přiznávám, bez znechuceného odvrácení od obrazovky neobešlo), pro mě nakonec zůstává porod na konci - fakt, že existence jako je Bubby se mohou neomezeně a beztrestně rozmnožovat a dále fakt, že umožnit někomu žít nedůstojným životem je společností vnímáno jako něco, zač by měl být člověk veleben. Celkový pocit a dojem ze snímku: you monsters are people... ()

rysafi 

všechny recenze uživatele

normálně si udělám večeři, vykvasím se u filmu...a co nevidím?!... saló, pink flamingos, atd jsou ničím zde, když jsem vtažen do hnusu (fakt mi večeře přestala šmakovat). No naštěstí se asi po dvaceti minutách začínám poprvé S RADOSTÍ smát (už to není tajený smích...při zafóliování kočky, atd). Tedy vnitřek filmu je estrádou interakcí Bubbyho se světem (ženy a jejich kozy, hudba, ...); završeno excelentním monologem jakéhosi duchovního, co před chvílí hrál na varhany, ... mluví o neexistenci boha; že je nutno jej zapudit, abychom měli nějakou budoucnost atd atd. No a v třetí - poslední části filmu začne Bubby konečně produkovat vlastní hudbu. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím,jak tenhle film hodnotit,zpočátku jsem měl sto chutí to vypnout,časem to však začínalo být zajímavé.Zřejmě mi zůstane v hlavě delší dobu!!! ()

Verve 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle skoro neznámý film, to je opravdu něco! Jeden z mála snímků, který mi naprosto vyrazily dech. Před začátkem promítání jsem nevěděla, co od toho čekat. Film s popiskem "nekompromisně nepatetická australská komedie nevhodná pro katolíky", no koho by to nelákalo! Jenže ona to nebyla jen nějaká komedie navážející se do církevních dogmat a dalších nesmyslů. Byl to v podstatě vážný film s tématem, které se ve zpopularizované formě objevilo později ve Forrestu Gumpovi. Bubby se ze spárů úchylné matky dostává až ve svých pětatřiceti, přičemž je hluboce poznamenán životem stráveným v odporném bytě. Jeho nespecifikovaná duševní porucha mu zprvu brání uchytit se v našem "normálním" světě, přesto Bubbyho kouzlo objeví několik obyčejných lidí. Navážka do Forresta tu není jen tak náhodou. Až uvidíte čím si musel projít Bubby, bude se vám Gumpův život zdát celkem v pohodě. Jeho měl aspoň někdo rád! Malá agitka neuškodí....=) ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím jak hodnotit a co si o tom myslet. Ještě se my nestalo abych u filmu skoro zvracel, chvilkama se smál a chvilkama mě rozesmutnil. Tohle mělo obsaženo všechny emoce v jednom. Ale zase je pravda, že člověk 90% filmu nevěřícně kroutí hlavou. Scénarista má buď nějakou psychickou vadu nebo funguje na nějakých halucinogenech anebo (a to mě děsí nejvíc) to celé zažil. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit jak může někdo takový "příběh" vymyslet. Co přesvědčilo režiséra, herce a producenty, že do toho šli??? To je mi opravdu záhadou. Hlavní představitel je navíc tak přesvědčivý, že potkat ho na ulici, beru nohy na ramena, abych snad neskončil pečlivě uchován ve fólii. Suma sumárum, nemůžu jinak než průměr. Je to totiž rozumem na odpad, ale dokoukal jsem to s velkým očekávánmí jestli je ještě možné vymyslet další šokující scénu. ()

sutorovic 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový brutal hybrid. Nicholas Hope je úžasný, priam geniálny, najlepší Bubby, akého som kedy videl hrať. Občas to pripomína skeče Mr. Beana... ()

rikimen79 

všechny recenze uživatele

mě se takové filmy jako že o ničem líbí sice nechápu kde se bere drzost něco naprosto neuvěřitelného natočit a kde se vubec zrodila myšlenka....bejt nevpuštěn na ulicy do x let zavřenéj v bytě se svou matkou k tomu zneužíván a týran?? film si běží Bubby se dostane ven a mě to teda naprosto bavilo až do konce co bude....Asi si ho poštět už nikdy nebudu,ale naprosto jeho hodnocení chápu zhlédnout ho je fajn. ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Kto by si pomyslel, že tento film ktorý začína ako úlet bude nakoniec film a presahom. Také niečo vidavam len zriedka. Skvelý hlavný hrdina. Tie hlášky. ()

creTin 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižený, ale naprosto čistý. Podstatně drsnější parafráze Forresta, stejně jako on je totiž Bubby jak úsměvný, tak dojemný, a i Bubby se nakonec dokáže začlenit a je z něj hvězda. Jen Bubby je o kapku víc šokující a v člověku vyvolá víc pocitů a možná i otázek. A asi ho lidi nebudou mít tolik rádi, přece jenom není tak miloučkej a nevypadá tak fešně. ()

sarah_w. 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je z môjho pohľadu zrejme najrozporuplnejším filmom, aký som kedy videla. Na jednej strane som mala chuť dať päť hviezdičiek za niektoré scény, ktoré mi brali dych a za geniálne nápady, na druhej strane som občas stretla nelogickosti, ktoré som takpovediac "nepobrala" a v príbehu mi vadili a na umeleckosti a vôbec zážitkovosti diela vôbec nepridali. No a na niektorých miestach som nechápala, ako to mohlo scenáristovi napadnúť :) Samozrejme však treba brať v úvahu aj to, že ja som trochu útlocitnejšia postava a pri ľuďoch, ktorí sa dokážu povzniesť nad niektoré úchylnosti vo filme si viem predstaviť aj to najvyššie hodnotenie :) U mňa jedna hviezdička dole za nelogické scény v kostole/továrni a vo väzení a druhá dole za ten neuveriteľne veľký rozdiel medzi začiatkom a koncom (pretože som očakávala niečo iné, keď som pozerala začiatok, a koniec ma trochu nespokojne zaskočil). ()

Reklama

Reklama