Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oživlé loutky Andre Toulona nyní vlastní doktor Magrew, který se pokouší ve své dílně vyrobit dokonalou polidštěnou loutku. Pro pomoc při práci si najme tichého chlapce Roberta "Tank" Winsleyho, který umí pracovat se dřevem. Ten se ale zamiluje do doktorovy dcery, což se Magrewovi nelíbí. Rozhodne se použít loutky Andre Toulona k vlastní ochraně a k likvidaci nepřátel. (Holina)

(více)

Recenze (14)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Vrací se režisér třetího dílu David DeCoteau, ketrý vytvořil další suprový díl (říkám dle atmosféry, ta totiž byla super) Loutkáře. Tenhle díl zná moje rodina úplně jako první, jelikož to běželo v devadesátých let na televizi s českým dabingem, ale bohužel to nikde v češtině tento díl nemůžu najít.Tenhle díl je samostatné pokračování, takže nenavazuje na žádný díl, ale tvrdí se, že tento díl je Prequelem k druhému dílu. André Toulona tady v tomto díle neuvidíme. V jedničce jsme ho viděli jako člověka, ve dvojce jako zombíka, ve trojce také jako člověka, a v čtyřce a pětce jako loutky s názvem Decapitron. Nový Loutkář nese jméno Dr. Magrew, který zde vytvoří takzvanou Robotickou loutku, která má přezdívku Tank, ale tato loutka se objeví až na konci. Co mě nesmírně naštvalo je to, že většina scén s loutkama pocházela z minulých dílech série, a také, že se jedná o částečnou kopii již existujícího filmu. Tenhle díl je strašně depresivní, a loutkám, se nezasmějete, a jsou opět posednuty démonama. Tento díl, není můj nejoblíbenější, ale z hlediska temně atmosférických hororů, je asi ten nejlepší. Škoda, že většina těch scén s loutkami pochází z předchozích dílů, a taky je škoda, že film je vlastně reinkarnovaná verze filmu Ssssss, ale narozdíl od Ssssss má tohle lepší atmosféru. a efekty Stop motion (až na jednu) tu nejsou, ale ty nitky byly trapné. Nakonec pro lásku k těm loutkám dávám 3*, ale bylo to takové nedodělané. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Štvrtý a piaty diel, ktoré má na svedomí Jeff Burr predstavujú určitý úlet, hlavne čo sa príbehu týka (Sutekh a Totems – WTF?). Jediné, čo stálo za pozornosť boli staré známe bábky, len vďaka nim sa tieto dva filmy držia v pásme relatívnej nadpriemernosti. Režisér, ktorý natočil až jeden dobrý film (Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III) akoby nepochopil (alebo nechcel pochopiť) podstatu celej série, ktorú pred ním predostreli Schmoeller, Allen a DeCoteau. Posledný z menovaných (v úvodných titulkoch figuruje pod menom Victoria Sloan) sa našťastie vrátil a opäť ponúka zaujímavý príbeh. V poradí šiestom filme smeruje v podstate späť ku koreňom celej ságy. Na scéne sa objavujú staré známe bábky – Blade, Pin Head, Tunneler, Jester, Leech Woman a Six Shooter, absentuje iba Torch so svojim plameňometom. Tajomstvo majstra Toulona ostáva neodhalené, tentoraz prišiel čas na prvý ľudský experiment, ktorý by rád priviedol do úspešného konca záhadný a tak trochu šialený doktor Magrew. Cieľom je transfer ľudskej duše do bábky... Atmosféra snímky dosahuje kvality prvých filmov, vynikajúcu hudbu Richarda Banda je počuť takmer stále a dočkáte sa aj nejakej tej brutálnejšej scénky. Čo je však najdôležitejšie – vraždiace bábky (hnací motor filmu) sú tak neodolateľne príťažlivé, že som si zase vychutnával každý záber, v ktorom sa niektorá z nich objavila. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu konečne bábky dostali viac priestoru a je tu viacej mŕtvol a slušne prevedených vražd. Ale toto vsetko nastalo až v posledných cca 15 minútach. Dovtedy to bolo len tápanie v rovine romantickéj j a v rovine nezaujímavej. Príbeh tu bol, ale strašne lacný i na túto sériu. A postava Roberta má hned zo začiatku vytáčala a herecký predstaviteľ sa tiež moc nepreviedol. Preto nie som si celkom istý, či ma vytáčala tá postava alebo len ten herec. Ale inač som spokojný. Po niektorých podpriemerných častiach, prišla konečne jedna priemerná. Ale pochybujem, že nejak podobne to bude aj v ďalších častiach tejto pre mna zbytočne dlhej serie. Ale i tak som zvedavý, čo zas vymyslia, tí umelci. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Velké překvápko. Imho je jeden z těch lepších dílů, ačkoliv čtyři hvězdy mi přijdou pořád trošku nefér. Co se týče emocí taktéž jeden z nejlepších filmů této série. Herci a postavy sympatičtější než byly v 4ce, 5ce a celkově je to takové "živější" (trošku paradoxně když tu nepobíhají žádní démoni). Toto oživení (po první trilogii a veskrze neuspokojivých dvou filmech Demon -4- a final chapter -5- ) se mi opravdu celkem trefilo do nálady, i když to není pořád nic skvělého. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhly dlouhé čtyři roky a vypadalo to, že série Puppet Master skončila opravdu definitivně pátým dílem. Režisér David DeCoteau se ovšem vrátil a natočil ještě další dvě volné pokračování. To byla samozřejmě skvělá zpráva, vždyť právě on měl na svědomí doposud nejlepší díl Toulonovu pomstu (Puppet Master 3). Rozhodl se celý film obléct do nového kabátu a přišel s novými nápady. Bylo potřeba změnit hlavně prostředí, protože hotel Bogeda Bay byl už ohraný a přijít s novými postavami. Děj přenesl do neznámých končin, kde jistý doktor Magrew provozuje Dům zázraků - obyčejné sídlo dál od ostatních obyvatel, kde mohl v klidu provozovat své pokusy na lidech i loutkách a navíc si trošku přivydělat. Toulonův kufřík (bednu) získal neznámo kde, ale kupodivu si dokázal vražedné loutky podmanit a ty doslova plnily jeho požadavky. Na jednu stranu slouží pro pobavení diváků v jeho show a na tu druhou zase dělají černou práci, když se jejich majitel dostane do úzkých. Opět se tu setkáváme se starými známými Pinheadem, Jesterem, Tunnelerem, Bladem, Six Shooterem a dokonce Leech Woman. Režisér DeCoteau dokonale ví, co divákům nabídnout. Každý chtěl vidět všechny loutky zase pěkně v akci a ne jen aby přicmrndávali někde v koutě. Každý z nich se zapojí do akce a věřte, že bylo opět na co koukat. Atmosféra filmu byla o dost jiná než v předchozích filmech. Na začátku nám bylo nastíněno nějaké tajemství, které vyvrcholí až skoro na konci, ale pozorní diváci si dají všechno dohromady již v průběhu filmu. Celým filmem se táhne i tak trochu romantický duch, na který jsme nebyli předtím zvyklí. Pokud to má v hororu smysl, tak proč ne. Posledních 15-20 minut už to byla hodně solidní jízda, která určitě stojí za pozornost. Hudební doprovod byl asi tím jediným prvkem, který se nezměnil vůbec, což mě trošku překvapilo. Nicméně opět bylo vsazeno na povedenou úvodní melodii, která se s námi táhne všemi díly. Konečně se zde vyskytly i povedené speciální efekty, které krásně doplnily vražedné scénky. Jednotvárnost předešlých dílů sice nezmizela úplně, ale producenti přišli i z něčím novým. Tím se myslí útoky loutek a úmrtí jednotlivých postav.60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Väčšina scén s bábkami bola vypožičaná z predošlých dielov filmovej série. (beso74)
  • Příběh se měl původně odehrávat v Egyptě, kde by se loutky postavily tváří v tvář mumii. Tato myšlenka ale nakonec byla zavržena (Holina)

Reklama

Reklama