Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem tohohle filmu je, ze se Schumacher neumel rozhodnout, co ze to vlastne toci. Pominu fakt, ze prvni pulku se nic moc nedeje a na akci si clovek musi pockat az na zaver, kamen urazu je, ze sem nevedel, jestli mam bejt napnutej nebo se smat. Ze zacatku to jeste jakz takz funguje, sem tam nejaka napinava scena, sem tam naopak nakej vtipek nebo hlaska. Bohuzel ke konci uz je to proste tak smichany, ze se to tvari jakoze vazne a napinave, dokonce tu je par krvavejch scen, ale hlavne zasluhou silenejch hercu to vyzniva spis jak parodie. Herci totiz hrajou fakt dost bidne a nejvetsi pruser je Feldman, se svym jakoze drsnackym hlasem. Takze obcas jsem se bavil, obcas byl napnutej, ale rek bych, ze kolikrat presne opacne, nez to reziser zamejslel. Aspon, ze je film docela sviznej, zabavnej a hraje slusna hudba. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být lepší...jenže to by v tom nesměl hrát Corey Haim a ten jeho povedený kamrádíček, se kterým byli v 80.letech tak děsně "in"!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Můj vlastní brácha je zkurvenej upír! Počkej, až to zjistí máma!“ I když to není na stejné kvalitativní úrovni jako Fright Night, nostalgie pracuje víc než dost. Klasický "teen horror" pro děti a o dětech, které se musí postavit proti bandě upírů, nezapře svůj původ z druhé dekády 80. let. Za takřka rodinnou zábavu může nejen jméno Richarda Donnera na postu produkce, ale především vtipný scénář a obsazení tehdy už profláklé dvojice Haim - Feldman (mnozí si vzpomenou například na příbuzný Monster Squad). No a uzavírají to nesmrtelné dobové hity v čele s Walk This Way. Jak vidno, na brutalitu může divák rovnou zapomenout, ale akce a masky v závěrečné půlhodince to dokážou aspoň trochu vynahradit. Za mě teda spokojenost. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

What the hell. Od tolika (pravda, že převážně internetových) lidí jsem slyšela, že to je nejlepší film o upírech... No, pokud je pravda, že to byl první "velký" film, co udělal upíry mladé a "toužící po životě", tak si to nějakou poklonku zaslouží, ale jinak jsem asi moc mladá na to, abych na něm cokoliv ocenila. Ale samozřejmě poslední věta: kuchařův polibek. -"One thing about living in Santa Carla I never could stomach; all the damn vampires." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pestrá garderoba, inferno na hlavách, nezaměnitelný hudební podkres, bikrosová kola, blbé kecy a…upíři. Roztomile hloupoučká kvintesence hororově-komediálních osmdesátek, která přinesla do filmového vampirismu sexy mládí a i po letech se může pochlubit, že má své Peterpanovské „ztracené chlapce“ v podobě povedených masek a humorných záblesků pohrávajících si s obsahem Van Helsingova loveckého manuálu (svěcená voda v stříkacích pistolkách). S šamponovou držkou Coreyho Haima to mám asi tak, že i kdybych byl krvelačný upír, nezaútočím špičáky na krkavici, ale pěstmi na nos, nicméně musím se přiznat, že když kamera prolétala mračny za chóru „Cry Little Sister“, rozhostil se na mé tváři spokojený nostalgický úsměv.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ztracení hoši jsou asi to nejzábavnější, co jsem s upíří tématikou viděl, nemám podobně laděné filmy rád, a tak jsem k tomuto přistupoval s jistým odstupem. Osmdesátkový feeling, řada herců i neherců (i rádobyherců), hudba ve stylu starých disko hitů, celá řada nezapomenutelných hlášek, "strašidelné" scény pravidelně se střídající s těmi humornými.. musím říci, že se mi to nakonec docela líbilo. Žádné klišé, a když už, tak následující scénou zahrabané pod koberec, svižný děj a rychlé velkolepé finále. Asi si to už nikdy nepustím, ale zhlédnutí nelituju. Alespoň teď vím, že když si přečtu televizní program, nepotřebuji televizi :P ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kiefer Sutherland a Corey Feldman, alias "Eso" Merill a Teddy Duchamp z úžasného snímku Stůj při mě, v němž ztvárnili své nepřátelské protivníky, se opět sešli ve společném filmu, aby se jich zase zhostili a vytvořili tak jedny z předních postav, stojících proti sobě. Kiefer tentokrát osobitého upíra s cool a nadmíru slušivou image a Corey humorného chlapce, který se spolu se svým "parťákem" stará o jejich likvidaci. Skvěle vybraní herci jsou základem, a tady se to podařilo víc než výborně. Celý film je k tomu prošpikován vtipnými hláškami. O hudební stránku se starají rockové fláky, které tak dodávají partičce upírů na drsném výrazu a charakteru. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Kdyby tak Ztracení chlapci šlapali v druhé půli stejně jako v té první, tak je to plnej počet, ale přeplácanej závěr to krapátko pokazil. Velká, převeliká škoda, tohle mohl být kult. Ale jak se řiká, kdyby byly v prdeli ryby, atakdále že. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Teenager Sam sa so svojou slobodnou, čerstvo rozvedenou, matkou a starším bratom Michaelom presťahuje z arizonského Phoenixu do malého prímorského mesta Santa Carla v Kalifornii. Začnú bývať v dome ich starého otca. Toto mestečko nemá zrovna tú najlepšiu povesť. Umiera v ňom nezvykle veľa ľudí. Sam zistí, že tam pôsobí partia vampírov. Vyzerajú ako bežná banda mladých glam metalistov, ale sú to krvilačné monštrá. Majú na svedomí mnoho nevinných obetí. Dostali aj jeho brata a urobili z neho jedného z nich. Z Michaela sa začne stávať upír. Sam mu môže pomôcť jedine tak, že zlikviduje všetkých ostatných členov upírskeho gangu a predovšetkým ich vodcu. Snímok "Stratení chlapci" (The Lost Boys) natočil v roku 1987 skúsený režisér Joel Schumacher. Asi ani sám netušil, že sa z toho časom stane jeden zo zásadných filmov v rámci americkej vamp horrorovej kinematografie. **** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Má to svoje svetlé chvíľky, ale inak strašný bordel, ktorý nevie čím chce byť. V čase premiéry to musel byť dosť prúser. Teraz funguje aspoň tá nostalgia. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čím více jsou nezajímaví upíři na motorkách, tím více je zajímavé mladistvé protiupíří komando. Mladšího bráchu jsem si přibývajícíma minutama jednoznačně oblíbil, stejně jako ty dva experty. Jejich scény mě neskutečně bavily. "Ty jsi upír! Můj vlastní bratr je posranej upír. Počkej, až to zjistí máma!" První polovina slabá. Ale přidám nahoru. 70% a docela se bojím chystaného remaku. Tenhle film ho totiž vůbec nepotřeboval. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hm, tak po letech ještě horší než kdysi. Značně zestárlý snímek s nesympatickým Corey Haimem, který byl fakt na zabití, a sympatickým Kieferem Sutherlandem, kterému jsem marně mačkal palce. Ani komedie, ani horor, průměrný osmdesátkový snímek, co osloví nejspíš jen žánrového fanouška. Slušná kamera, ale mizerná hudba, již nezachrání ani INXS a Echo and The Bunnymen. Nejlepší scéna je s vanou a následně neposlušným potrubím - umyvadla chrlící krev potěšila. A probodávání také ušlo, vysáváního se ale člověk moc nedočkal. Znovu už vidět rozhodně nemusím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dosť triviálny a predvídateľný skoro-detský horor, na strane druhej to má úžasnú atmosféru osemdesiatych rokov (hlavne ten úvod!) a najmä Corey Feldman čoby detský vampire-killer bohovsky prehráva a kradne si celý film! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Ten, kto tento snímok s mladučkým, diabolským a upírskym K. Sutherlandom nevidel v 80. rokoch nikdy nepochopí, prečo má tak vysoké hodnotenie. Celkový dojem filmu po rokoch síce na 4 hviezdy možno nemá, sú aj lepšie teen upírske filmy, ale tu som hodnotil na základe niečoho úplne iného. Atmosféra, herci a celá výprava ma razom preniesli o 25 rokov späť a pripomenuli mi časy mojej rannej mladosti. Snímok je dokonalým stelesnením tohto obdobia, vrátane účesov, skvelej muziky a ďalších mnohých detailov. Vtedy sa mi film hrozne páčil a ja to vďaka spomienkam, ktoré mi pripomenul nemienim meniť. 70/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

No, byl jsem tak trochu na vahách při hodnocení tohohle komediálního hororu, ale nakonec jsem se rozhodl pro 4 hvězdy, protože narozdíl od jiných upířích filmů tenhle na mě docela zapůsobil. Není to samozřejmě žádná Noc hrůzy, ale pár velmi dobrách scén tu doopravdy je. Doporučil bych tenhle film vidět spíše v dětském věku, protože dospělí si z něj už moc nevezmou. Nakonec se z toho stane nostalgická kultovní podívaná s pěkným soundtrackem a slušným obsazením. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pěkně zábavný horor v režii ostříleného veterána Joela Schumachera, ve kterém se najde místo jak pro výborně načasovaný humor, tak pro romantiku a city v podání ústřední zamilované upírské dvojice Jasona Patrica a Jami Gertz. O humornou složku se postarala pro změnu perfektně pasující dvojka Corey Feldman a zesnulý zapomenutý idol 80 let Corey Haim. Bavil jsem se na černohumorném provedení velmi dobře navzdory tomu, že se bát u toho moc nedalo, ale všechny hororové ingredience byly naservírovány správně po upírsku. ()

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama